Jurij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Witam otóż mam pytanie techniczne jak dodać frazę początkową w dialogu barmana ponieważ w Geonezis wywaliło mi dialog poczatkowy z barmanem po czym od razu przy próbie rozmowy wywala do pulpitu. I moje pytanie gdzie należy wejść w jaki folder itp. żeby dodać frazę początkową i co należy wpisać. W razie pytań dodaje kod błedu.FATAL ERROR [error]Expression : !phrase_dialog->m_PhraseVector.empty()[error]Function : CPhraseDialog::SayPhrase[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrGamePhraseDialog.cpp[error]Line : 146[error]Description : No available phrase to say, dialog[zat_a2_stalker_barmen_start_dialog] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubekpop Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Wg mnie (już dawno tego nie robiłem ale co nieco pamiętam) musisz dodać albo dialog albo pojedynczą frazę w /configs/gameplay/dialogs_zaton.xml Tam szukaj dialogu, który masz w logu. Jeżeli nie załapiesz, co w nim nie tak, wrzuć go tutaj, może coś się znajdzie. Gdybym miał rozpakowaną gamedatę to bym od razu napisał co wpisać, ale jak podrzucisz cały dialog to coś się wykombinuje. Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez kubekpop 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Lepiej wrzucę bo ja się nie znam i jeszcze coś bym spartolił.dialogs_zaton.xml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubekpop Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Spróbuj z tym, dodałem frazę 0, która zasadniczo powinna być na początku. Ale teraz może być zamieniona kolejność rozmowy albo dalej coś nie działać. Sprawdź i wrzuć loga. EDITPoprawiłem jeszcze jeden błąd, pobierz jeszcze raz.dialogs_zaton.xml Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez kubekpop 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zacząć nową grę żeby poznać rezultat czy w tej samej ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubekpop Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Wystarczy w tej samej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Ten sam log wyskakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubekpop Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Wrzuć mi jeszcze plik /configs/gameplay/character_desc_zaton jak możesz. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Oto on.character_desc_zaton.xml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubekpop Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Hmm, ciekawe, nie widzę tam żadnego problemu. Fraza 0 jednak była na samym końcu dialogu, więc Twoje pliki są (powinny być) sprawne. Nie wiem, czemu nie widzi frazy. Przejrzałem całe drzewo dialogu i wszystko jest prawidłowo powiązane :/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Czyli można zaobserwować tajemnice Zony, no cóż zacznę grę od początku. Dzięki bardzo za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi