Anton Gorodecki Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Jest to mój drugi własny komputer (Pegasusa nie liczę), służy mi doskonale od 17 miesięcy (dyski są starsze - jeszcze z poprzedniego PieCa). Specyfikacja:obudowa: Cooler Master 430 Elite Black z oknem, procesor: Intel Core i5 4570,chłodzenie procesora: be quiet Dark Rock Pro 3, płyta główna: Gigabyte GA-Z87X-D3H,pamięć RAM: 8GB (2x4GB) Kingston DDR3 XMP 1600 MHz,karta graficzna: Gigabyte R9 280X rev. 2.0, dyski twarde: WD 1 TB oraz Hitachi 500 GB, zasilacz: Thermaltake Smart M550W. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Widzę że masz jakiś monitor bez wejścia DVI bo lecisz przejściówką na D-Sub. Szkoda bo trochę tracisz przy tak dobrej karcie graficznej. Masz podobne gusta, ja też Radeon, Intel procek, zasilacz taki tego samego producenta tyle że 530W. Solidnie chłodzisz piecyk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 zgadzam się. Dużo tracisz na jakości sygnału przez d-sub. Sam zestaw całkiem spoko natomiast ja po cyrkach z dwoma 6870 na pewno wybrałbym z dwojga złego nVidia. AMD i tak chyba niedługo padnie patrząc na ich ostatnie produkty typu FX i kotlety serii r300. Może jak ktoś ich przejmie to w końcu popracuje nad sterami porządnie ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 (edytowane) Koledzy oczywiście macie rację co do jakości sygnału d-sub, jednak aktualnie posiadam monitor, który ma tylko to wejście Co do kart graficznych - kupiłem swoją po okazyjnej cenie i nie żałuje wyboru, jednak w przyszłości wybiorę kartę od "zielonych". Edytowane 17 Grudnia 2015 przez Anton Gorodecki Ort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Zawsze uważałem że chłodzenie u mnie zajmuje sporo miejsca, jednak u Ciebie chyba więcej :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 I w tym miejscu należało by zacząć kolejną dyskusję o Czerwonych i Zielonych Ja powiem tak, miałem Zielonych a teraz mam Czerwonych... myślę że jak na takie potrzeby jak Stalker, czy Survarium to wystarcza, jestem zadowolony z wydajności.. Owszem, dla entuzjastów Zieloni mają więcej do zaoferowania, gdy masz kompa za 6-8 tyś też wypada włożyć tam Zielonych... ale to nie moja bajka.Ja jestem zadowolony z mojej R9 280 Dual X. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Należałoby zwrócić uwagę również na słabą optymalizację gier przez producentów;np. Crysis 3 (2013!), Arma3 czy daleko nie szukając Trzeci Wiesiek (chociaż patch'ują jak mogą, dobre i to)Czy jest sens kupować kartę za 1600 zł, która nie pozwala grać w stałych 60 kl/s w FHDwe wszystkie tytuły z roku produkcji karty?! MADNESS!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprom Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Hah, a ja pamiętam, jak w 2008 roku kupiłem PC za ok. 1800zł i Far Cry 2 pięknie chodził na full detalach w 1,5 HD (1680x950). FAR CRY 2!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walik Czosnek Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Ło jeny! Aż mnie głowa rozbolała jak zobaczyłem ten komputer :pJa planuję wydatek na 5tysięcy, tak, planuję komputer pod Wieśka :DAch jak ja czekam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Kurde to jak ja swojego wstawię to chyba odlecisz na marsa ;) Muszę wrzucić kiedyś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi