smox Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Co sądzicie o tych monitorach? Warto kupić, czy szukać czegoś innego? Z moim obecnym monitorem zaczyna coś się dziać i muszę wymienić. Na nowy mnie nie stać, a wybredny nie jestem. Jeżeli macie jakieś propozycje używanych monitorów, to chętnie poczytam.Link - 1. http://olx.pl/oferta/monitor-dell-22-model-2209waf-w-b-dobrym-stanie-bez-zarysowan-na-m-CID99-ID9RvhD.html#a96d9a1f72;promoted 2. http://olx.pl/oferta/monitor-samsung-ls22a100n-CID99-ID83ecl.html#a96d9a1f72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Którą z rozdzielczości preferujesz? FHD (Samsung) czy 1680/1050 (Dell)?Dell ma lepszą (e-ips) matrycę. Dowiedz się ile lat ma ten Dell :whistling: Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez marycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Dzwoniłem do gościa (sądząc po głosie jest to starszy pan) i powiedział, że monitor jest z 2010. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Nie odpowiedziałeś na moje pytanie odnośnie podziałki monitora.5 lat? Stanowczo nie za 250 + koszty wysyłki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Co do podziałki, to nie wiem co napisać. Teraz mam monitor 5:4 i 1280x1024 więc nie mam pojęcia która jest lepsza.To mówisz, że około 270 jest za dużo, to ile powiedzieć, że mogę dać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Na PW zostawiłem info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Temat już nieaktualny. Jutro będę miał monitor - http://olx.pl/oferta/monitor-lg-21-5-22en33s-b-CID99-ID93YM5.html#81215f223c 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Myślę, że pociągnie jeszcze parę ładnych lat. Zawsze jest lepszy niż ten, co prawie już padł u Ciebie. Jak podłączysz, to napisz jak się sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Temat już nieaktualny. Jutro będę miał monitor - http://olx.pl/oferta/monitor-lg-21-5-22en33s-b-CID99-ID93YM5.html#81215f223cNo to Ci sie trafiło smox, elegancki zakup i okazja jakich mało za tą kase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Ja tego monitora nie zauważyłem. Dopiero @marycha zwrócił mi na niego uwagę. Gdyby nie on, pewnie kupił bym gorszy i droższy. Dzięki @marycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Oby tylko (monitor) służył Ci dobrze Smox.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Już mam monitor. Wszystko działa jak trzeba. Trochę dziwnie to wszystko wygląda, takie duże i szerokie. Muszę się przyzwyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) Zrób zdjęcia obu monitorów, ustawionych koło siebie :yes:zobaczymy jak się prezentuje świeżak Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez marycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Jednak nie jest dobrze. Ten monitor, to porażka. Nie dość, że dół jest jaśniejszy od góry, to ma tylko wsparcie D-SUB. Gdybym trochę poczytał przed zakupem, to nawet bym na niego nie spojrzał, nie mówiąc o zakupie. Może ktoś chce go kupić za 100 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Dół jaśniejszy od góry na myśl przychodzi świetlówka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 O ile pamiętam opis, to był już LED. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Tak, pisze LED. To taki model - LG 22EN33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Co tanio to drogo. Niestety Przykra sprawa. Nie możesz zwrócić ? W sumie jest niezgodność towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Z drugiej strony nie ma co przepierdywać. Za 250 zł mam praktycznie nieużywany monitor 21,5 cala, jeszcze na gwarancji.Tak wygląda mod - Winter of Death Ultimatumm w rozdzielczości 1920x1080 na średnich ustawieniach i oświetleniu dynamicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Nie wygląda źle. czyli to jest Twoje cudo http://www.lg.com/uk/monitors/lg-22EN33S, tu masz temat o ściemniajacym się ekranie w tym samym modelu http://forum.pcformat.pl/Nowy-monitor-LG-sciemniajacy-sie-obraz-t.Jeśli masz sie katować z czymś do czego czujesz niechęć to wbij go na OLX_a za taka sama kasę do negocjacji, nawet jeśli ktos utarguje 50pln mniej to i tak będzie dobrze a Ty kupisz z rozwagą kolejny monitorek.Dużo tracisz na samym D-SUB, ale cóż... stało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Co sądzicie o tym monitorze? - http://olx.pl/oferta/sprzedam-monitor-samsung-CID99-ID9TMwH.html#6fb4d02126 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Brak wejścia HDMI dyskfalifikuje jak dla mnie ten monitor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Za 169 złotych więcej można w morele wyjąć nówki samsunga lub benq oba z HDMI i gwarancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Tym razem poczytałem trochę o monitorach i co do wyjścia HDMI, to znalazłem to - "Złącze spopularyzowane głównie za sprawą telewizorów plazmowych i LCD. HDMI to interfejs umożliwiający transmisję cyfrowego obrazu i dźwięku (oba rodzaje danych są przesyłane za pomocą pojedynczego kabla) bez jakiejkolwiek kompresji. Gniazdo HDMI ma cztery rodzaje wtyków: A (standardowy z 19 pinami), B (dual-link z 29 pinami), C (mini-HDMI z 19 pinami) oraz D (mikro-HDMI z 19 pinami). W rzeczywistości nie ma żadnej różnicy w jakości obrazu pomiędzy HDMI a DVI – pierwszy z nich pozwala jedynie dodatkowo przesyłać dźwięk; dlatego niektórzy producenci kart graficznych dołączają do swoich produktów przejściówkę z DVI na HDMI." No więc jak to jest z tym HDMI? Warto dopłacać? @Miedziany, ten Samsung odpada ze względu na - Kąt widzenia [stopnie] 65 (pion) 90 (poziom) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Jeśli chodzi o kabel HDMI to jest on o wiele bardziej wygodny, a jeśli chodzi o monitor zdolny przetwarzać HD to bez wejścia HDMI lub DISPLAY PORT nie uzyskamy tak dobrej jakości obrazu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi