Trikster Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Przedstawiam Wam polonizację gry S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha dostosowaną do patcha 1.3001. Możecie ją pobrać z któregokolwiek z poniższych linków:Z serwera stalkerteam.plhttp://www.mediafire.com/download/4uup6w4itif3bbf/Lost+Alpha_oficjalna+polonizacja.rarhttps://disk.yandex.com/public/?hash=WM400koRMwjeMIxyELNXEG1yGcm/1nFyprvpIgmYQ4Q%3DLINK NIEAKTYWNY Instrukcja instalacji:1. Pobieramy polonizację.2. Wypakowujemy zawartość pliku do głównego katalogu S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha. Zastępujemy wszystkie pliki, jeśli zostaniemy o to poproszeni.3. Na wszelki wypadek można usunąć user.ltx, żeby uniknąć problemów z wyświetlaniem się polskich czcionek.4. Otwieramy plik credits.txt, czytamy dokładnie i dziękujemy po kolei wszystkim osobom biorącym udział w tłumaczeniu. 5. Uruchamiamy grę i zmieniamy język rozgrywki w menu („Options” -> „Gameplay” -> „Language”) na pol.6. Gramy i cieszymy się grą w naszym pięknym języku. Zaleca się rozpocząć nową grę, bo niektóre rzeczy mogą nie być przetłumaczone (jak imiona postaci, pewne fragmenty w PDA, itd.). Spolszczenie na pewno nie jest idealne, ale dołożyliśmy wszelkich starań, żeby było grywalne i funkcjonalne. Jeśli natraficie na jakiś błąd, problem czy cokolwiek, czym chcecie się podzielić, nie wahajcie się tego zgłaszać. Dawajcie też znać o różnych Waszych przemyśleniach. Polonizacja będzie bowiem wspierana, a wszelkie problemy/nieścisłości/nieadekwatności będziemy poprawiać i udostępniać w kolejnych odsłonach. Jeśli zamierzacie zgłosić błąd, postępujcie najlepiej według tego schematu:1. Opis błędu (wylot, literówka, gramatyka itd.).2. Lokalizacja błędu (gdzie i kiedy w czasie gry błąd nastąpił).3. Screen z gry pokazujący błąd lub crash log, jeśli masz pewność, że wylot spowodowany jest błędami tłumaczenia. W tym temacie:http://www.miserymod.fora.pl/lost-alpha,6/beta-testing,64.htmlmożecie zobaczyć zmiany, jakie wprowadziliśmy do tłumaczenia od momentu rozpoczęcia beta testów. Temat będzie aktualizowany w miarę kolejnych przeróbek. 1 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Dzięki za linka, pobrane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Gwarantuję, że warto pobrać, zainstalować i przejść LA jeszcze raz...czy nawet wiele razy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Dzięki za polonizację.Pobrane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi.ht Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Dziękuję za polonizację-zaczynam grę od nowa.Jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Dużo zdrowia ekipie tłumaczącej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) Czy zadziała z modyfikacją S.L.A.M. BugFixes?? Naprawia ona wiele wylotów i glitchy z gry.Dobra nieważne sprawdziłem i oba (mod i spolszczenie) mają takie same pliki :( trza będzie pokombinować. Edytowane 16 Maja 2014 przez litosns Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smerdojajeczny Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Dzięki , możecie być wzorem dla innych ekip tłumaczących. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Testowałem spolszczenie i mogę śmiało powiedzieć, że gra z ostatnim patchem jest w pełni grywalna. Tej modyfikacji nie używałem, więc nie wiem. Trzeba by porównać pliki. Zrób sobie kopie podmienianych plików, wstaw spolszczenie i zobacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Dzięki za polonizację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Serdecznie dziękuję,wszystkim osobą biorącym udział w spolszczeniu moda. :yes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwert Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Dobra robota panowie. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Czy ten patch tj. 1.3001 to to samo co 1.30013, pytam bo taki znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trikster Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Tak. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Trikster, tobie i całej ekipie łumaczy WIELKIE DZIĘKI, BÓG ZAPŁAĆ. Teraz można odpalić LA i się naprawdę nią cieszyć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wańka Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Jak miło ujrzeć wreszcie działającą polonizację LA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CInifile::r_section[error]File : Xr_ini.cpp[error]Line : 499[error]Description : <no expression>[error]Arguments : Can't open section 'wpn_sayga12k'Nie mogę iść do barmana w Barze.Wywala do pulpitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spenser Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Serdeczne podziękowania Trikster i ekipie tłumaczy za tą polonizację . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Na początku, jak pobrałem Lost Alpha i uruchomiłem w wersji z polonizacją, miałem negatywny stosunek do całej gry, bo nie wiedziałem z jakiej to przyczyny musiała gra w tej postaci wyjść (zostało to podane do wiadomości na Forum). Dopiero jak uruchomiłem na rus i gra poszła płynniej z fabułą (choć z wstawkami ang), to po dłuższym obejrzeniu zmienionego świata lokacji, klapki złości momentalnie opadły i chylę czoła przed twórcami. Natomiast styl przetłumaczonych dialogów wypieszczone i nie boję się zaliczyć do profesjonalizmu. Teraz każdy, kto czekał na LA (zapewne z zadowolenia), ma wypieki na twarzy. Brawo, oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trikster Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 jurek:Ten błąd nie ma nic wspólnego ze spolszczeniem, bo nic w broniach nie było zmieniane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Tylko co ja mam z tym błędem zrobić.Wywala mi za każdym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwert Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Tylko co ja mam z tym błędem zrobić.Wywala mi za każdym razem. Dopisz do weapons.ltx #include "w_sayga12k.ltx" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 @Jurek, w LA nie ma Sajgi, więc musiałeś wstawić moda dodającego Sajgę. Jeżeli nie zrobiłeś sobie kopii plików, to tylko nowa instalacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Qwert w weapons.ltx już było wszystko wpisane.Smox właśnie wstawiłem moda na sajgę i błąd się nie pokazał.Sprawdzałem wcześniej w folderze weapons i sajga występowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi