portals Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Tutaj proszę zgłaszać wszelki problemy związane z działaniem strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 To raczej nie jest problem, jednak chciałbym wiedzieć dlaczego nowe posty raz pojawiają się na 1 stronie forum w tej zakładce po prawej stronie, a raz nie?Druga sprawa, to dlaczego nowe posty w jednym temacie nie zastępują starych, tylko w tej zakładce po prawej stronie widać wszystkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 U mnie to samo jest ale myślałem, że to jakieś problemy u mnie z DNSem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Żeby nie zakladać nowego wątku....Czy można ustawić swoje konto tak żeby strona główna wyświetlała się w poprzedni sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 To raczej nie jest problem, jednak chciałbym wiedzieć dlaczego nowe posty raz pojawiają się na 1 stronie forum w tej zakładce po prawej stronie, a raz nie?ZZbadam sprawę. Możliwe jest że nowe posty pojawiają się tam z maksymalnie 180 sekundowym opóźnienie.Czy można ustawić swoje konto tak żeby strona główna wyświetlała się w poprzedni sposób?Masz na myśli skórkę? Pracuję nad przywróceniem Brave ale chce mieć pewność że wszystkie ważne funkcje działają bez problemów na skórkach dość podobnych do standardowej. Pośpiech nie jest wskazany bo mogą się pojawić problemy których nie widać na pierwszy rzut oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Poczekam ma nadzieję że da się coś w tym temacie zrobić A tak moim zdaniem zmiany poszły w złym kierunku. Nowa strona główna jest podkreślam DLA MNIE zupełnie nie czytelna Np: nie potrzebnie w opisach nowych postów jest widoczne aż tak dużo treści z postu.Jak ktoś będzie zainteresowany treścią posta to i tak go otworzy a tak tracimy miejsce na stronie głównej.Dodatkowo nie bardzo widzę powód rozbicia prawej części strony głównej na nowe posty i nowe tematy.A już zupełnie nie rozumiem komu przeszkadzał wygląd i tło mojego profilu (chodzi mi zawartość mojego konta z możliwymi ustawieniami).No cóż.. Widocznie czemuś to miało służyć i ktoś uzał że tak będzie lepiej postaram się dostosować ale szkoda mi poprzedniej wersji..Wiem że zrzędzę... wybaczcie i się nie gniewajcie ;)Pozdrawiam wszystkich !P.S odkryłem przycisk "Nowa zawartość" i zaczynam zmieniać nastawienie do zmian Edytowane 4 Czerwca 2015 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Np: nie potrzebnie w opisach nowych postów jest widoczne aż tak dużo treści z postu.Niestety tu pojawia się pewien problemy. Im większa rozdzielczość i ekran tym lepiej to wygląda. Myślę nad dynamicznym ustawianiem długości w zależności od tych parametrów.Dodatkowo nie bardzo widzę powód rozbicia prawej części strony głównej na nowe posty i nowe tematy.Na stronie głównej i tak jest dużo miejsca jeśli chodzi wysokość więc można powiedzieć że to nie przesadza. Jak masz pomysł jak wykorzystać lepiej to miejsce chętnie posłucham.A już zupełnie nie rozumiem komu przeszkadzał wygląd i tło mojego profilu (chodzi mi zawartość mojego konta z możliwymi ustawieniami).Faktycznie brakuje trochę tej funkcji ale rozumiem dlaczego nie została jeszcze zaimplementowana. W wersji 4.0 nastąpiły olbrzymie zmiany jeśli chodzi o zarządzenie plikami, szablonami oraz ogólną optymalizacją. Zmiany te mogły znacznie skomplikować implementacji tej funkcji. Jednak jest jeden olbrzymi plus, forum mimo brak zmian w konfiguracji serwera działa dużo szybciej(a będzie jeszcze lepiej). Z tego co wiem funkcja ma powrócić.Wiem że zrzędzę... wybaczcie i się nie gniewajcie ;)Pozdrawiam wszystkich !Każda opinia jest ważna bo nie będę siedział na forum sam P.S odkryłem przycisk "Nowa zawartość" i zaczynam zmieniać nastawienie do zmian Jeszcze jeszcze kilka ciekawych zmian jak choćby funkcja "obserwuj". Wreszcie nie przegapię żadnego posta w ważnych tematach :).Jak wspomniałem planowane jest przywrócenie niektórych wyłączonych funkcji ale muszę mieć pewność że nie występują teraz żadne poważne problemy(nawet te ukryte). Edytowane 4 Czerwca 2015 przez portals 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Faktycznie brakuje trochę tej funkcji ale rozumiem dlaczego nie została jeszcze zaimplementowana. W wersji 4.0 nastąpiły olbrzymie zmiany jeśli chodzi o zarządzenie plikami, szablonami oraz ogólną optymalizacją. Zmiany te mogły znacznie skomplikować implementacji tej funkcji. Jednak jest jeden olbrzymi plus, forum mimo brak zmian w konfiguracji serwera działa dużo szybciej(a będzie jeszcze lepiej). Z tego co wiem funkcja ma powrócićSUPER BY BYŁO Dzięki że czuwasz !A co do miejsca na stronie jeśli coś wymyślę odezwę się. Edytowane 4 Czerwca 2015 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Jeżeli nie może być tej skórki co przedtem, to chociaż z tej Black Chrome wywal te szare pasy. Niech wszystko będzie czarne. Tak jak jest teraz, to tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 (edytowane) Panel użytkownika jest teraz ledwo używalny jak dla mnie. Wszystko nasrane ajaxem, który mi się często przywiesza (mobilny internet) i muszę całą stornę przeładowywać. Jednak na starej wersji było znacznie lepiej w tym względzie. Nie wiem co to za kretyński trend żeby robić wszystko na ajaxie. Przecież to wolniej jest... Edytowane 5 Czerwca 2015 przez Godlike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Jeżeli nie może być tej skórki co przedtem, to chociaż z tej Black Chrome wywal te szare pasy. Niech wszystko będzie czarne. Tak jak jest teraz, to tragedia.Poprzednia skórka będzie na pewno tylko czekam na aktualizację od jej autora. Co do Black Chrome da się zrobić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Jak nie masz czasu to ja poprawię ten black chrome żeby go się dało używać tylko tam mi musisz dostęp dać później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Poprawiłem ten black chrome. Proszę o opinię co jeszcze zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Czy jesteś w stanie, na dole strony dodać przycisk "Do góry", aby nie trzeba tego było robić suwakiem.I też na dole strony dodać suwak, który ujawniał by się, gdy zwężamy obraz forum o połowę? Aby móc na ekranie mieć dwa okna równocześnie. Mnie w takich sytuacjach odcina prawą część tekstury ( Od Utwórz do nicka ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Pierwsze tak, drugie nie Jak będę miał czas to zrobię to "Do góry" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walik Czosnek Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Hej @portals, a ten biały kolor zostanie zmieniony na dawną mdłą zieleń?Bo bardzo po oczach daje :DOczywiście wiem, że są różne style, ale ten podstawowy jest taki... taki fajny Tylko te białe kolory tak mnie po oczach sadzą, i czasem różne odcienie bieli tak się mieszają, że nie wiadomo gdzie jest przycisk :/Jakby co dałoby rade to zmienić? PS: Jak jest obok posta nasze zdjęcie etc, to tylko ja mam pod moim tytułem czyli "Wędrowiec" niewczytany obrazek? Mam tak u wszystkich :/ Edytowane 7 Czerwca 2015 przez Allen Nie kropkujemy, przekleństw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Poprawiono błąd związany z bardzo jasnym tłem wskaźnika reputacji przy reputacji większej niż 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Dodano w prawym dolnym rogu przycisk "DO góry" na prośbę @kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Jak wchodzę na forum nie widzę najnowszych wpisów. Dopiero jak kliknę na pierwszy od góry i wrócę, to pojawiają się najnowsze wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Hej,Ja na to nic nie poradzę. @portals może będzie wiedział ale pewnie to bug związany z IPB.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Jak wchodzę na forum nie widzę najnowszych wpisów. Dopiero jak kliknę na pierwszy od góry i wrócę, to pojawiają się najnowsze wpisy.Słyszałem o problemie i przypuszczam że to coś związanego z cachem. Prawdopodobnie jutro zostanie zgłoszony i zajmą się tym ludzie z IPB.Przyda mi się informacja(nawet od kilku osób) czy naciśnięcie ctrl + f5 jak widoczne są nieaktualne posty rozwiązuje problem. Edytowane 8 Czerwca 2015 przez portals Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 CTRL +F5 odświeża posty i pokazuje je poprawnie tak samo jak wciśnięcie przycisku refresh w przeglądarce ale trzeba to zrobić ręcznie po wejściu na stronę główną bo inaczej mamy stare posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Przyda mi się informacja(nawet od kilku osób) czy naciśnięcie ctrl + f5 jak widoczne są nieaktualne posty rozwiązuje problem.Godlike wyczerpał temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Przyda mi się informacja(nawet od kilku osób) czy naciśnięcie ctrl + f5 jak widoczne są nieaktualne posty rozwiązuje problem.Godlike wyczerpał tematNie wyczerpał bo trzeba wiedzieć jeszcze dlaczego tak się dzieje :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Czyżby samo słowo InvisionPowerServices nie było wystarczające ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi