Jump to content

Recommended Posts

pos_klondajk2_cover.jpg

Tytuł oryginalny: Под прикрытием смерти: Клондайк 2.0
Platforma: Zew Prypeci 1.6.02
Data premiery: 25.12.2014 r.
Autorzy: Strielok200, Skyff
Autor spolszczenia: @gawron
Śr. długość rozgrywki: ok. 13 godzin

OPIS:

Spoiler

Śmierć w Zonie - nic nadzwyczajnego. Każdy doświadczony stalker zdaje sobie sprawę z tego, że jego towarzysz broni może już nie wrócić z kolejnego wypadu.

Pewnego dnia nadeszła potężna emisja, wskutek której wielu stalkerów zginęło bądź też przepadło bez wieści - to wydarzenie przez niektórych jest określane mianem trzeciej katastrofy. Wszystko jednak wskazuje na to, że są i dobre strony „gniewu reaktora”, bowiem naukowcom udaje się potwierdzić legendę o słynnym klondajku - skupisku groźnych anomalii i artefaktów o niezwykłych właściwościach.

Instytut Naukowo-Badawczy Czarnobylskiej Strefy Wykluczenia postanawia przeprowadzić badania na niezgłębionych jak dotąd terytoriach Zony, a w obawie przed masowym napływem stalkerów do jej centrum informacje o istnieniu klondajka zostają utajnione.

Kontakt z wysłanym helikopterem, na którego pokładzie znajdowali się badacze oraz najnowocześniejszy sprzęt, zostaje przerwany w pobliżu Doliny Mroku. Wszelkie ponowne próby nawiązania łączności radiowej z pilotami jednostki kończą się niepowodzeniem. W zaistniałej sytuacji wojsko postanawia wysłać oddział ratunkowy, jednak nie udaje im się nawet opuścić Kordonu - wszyscy żołnierze giną w polu psionicznym. Po pewnym czasie nieznana grupa nawiązuje łączność z radiostacji, która znajdowała się na pokładzie zaginionego helikoptera i żądają przerwania wszelkich badań oraz prób dostania się do klondajka. W przeciwnym wypadku grożą wysadzeniem ośrodka Naukowo-Badawczego na Wielkiej Ziemi.

W celu wyjaśnienia sytuacji do Zony zostaje wysłany doświadczony stalker Arkan - emerytowany oficer w stopniu majora.

• Fabuła moda nie ma żadnych powiązań z oryginalną historią z Zewu Prypeci, a questy nie ograniczają gracza w przemieszczaniu się po lokacjach. Do wielu z zadań zostały dodane unikalne możliwości, takie jak GUI (nabywanie umiejętności i wytwarzanie przedmiotów przydatnych w Zonie), ciekawe dialogi, udźwiękowienie, nowe animacje NPC czy unikalne zjawiska, nadające Zonie jeszcze więcej tajemniczości. W niektórych momentach gry zostały wprowadzone rozwidlenia fabuły, co oferuje graczom możliwość wyboru. Po ukończeniu historii otrzymujemy pełnowartościowy freeplay.

Wcześniejsza i mniej dopracowana wersja modyfikacji - Pod osłoną śmierci: Klondajk.

GALERIA:

Spoiler

Pod Osłoną Śmierci - Klondajk 2.0_stalkerteam_scr1.jpg  Pod Osłoną Śmierci - Klondajk 2.0_stalkerteam_scr3.jpg

Pod Osłoną Śmierci - Klondajk 2.0_stalkerteam_scr5.jpg  Pod Osłoną Śmierci - Klondajk 2.0_stalkerteam_scr2.jpg

Pod Osłoną Śmierci - Klondajk 2.0_stalkerteam_scr4.jpg  Pod Osłoną Śmierci - Klondajk 2.0_stalkerteam_scr6.jpg

INSTALACJA:

Spoiler

Kolejność instalacji:

• Zew Prypeci 1.6.02.
  • Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z modem (wystarczy scalić 2 pobrane pliki), patchem, spolszczeniem oraz fixem do niego umieścić w głównym katalogu gry.

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod:

• cloud-ru (1 część) - [KLIK]
    cloud.ru (2 część) - [KLIK]
  • Nasz serwer - [KLIK]

Patch 1602:

Spolszczenie:

• Nasz serwer - [KLIK]

Patch do spolszczenia:

• Nasz serwer - [KLIK]

Mod+Patch 1602+Spolszczenie+Patch do spolszczenia:

Spawner:

W czasie gry wystarczy wyjść do menu głównego, a następnie nacisnąć F1.

Źródła: AP-PRO_LOGO.png.5af8a41dd682d74089b58cc2dd2edcbd.png  LOGO_STALKERMOD.png.03c0e05fd4d9f6b452ea351627d7ce2c.png

• Positive 9

Pograłem wczoraj chwilkę w wersję PL. Zrobiłem parę początkowych zadań. Początek bardzo stabilny, spolszczenie super. Gra nie jest masochizmem, przynajmniej na początku. Startujemy z dobrą bronią, pancerzem, detektorem i okrągłą sumką. NPC strzelają celnie, ale bez przesady.

Mod u mnie wywalał się na DX11 i DX10. Na pełnym dynamicznym bez DX chodzi bardzo płynnie.

Polecam dograć do moda Atmosfear (link do adaptacji AF3 jest na rus forum. Po instalacji adaptacji trzeba tylko ręcznie przegrać jeden plik z polskiej wersji AF3 do moda).

Edited by Gatzek

Chyba znalazłem  jeśli o to chodziło :)    FATAL ERROR

[error]Expression    : !m_error_code
[error]Function      : raii_guard::~raii_guard
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp
[error]Line          : 748
[error]Description   : .... - zew prypeci\gamedata\scripts\get_artefact.script:23: attempt to call method 'is_anomaly_blowout' (a nil value)     

dzięki za pomoc

Dokument1.rtf

Chyba w modzie za daleko nie zaszedłeś. Spróbuj przeinstalować moda, najlepiej z nowego pobrania i zagrać od nowa. W czasie ściągania, lub rozpakowania, mogło się coś pokićkać. A nowa gra dlatego, aby mieć nowy allspawn. Za trud, mod ci się odpłaci przyjemnością w grze.

Spcrobus: Twój wylot znalazłem tu - http://stalkermod.ru/forum/76-pod-prikrytiem-smerti-2-klondajk/119555-prohozhdenie-moda-klondajk-pod-prikrytiem-smerti-2/Page-111.html w poście #122046 - leczenie postawić patch z pierwszego postu.

Link do patcha: https://yadi.sk/d/aHWP23FEgKJFh - jest on z 29.IV.2015 - nie sugeruj się napisem na spoilerze w 1 poście że jest on z grudnia 2014, przed postawieniem powinien przyjrzeć się plikom tłumacz - inaczej Cię wywali do pulpitu bo patch jest przeznaczony dla wersji RUS moda.

ŹRÓDŁO: http://stalkermod.ru/forum/76-pod-prikrytiem-smerti-2-klondajk/119555-prohozhdenie-moda-klondajk-pod-prikrytiem-smerti-2.html

Edited by cichy

Spcrobus : Zrób tak jak napisał Cichy,  MOD powinien odpalić najwyżej będziesz miał trochę krzaków w tekście. Jeśli wylotu nie będzie w miejscu w, którym miałeś go wcześniej - nałóż spolszczenie .  Jeżeli po wklejeniu spolszczenia wylot się powtórzy, spolszczymy patcha .

Witam, postawiłem moda dwa razy i za każdym razem wyskakuje mi taki komunikat- opis w załączniku. Moda pobierałem raz z torrentów i w 2 paczkach, instalowałem zgodnie z opisem, dodam, że uaktualniłem wszystkie sterowniki i te red i vis, jestem bezsilny, proszę o sugestie.

aaaaa.png