Taran Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) WItam Po rozwiązaniu problemu zawieszania gry na Generatorach, kolejny bug w Sarkofagu po odnalezieniu teleportu w kwescie na zrobienie zdjęcia Molonitu. error]Expression : !lst.empty() [error]Function : CHudItem::animGet [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGameHudItem.cpp [error]Line : 295 [error]Description : svd_idle Wynika to z tego, że po zbliżeniu do teleportu zalicza nam się zadanie na odnalezienie tegoż teleportu i spawnuje się fotobroń i to ona generuje problem (a w zasadzie jej animacja, choć to dziwne bo w tym momencie nie trzymamy jej nawet w rękach). ROZWIĄZANIEOtwieramy gamedata/config/misc/arhara_items wyszukujemy fragment kodu (nas dotyczy zielony): [wpn_svd_foto_hud] shell_point = -0.140000,-0.030000,0.080000 shell_dir = 0.0, 1.0, 0.0 fire_point = 0.200000,-0.070000,0.090000 fire_bone = wpn_body orientation = -0.049999,0.750000,1.550001 position = -0.063500,-0.150999,0.049000 visual = weaponssvdwpn_svd_hud.ogfanim_holster = svd_holster anim_idle = svd_idle anim_idle_aim = svd_idle_aim anim_reload = svd_reload anim_draw = svd_draw anim_holster = svd_holster anim_shoot = svd_shoot I teraz po usunięciu przedrostków 'svd_' wylot zmienil opis na [error]Description : idle_aim. Więc chyba coś miałem pomieszane w plikach gry postanowiłem wieć zastąpić animacje animacja pustą (schowana broń - holser) i pomogło. Ostatecznie moj plik arhara_items.ltx wygląda tak: anim_holster = holster anim_idle = holster anim_idle_aim = holster anim_reload = reload anim_draw = draw anim_holster = holster anim_shoot = shoot Gry nie wywala a mając w ręku Fotobroń nie ma ona animacji, nacelowyjemy przy użyciu krzyżyka widocznego na ekranie w trybie celowania (aim) widać celownik optyczny, brakuje animacji podnoszenia broni do celowania przez celownik oraz animacji samej broni trzymanej w rękach. Biorąc pod uwagę, że z broni oddajemy tylko jeden strzał - dla mnie żaden problem! :DMam nadzieje że komuś to pomoże, bo również spędziłem na tym trochę czasu. Z tego co czytałem u jednych pomaga dodanie svd_ u innych działa bez _svd. U mnie zadziałało tak jak opisałem. Edytowane 4 Maja 2014 przez Taran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi