carlopapa Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Witam na wstępie opiszę konfigurację kompa, a potem czego dotyczy problem: płyta główna: asus sabertooth 990fx r2.0 cpu : amd phenom 2 x6 1090t BE ram : corsair venegance ddr3 16GB 1600 Mhz gpu : 2x evga geforce gtx 660 SC 2GB dzwięk : SB Z-series sterowniki i bios najnowsze. Problem polega na tym że chyba sterownik karty dźwiękowej nie zawsze działe lub jest jakiś problem z zasilaniem ponieważ po włożeniu karty w slot PCI-EX 16 (tylko ten jest wolny) karta działa do momentu jak np. wyłącze komputer rano pojadę do pracy i gdy wrócę włączam kompa to albo w zasobniku systemowym widzę przekreślony głośnik lub cyfrowe urządzenie audio spdif, następnie wyłącze kompa i włączę już jest wpożądku. Karta podłączona jest cały czas ponieważ mam przeźroczystą obudowę i o pracy karty dźwiękowej informuje jej czerwona dioda. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 1.Podaj jaką moc ma zasilacz. 2.To prawdopodobnie nie jest wina sterowników. 3. Podłącz kartę do innego komputera.4 . Z doświadczenia wiem że , może to być uszkodzona karta dzwiękowa, żle ustawione wykrywanie w biosie albo zasilanie slotu PCI-EX.Czasem niektóre urządzenia nie pasują do siebie u mnie tak czasami bywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Zasilacz mam OCZ Stealthxstream 2 650 WATT, karty niestety nie mam gdzie podłączyć bo wszyscy znajomi mają laptopy, karta dzwiękowa raczej uszkodzona nie jest bo ok pół roku temu miałem tą kartę na innej płycie głównej ASUS M4A79XTD-EVO i oddałem ponieważ nie mogłem w żaden sposób zainstalować sterowników. Teraz kupiłem znowu i jest to już 2 sztuka bo pierwszą oddałem myśląc że jest wadliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Może ta druga jest wadliwa ? Jedyny sposób to sprawdzić na innym komputerze...najlepiej na czystym systemie. Wtedy wszystko by było wiadomo. Zintegrowaną dźwiękówkę masz wyłączoną w BIOS-ie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Tak ponieważ ta zintegrowana realteka jest bardzo kiepska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Sprawdz czy to są sterowniki 32 bitowe czy 64 bitowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Są to sterowniki dla wersji 32 bit i 64 bit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Spróbuj ściągnąć sterowniki do VISTY. Możliwe jest to że cała seria kart jest wadliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Nie znalazłem sterowników do visty są tylko do siódemki i ósemki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Przykro mi bez fizycznego dostępu do komputera nic dalej nie mogę ci doradzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 (edytowane) Dzięki wszystkim za okazaną pomoc Problem został rozwiązany jeśli by komuś się kiedyś to przydało to wyłączenie funkcji "secure boot" w biosie rozwiązuje problem. Edytowane 22 Maja 2014 przez carlopapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi