LVutner Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Witam, dziś postanowiłem wyczyścić z kurzu podzespoły komputera. Myślałem że po czyszczeniu kurzu z wentylatorków i radiatorów będzie się mniej grzał przy używaniu.Niestety po dokładnym oczyszczeniu gra Stalker Shoc się bardzo długo ładuje, również Zew Prypeci tak się ładuję albo wcale się te gry nieładują. Przed czyszczeniem komputera wszystko było OK czyli gry się ładowały bez problemu, szybko. Wie ktoś dlaczego tak jest? Specyfikacja mojego komputera: Procesor: Intel Pentium Dual CPU E2180Pamięć: 2GB Kingston DDR2Karta graficzna: Gigabyte GT430Płyta główna: ASUS P5N-E SLI Sprzęt co prawda nienajlepszy ale da się grać w BF3 na wysokich ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 jakim sposobem tego kompa czyściłeś rozkręcałeś radiatorki ? czy po prostu z nich wydłubałeś kurz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Już rozwiązany problem, pamięć była w komputerze wadliwa, i system jej nieczytał ale już wymieniona jest. jakim sposobem tego kompa czyściłeś rozkręcałeś radiatorki ? czy po prostu z nich wydłubałeś kurz? Czyściłem ten od procka, najpierw odkręciłem wentylatorek potem zdjąłem radiator, oczywiście posmarowałem pastą termoprzewodzącą przed założeniem po czyszczeniu. Ale już wszystko działa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Prawidłowo :) , z kartą tak samo możesz zrobić tylko trzeba bardziej uważać z pastą bo rdzeń jest mniejszy , zresztą zależy jak jest zbudowany :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Dziękuję za radę. Temat można zamknąć lub usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schturm Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Jeszcze jedna sprawa, przy okazji, jeśli możecie pomóc.Ja również zamierzam wyczyścić komputer z kurzu, gdyż denerwuje mnie, że jak gram w różne FPSy i inne gry (stalker, cod itd.) mam auto-resety komputera i włącza się ponownie. Chcę go wyczyścić sprężonym powietrzem. Tym cudem co się nim tak przedmuchuje kurz . Czy to dobry pomysł, czy lepiej bym przetarł go ścierką czy coś? I czy to w ogóle pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Sprężone powietrze jest bardzo dobre, należy pamiętać tylko aby po czyszczeniu dać częścią wyschnąć ponieważ powietrze czyszcząc skrapla się/wysokie ciśnienie, niska temperatura/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Możesz ewentualnie takim odkurzaczykiem samochodowym, go oczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Teoretycznie wyjdzie na to samo. A praktycznie lepiej rozkręcić i przeczyścić :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Otlet Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Powietrze w sprayu to najlepszy sposób, gdyz nue trzeba po nim pilnowac wszystkiego, nie uszkodza sie kosci pamieci, itp Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi