kiku Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Hej,Przejdę od razu do rzeczy:Chciałem zrobić sobie udźwig na 2000 kg. Pobrałem odpowiedni mod, zmieniłem wartości i.... nie działa. Pomyślałem sobie że nie ta wersja itp. Obecnie posiadam wersję 1.0004.Postanowiłem wypakować plik gamedata i sam sobie zrobiłem moda na udźwig i dalej to samo, ciągle pokazuje 50.Dodam jeszcze, że gram w różne modyfikacje (duże i małe) i nigdy nie było problemów z tym.Ma ktoś jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Jeśli bardzo Ci zależy, aby mieć taki udźwig, napisz jaki mod sprawia ten problem ze zwiększeniem udźwigu, a być może znajdzie się na to rada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Jeśli bardzo Ci zależy, aby mieć taki udźwig, napisz jaki mod sprawia ten problem ze zwiększeniem udźwigu, a być może znajdzie się na to rada....hmmmmmm kombinowanie w grze róznie się kończy tzn. w plikach, propnuje trajnera i dasz radę metek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiku Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Chociażby weight mod czy inny endurance... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Tu masz mod na 5 Ton, jest dla 1.0005, ale bez problemu można przerobić ma 1.0004 5T dla 1.0005.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Junx - wszystko pięknie, ładnie, lecz przy podniesieniu udźwigu, GG zaczyna się szybko męczyć, nie może biegać. Każdy skok, to postój.Porównałem plik actor z Twojej paczki, z plikiem, np. w Fotografie. Za wyjątkiem różnicy we wstawionych udźwigach, są takie same. Odpowiednik pliku system też zmieniony.Dokonałem również zmian w liniach 194 do ( chyba) 220 współczynników zależnych od wagi plecaka. Zadziałał tylko współczynnik odzysku energi przy bezruchu.ph_crash też poprawiony.Gdzie i co jeszcze pozmieniać, aby GG z takim ciężarem biegał i skakał w miarę przyzwoicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Do edycji są tylko dwa pliki. Actor i system i tyle, powinno działać bez problemu. Piszę z telefonu i nie mam dostępu do plików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Czasem zamiast w pliku system, udźwig jest schowany w inventory. A w Fotografie schowali go dodatkowo do arc_inv_weight.ltx.Autorzy modów uchytrzyli się, skrywając te możliwości po różnych plikach.Podstawowe zmiany w system lub inventory + actors, nie zawsze dają pozytywne skutki. Np. w Wariant Omega, skutkują aż wylotem. W Powrocie Szramy, nadmiar wylatywał mu z plecaka, itp.Dlatego pytam, o inne możliwe warianty zmian, aby GG był "normalny", po zwiększeniu udźwigu.Można to robić metodą prób i błędów, ale są na forum tacy, co na tych zmianach zęby zjedli, może więc uchylą rąbka tajemnicy.Przede wszystkim, w którą stronę zmieniać te współczynniki zależne od ciężaru. Są w dwu miejscach. Jedne pojedyńcze, a drugie parami, ustalając zakres. I w nich chyba jest pies pogrzebany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kumpel. Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 kondotier nie wiem kto jest twoim dostawcą ziół ale przestań to braćw actor zmieniasz chyba max_weight_walk o 10 większy od tego z systema w system zmieniasz max_weight na np 1000. i wsio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Kumpel. - nie takiś kumpel, jaby się mogło wydawać.Były mody, w których wystarczyło zrobić zmiany o których piszesz i można było jechać.Ale od jakiegoś czasu, te wielkości latają po różnych plikach ( zamiast w system ).Podałem nawet nazwy modów, w których takie zmiany zrobiono i nazwy plików zamiast system.ltxBądź łaskaw, najpierw do nich popatrzeć, a dopiero po tym, wymądrzać się i obrażać.Ziółka to ja pijam, a nie wciągam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi