korn06 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 (edytowane) Tak jak w temacie. Chciałbym się dowiedzieć czego używacie i jaką myszkę polecacie. Jak dla mnie myszka musi być bezprzewodowa bo gram na laptopie, tylko dla praworęcznego i laserowa. Edytowane 7 Lipca 2012 przez korn06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Kornddd podstawowe pytanie to fundusze, oraz czy ma być to mysz o standard wymiarze , czy tez mniejsza typowo dla laptopów..? Osobiście używam Logitech MX Revolution ... i polecałbym coś z tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Kasa nie ma znaczenia,czekam na wszystkie propozycje, wymiary myszy mogą być dowolne(najlepiej standardowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Jeżeli kasa nie ma znaczenia to lepszej myszy jak ta co podałem nie znajdziesz ..poczytaj testy. Mysz do internetu , gier i wszystkiego co z myszką związane. Można dostać tańszą odmianę bez przerzutnika dokumentów. Tak czy inaczej jeżeli zdecydujesz się na któryś z modeli staraj się by miał: ..wolne koło do przewijania stron...(nieocenione narzędzie w internecie i dużych dokumentach... w sekundę przewinie najdłuższy plik lub stronę) ..ruch koła prawo ,lewo ...(przesuwa suwak w poziomie ) ...przyciski ALT na myszy..(przerzuca strony według historii przeglądania o strzałkach przeglądarki możesz zapomnieć) .Uważam, że Logitech nie ma sobie równych w myszkach...mój kolega kupił również mysz z wolnym kołem i jest zachwycony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Ja jestem fanem Razera , ale nie wiem czy robią myszki bezprzewodowe.Jakby co to polecam Death Adlera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Polecam sprzęt Fatlity ale ostatnie modele są nie warte uwagi gdyż są zrobione na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Znalazłem na allegro to cudo... http://allegro.pl/mysz-logitech-mx-revolution-myszka-okazja-fv-gw-i1345255409.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Znalazłem na allegro to cudo... http://allegro.pl/mysz-logitech-mx-revolution-myszka-okazja-fv-gw-i1345255409.html Mam zamiar tą kupić, ale powiedz mi malakas czy ta rolka podkciukowa nie przeszkadza w grach i do czego właściwie służy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 W grach korzystasz z 2 przycisków i kółka więc nie przeszkadza wręcz przeciwnie ta wnęka na kciuk idealnie pozwala rozmieścić dłoń. Boczne przyciski ALT w grach mogą posłużyć jako szybki zapis..bardzo wygodna opcja...nie działa we wszystkich , ale w większości... Rolka to zmieniarka okien lub dokumentów...jak to działa.. ... powiedzmy że korzystasz z kilku programów jednocześnie, lub masz otworzone kilka dokumentów, z których musisz korzystać jednocześnie..nie używasz wówczas przycisków zmniejsz okno, ponieważ ta rolka tworzy menu kaskadowe na ekranie i wybiera dany dokument, lub okno programu za Ciebie. Ta mysz ma dość duże rozmiary, dobrze by było obejrzeć ją z bliska przed zakupem. Spróbuję zrobić fotkę pulpitu i zobaczysz jak to wygląda... // niestety nie można zrobić fotki przy włączonym menu ...szkoda widok jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Spróbuj programem Gadwin PrintScreen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Nie da rady ponieważ podczas używania tej funkcji myszy pulpit ciemnieje, podświetlone są tylko otwarte karty w formie nałożonych na siebie stron otwartej książki i nie jest chyba brany jako całość. poczytaj trochę o myszy...nie ma tam tej fotki , ale jest dużo danych... http://pclab.pl/art23359.html W sieci znalazłem ankietę z muszkami dla graczy, ale to kablowe... oto kolejność: Intellimouse Explorer IE 3.0 ...... 32.81% Razer DeathAdder ..... 31.25% Intellimouse Explorer IE 1.1 ...... 7.81% Razer Diamondback 3G .... 3.91% Razer Cooperhead .... 1.56% Razer Salmosa ..... 2.34% Logitech G9 ..... 3.91% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Nie mam tak dużych wymagań co do myszy na stacjonarnym komputerze używam myszy logitecha a do laptopa mam zamiar kupić mysz tej samej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zdecydowałem się na tę myszkę i jestem bardzo zadowolony. Dobry wskaźnik, poręczność, wygodne oprogramowanie w całkiem niezłej cenie. Ja dałem 170 zł. http://www.logitech.com/pl-pl/mice-pointers/mice/devices/7108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Doskonały wybór..właśnie tą kupił kolega. O baterii nie piszą kitu, gość ma już 2 lata, bateria tylko lekko obniżyła wskaźnik. Ma wolne koło i przyciski ALT z boku...bardzo dobry kształt dostosowany do dłoni...dobrego celnego strzelania Korndddd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Możesz coś napisać malakas o konfiguracji tego oprogramowania, bo zdarza mi się że jak gram w Stalkera i za szybko przesunę myszkę w bok to zmienia mi na kolejną broń w slocie. Myślę że ma to związek z ruchem bocznym rolki, da się to jakoś wyłaczyć w grach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Myślę że ma to związek z ruchem bocznym rolki, Nie koniecznie..rolka ustawiona na swobodne obroty jest bardzo czuła i to ona może powodować zmianę. Wystarczy, że zmienisz tryb pracy rolki na standardowy i nie powinno być problemu...(zablokuj rolkę by nie kręciła się swobodnie) Wypróbuj i napisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 A widzisz tak trzeba zrobić, na czas gry warto wyłączyć swobodne ruchy rolki i ustawić na przewijanie dokładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Wiedziałem ,że tak będzie ponieważ u mnie było coś podobnego.....swobodne obroty rolki używaj tylko do internetu...ja ma forum mam ustawione w profilu po 50 postów na stronę i tam rolka sprawdza się znakomicie. Po jednym ruchu jestem na ostatniej wypowiedzi...bardzo wygodna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 http://allegro.pl/mysz-saitek-cyborg-r-a-t-9-gamming-5600dpi-fv-wwa-i1423007385.html ????? http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Ja tam mam E5 i się ciesze http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi