gawron Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Tytuł oryginalny: Под прикрытием смерти: Клондайк 2.0 Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 25.12.2014 r. Autorzy: Strielok200, Skyff Autor spolszczenia: @gawron Śr. długość rozgrywki: ok. 13 godzin OPIS: Spoiler Śmierć w Zonie - nic nadzwyczajnego. Każdy doświadczony stalker zdaje sobie sprawę z tego, że jego towarzysz broni może już nie wrócić z kolejnego wypadu. Pewnego dnia nadeszła potężna emisja, wskutek której wielu stalkerów zginęło bądź też przepadło bez wieści - to wydarzenie przez niektórych jest określane mianem trzeciej katastrofy. Wszystko jednak wskazuje na to, że są i dobre strony „gniewu reaktora”, bowiem naukowcom udaje się potwierdzić legendę o słynnym klondajku - skupisku groźnych anomalii i artefaktów o niezwykłych właściwościach. Instytut Naukowo-Badawczy Czarnobylskiej Strefy Wykluczenia postanawia przeprowadzić badania na niezgłębionych jak dotąd terytoriach Zony, a w obawie przed masowym napływem stalkerów do jej centrum informacje o istnieniu klondajka zostają utajnione. Kontakt z wysłanym helikopterem, na którego pokładzie znajdowali się badacze oraz najnowocześniejszy sprzęt, zostaje przerwany w pobliżu Doliny Mroku. Wszelkie ponowne próby nawiązania łączności radiowej z pilotami jednostki kończą się niepowodzeniem. W zaistniałej sytuacji wojsko postanawia wysłać oddział ratunkowy, jednak nie udaje im się nawet opuścić Kordonu - wszyscy żołnierze giną w polu psionicznym. Po pewnym czasie nieznana grupa nawiązuje łączność z radiostacji, która znajdowała się na pokładzie zaginionego helikoptera i żądają przerwania wszelkich badań oraz prób dostania się do klondajka. W przeciwnym wypadku grożą wysadzeniem ośrodka Naukowo-Badawczego na Wielkiej Ziemi. W celu wyjaśnienia sytuacji do Zony zostaje wysłany doświadczony stalker Arkan - emerytowany oficer w stopniu majora. Fabuła moda nie ma żadnych powiązań z oryginalną historią z Zewu Prypeci, a questy nie ograniczają gracza w przemieszczaniu się po lokacjach. Do wielu z zadań zostały dodane unikalne możliwości, takie jak GUI (nabywanie umiejętności i wytwarzanie przedmiotów przydatnych w Zonie), ciekawe dialogi, udźwiękowienie, nowe animacje NPC czy unikalne zjawiska, nadające Zonie jeszcze więcej tajemniczości. W niektórych momentach gry zostały wprowadzone rozwidlenia fabuły, co oferuje graczom możliwość wyboru. Po ukończeniu historii otrzymujemy pełnowartościowy freeplay. Wcześniejsza i mniej dopracowana wersja modyfikacji - Pod osłoną śmierci: Klondajk. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Kolejność instalacji: Zew Prypeci 1.6.02. Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z modem (wystarczy scalić 2 pobrane pliki), patchem, spolszczeniem oraz fixem do niego umieścić w głównym katalogu gry. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: cloud-ru (1 część) - [KLIK] cloud.ru (2 część) - [KLIK] Nasz serwer - [KLIK] Patch 1602: Yandex - [KLIK] Spolszczenie: Nasz serwer - [KLIK] Patch do spolszczenia: Nasz serwer - [KLIK] Mod+Patch 1602+Spolszczenie+Patch do spolszczenia: MEGA - [KLIK] Spawner: Spawner dla POD OSŁONĄ ŚMIERCI - KLONDAJK 2.0.7z W czasie gry wystarczy wyjść do menu głównego, a następnie nacisnąć F1. Źródła: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Czy to druga część tego moda? https://stalkerteam.pl/topic/5941-pod-przykrywką-śmierci/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Jest to modyfikacja z nową fabułą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trikster Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Czyli najpierw przechodzimy jedynkę, potem dwójkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Wlasnie tez mnie to ciekawi. Chociaz ja strzelam, ze ta dwojka oznacza, ze to przerobiony tamten mod i tej jedynki nie trzeba znac. Ale ktos moglby rozwiac watpliwosci ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Grał ktoś w to? stabilne ? da się w to grać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja ci dam mody ! Marsz mi zaraz do 310 ! Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez MiedzianeJaja 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 @kfiat pare osob juz dawno temu gralo. Pewnie wiecej wrazen znajdziesz na stalkeruniverse, pewnie nawet poradnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Jest tam poradnik, ale ja chciałem się dowiedzieć czy przyjemnie się w to toczy, oraz czy da się to przejść nie wyrywając sobie włosów z głowy. Grałem w zbyt wiele masochistycznych rosyjskich modów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Pograłem wczoraj chwilkę w wersję PL. Zrobiłem parę początkowych zadań. Początek bardzo stabilny, spolszczenie super. Gra nie jest masochizmem, przynajmniej na początku. Startujemy z dobrą bronią, pancerzem, detektorem i okrągłą sumką. NPC strzelają celnie, ale bez przesady. Mod u mnie wywalał się na DX11 i DX10. Na pełnym dynamicznym bez DX chodzi bardzo płynnie. Polecam dograć do moda Atmosfear (link do adaptacji AF3 jest na rus forum. Po instalacji adaptacji trzeba tylko ręcznie przegrać jeden plik z polskiej wersji AF3 do moda). Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez Gatzek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Grałem. Grało się spokojnie, nie było przegięć. Prawie całkiem nowy scenariusz. Mod dobry, akurat na kanikułę. Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 @kfiat :o czuprynę możesz być spokojny , miałem tylko jeden wylot (nie pamiętam co było powodem). Mnie mod dostarczył sporo przyjemności, ale to pojęcie względne. Poprzednia wersja MODa nie jest konieczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Dzięki, pocisnę w to ustrojstwo :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Obie części moda są całkiem inne. Grałem i do obydwu zrobiłem poradniki. Rozgrywka jest przyjemna. Rozwiązania techniczne w Klondajku przy tworzeniu urządzeń są rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spcrobus Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Witam,nie wiem czemu ale u mnie gra wywala do pulpitu po 30 sekundach gry,może ktoś wie co z tym da się zrobić z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Loga poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spcrobus Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 MonoLityczny jeśli (Loga poproszę) jest odpowiedzią na moja prośbę to napisz mi jak to zrobić bo ja już zapomniałem,wtedy ci wyśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Najprościej byłoby po wywałce gry otworzyć notatnik i kliknąć "Wklej" (CTRL + V). Potem to co się pojawi wysłać w poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spcrobus Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Chyba znalazłem jeśli o to chodziło FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code[error]Function : raii_guard::~raii_guard[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp[error]Line : 748[error]Description : .... - zew prypeci\gamedata\scripts\get_artefact.script:23: attempt to call method 'is_anomaly_blowout' (a nil value) dzięki za pomoc Dokument1.rtf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Prawdopodobnie błąd w skrypcie, coś z blowoutami/anomaliami jest skopane. W tej kwestii niestety niepomogę. Możliwe że na którymś z rosyjskich forów ktoś miał podobny problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spcrobus Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 No szkoda ,ale dzięki za chęci pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Chyba w modzie za daleko nie zaszedłeś. Spróbuj przeinstalować moda, najlepiej z nowego pobrania i zagrać od nowa. W czasie ściągania, lub rozpakowania, mogło się coś pokićkać. A nowa gra dlatego, aby mieć nowy allspawn. Za trud, mod ci się odpłaci przyjemnością w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Spcrobus: Twój wylot znalazłem tu - http://stalkermod.ru/forum/76-pod-prikrytiem-smerti-2-klondajk/119555-prohozhdenie-moda-klondajk-pod-prikrytiem-smerti-2/Page-111.html w poście #122046 - leczenie postawić patch z pierwszego postu.Link do patcha: https://yadi.sk/d/aHWP23FEgKJFh - jest on z 29.IV.2015 - nie sugeruj się napisem na spoilerze w 1 poście że jest on z grudnia 2014, przed postawieniem powinien przyjrzeć się plikom tłumacz - inaczej Cię wywali do pulpitu bo patch jest przeznaczony dla wersji RUS moda.ŹRÓDŁO: http://stalkermod.ru/forum/76-pod-prikrytiem-smerti-2-klondajk/119555-prohozhdenie-moda-klondajk-pod-prikrytiem-smerti-2.html Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Spcrobus : Zrób tak jak napisał Cichy, MOD powinien odpalić najwyżej będziesz miał trochę krzaków w tekście. Jeśli wylotu nie będzie w miejscu w, którym miałeś go wcześniej - nałóż spolszczenie . Jeżeli po wklejeniu spolszczenia wylot się powtórzy, spolszczymy patcha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Witam, postawiłem moda dwa razy i za każdym razem wyskakuje mi taki komunikat- opis w załączniku. Moda pobierałem raz z torrentów i w 2 paczkach, instalowałem zgodnie z opisem, dodam, że uaktualniłem wszystkie sterowniki i te red i vis, jestem bezsilny, proszę o sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi