assassing Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Witam zacząłem grać w tego moda zmierzałem sobie po wykonaniu kilku misji na wysypisko patrzę a tam leży Astronom, nie śpi najwyraźniej tylko jest martwy. Pomyślałem tak, jedna z głównych postaci w solyance, pewnie w tym dodatku też będzie w dalszej historii gdzieś się przewijała i gra bez niej może dalej nie pójść, albo część misji będzie niedostępna. Zwracam się więc z prośbą czy da się go jakoś przywrócić do życia, a może jakiś mod na nieśmiertelność głównych postaci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 @assassingZawsze wydawało mi się, że Astronom jest nieśmiertelny. Skoro jednak został uśmiercony, możesz próbować wczytać poprzedni save, w którym postać jeszcze żyje i (masz wybór)...Znajdujesz model Astronoma [gamedatameshesnew] tj. zvez.ogf i zmieniasz zgodnie z tym poradnikiem. Dodajesz postać zgodnie z tym poradnikiem. Musisz wiedzieć, że postać ta w zależności od lokacji na której zleca questy - posiada różny identyfikator. Znajdziesz go w pliku (możesz szukać wg. frazy Astronom - będzie kilka sekcji) character_desc_arhara.xml [gamedataconfiggameplay]. Na kordonie id = esc_zvezdochet, pozostałe musisz ustalić wg. dialogów. Pamiętaj że poradnik dostosowujesz do postaci którą spawnujesz. Przypisujesz dowolnej postaci dialogi Astronoma - również zawarte w pliku character_desc_arhara.xml. Przykładowo Wilkowi z Kordonu ,którego config znajdziesz w character_desc_escape.xml, id="esc_wolf", dodajesz dialogi Astronoma z Kordonu, są to sekcje: <actor_dialog>zvezdochet_talk</actor_dialog> <actor_dialog>zvezdochet_talk1</actor_dialog> <actor_dialog>dm_help_wounded_medkit_dialog</actor_dialog> Musisz szukać wg. dialogów odpowiedniej postaci, tzn. określoną frazę np. "zvezdochet_talk" znajdziesz w pliku stable_dialogs_arhara.xml [gamedataconfigtextpol], tym samym będziesz wiedział jaką wersję Astronoma (ID postaci) musisz dodać. Możesz spróbować porady z tego tematu - link.Porady są stricte pod Solijankę - mam nadzieję że nie przerobiono plików postaci questowych w twojej wersji.Powiedz - masz jakieś zadania związane z tą postacią? Czy po jej śmierci do PDA trafiła informacja o niezaliczonym queście? Astronom pojawi się na kilku lokacjach - być może nie ma konieczności go dodawać - jeśli nie zlecił questu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
assassing Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Witam sprawa wygląda tak, Astronom dał mi apteczkę i polecił iść do Doktora w wiosce kotów. Oczywiście Doktor daje lekarstwo i myk już jesteśmy w pieczarze. Przeszedłem pieczarę zrobiłem wszystkie możliwe zadanie w wstępnej fazie gry na kordonie trochę zarobiłem kasy i zacząłem kierować się na wysypisko. Na głównej drodze za nasypem kolejowym w stronę wysypiska leży martwy Astronom w miejscu gdzie zwykle jest dużo ślepych psów. W tej części gry Astronom nie daje zadań do wykonania więc nie zorientowałem się w trakcie kilku godzin gry że go zabiło. Gra biegnie swoim rytmem i żaden kwest nie został anulowany. Obawiam się tyko iż jak umarł to po kilku tygodniach grania na innej lokalizacji gdy przyjdzie w końcu by się pojawił tam go nie będzie. I cała gra będzie nie do dokończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Na twoim miejscu zostawiłbym spawn Astronoma w spokoju - spotkasz go jeszcze kilkakrotnie. Jeśli dojdzie do sytuacji, iż pojawi się problem w związku z brakiem zadań od Astronoma - wówczas skorzystaj z porad w/w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
assassing Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Problem już się pojawił jak Astronom był zabity nie doszło do spotkania z doktorem za nasypem kolejowym. Dlatego cofnąłem się do początku gry i jeszcze raz wszystko od początku. Jak Astronom żył doszło po przejściu pieczary do kolejnego spotkania z Doktorem za nasypem, gdzie poinformował mnie iż idzie z Astronomem w stronę Prypeci i dał mi misję by uzdrawiać ludzi. i coś tam jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi