Gość Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Hej, Jak pewnie wiecie z poprzedniego tematu to wyłączyłem antyczita, oto jak to zrobić: UPDATE 2.09 fiks 2: Link do paczki na wersję 2.09 V5 : http://1drv.ms/1JGBbCQ Ochrona plików jest wyłączona. Było jeszcze multum zabezpieczeń, które wywaliłem. Robiłem testy I wydaje mi się, że wszystko jest OK aczkolwiek do samodzielnego sprawdzenia. Stara wersja - 2.07 Link do paczki na wersję 2.07 : http://1drv.ms/1bJrLGx Wyłączenie antyczita: Najpierw wgrywamy paczuchę. W paczce są też konfig I skrypty wyciągnięte z plików DB moda. Można sobie zmieniać do woli, oczywiście tylko do nauki I zabawy ;) Przykładowo został wgrany "sczitowany" actor.ltx Nieaktualne: Antyczit w OP-2 najprawdopodobniej sprawdza nazwy plików a później ich md5 aby upewnić się czy są niezmienione ale twórcy się przy nim nie popisali hehe ;)Załóżmy, że skrypt sprawdza pliki w gamedata, trafia na mój actor.ltx, md5 się nie zgadza, crashuje grę.Teraz jeśli w pliku system.ltx, który zawiera odniesienia do wszystkich innych plików zmienimy #include actor.ltx na #include actor1.ltx to antyczit będzie sprawdzał pliki w gamedacie i trafi na actor1.ltx . Nie ma go na liście do sprawdzenia więc go puści a system.ltx go załaduje jako normalny actor.ltx i w ten sposób uruchomiłem swój zmodyfikowany actor.ltx, który dodaje mi prędkości (nie chce mi się tyle biegać) ;) Tak można zrobić z prawdopodobnie każdym plikiem a jeśli jakiś jest na sztywno wpisany w exe lub gamedate to hexem pewnie się da podmienić nazwę i ruszy hehe ;) Zmiany: wersja 0.2 : + Usunięto dodatkowe zabezpieczenia na skakanie+ Usunięto dodatkowe zabezpieczenia na spawn itemów+ Usunięto dodatkowe zabezpieczenia na dodawanie kasy wersja 0.3 : + całkowicie wyłączono ochrone plików, teraz plik może nazywać się również actor.ltx bez modyfikowania nazwy. wersja 0.4+ usunięto dodatkowe zabezpieczenia wprowadzone w patchu 2.09wersja 0.5+ dodano system.ltx do nauki i zabawy + dodano spolonizowany achievments.ltx Jakby w którymś momencie napisało wam jednak jakimś cudem, że czitujecie to proszę o kontakt, zaraz to skorygujemy ;) Edytowane 23 Sierpnia 2015 przez Godlike Nowa wersja v5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi