Mithrandir Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Dawno temu, gdy czarne słońceZalewało swoim krwawym świtemPogórza i bezkresne równiny, zatapiającW swym szkarłacie żywych i przecinającChorsa szlak ognistymi pręgamiZesrałem się Ten tego, dopiero się uczę. Ale biorę przykład z Mickiewicza tudzież Michała Gołkowskiego. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Tego ten, proszę o więcej. :thumbsup: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoork Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 (edytowane) Chorsa szlak ognistymi pręgamiZesrałem się Hmmmmmmm....... To pewnie taka klimatyczna współczesna poezja o grząskich tematach rozumiem. Edytowane 21 Marca 2014 przez snoork Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Mnie się wydaje ,że to po prostu dziki dżes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoork Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 dziki dżesDziki to i owszem w rzeczowniku od "zesrałem się" się taplają :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak117 Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 ale to miała być fraszka tak? takie stepy akermańskie... tylko że fraszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 O co chodzi z tym taplaniem , bo w wierszu nic o tym nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoork Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Chodzi o to, że (przepraszam za nie ścisłość) zwrot "zesrałem się" ani trochę nie pasuje do jakiejkolwiek fraszki. A to z dzikiem to takie porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Bo wcale nie musi pasować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mithrandir Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 To taka autorska metafora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi