Pekka Pajkonen Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Witam serdecznie, zainstalowałem właśnie Fllouta New Vegas Ultimate Edition i powiem, że zabawa jest przednia. Chciałbym jednak was zapytać, o mody do gry, ale takie, które nie wymagają mod menagera,. Żaden z tych, które próbowałem instalować nie działa, i te na nexusie i te z innych źródeł. Przetestowałem 18 ściągniętych wersji i nic. Obecnie z modów mam zainstalowany: GoodspringsPlayerHome - chałupa i piwnica, Further3rdPersonCamera, lepsza kamerka, dalej widać, i skystars na ładne rozgwieżdżone niebo. Żaden z nich nie wymagał mod menagera, są lekkie jeden plik,( bez katalogów Messhes czy textures). Gdy zainstalowałem inne mody, które mają już te dodatkowe katalogi (kopiowałem do katalogu data jak w F3), to gra zatrzymuje się na grafice typa z rewolwerem w czerwonych okularach i wis kilkadziesiąt minut (ostatnio p 23 minutach wyłączyłęm, kompa). Żeby nie było, nigdy nie miałem tego problemu z Oblivion, czy Fallout 3. A tu lipa.Mój sprzęt staruszek:Windows XP Pro 32 bitowy - raczej nie zmienię, bo komputer to również moje narzędzie pracy i soft z którego korzystam, nie pójdzie na wyższych wersjachamd phenom 9500 quad-core 2,2GhATI HD 3650 Series4GB ram (win widzi 3,2)Tak więc bez rewelacji i Wiesiek 3 nie pohula na tym sprzęcie.Uprzejmie proszę o nie dyskutowanie na temat konfiguracji mojego blaszaka, o tym co powinienem zrobić w jakichś tam plikach rejestru czy innego chgw, bo jestem zwykłym użytkownikiem, umiem włączyć, wyłączyć komp i monitor, instalować oprogramowanie i z niego korzystać i śmigać na fejsie też potrafię, żeby nie było ;) i to mi wystarcza.W zamian za to uprzejmie proszę o napisanie listy ciekawych modów, które zadziałąją bez menagera i innego szitu, który trzeba dodatkowo instlować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 A co ci przeszkadza w FOMMie ? Po prostu za jego pomocą wczytujesz wcześniej sciągnięte mody i uruchamiasz grę. Przydatna rzecz, używałem przy Skyrimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekka Pajkonen Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 A co ci przeszkadza w FOMMie ? Po prostu za jego pomocą wczytujesz wcześniej sciągnięte mody i uruchamiasz grę. Przydatna rzecz, używałem przy Skyrimie.Kolego, gdybyś przeczytał uważnie i w całości mój post, natrafiłbyś na:Chciałbym jednak was zapytać, o mody do gry, ale takie, które nie wymagają mod menagera,. Żaden z tych, które próbowałem instalować nie działa, i te na nexusie i te z innych źródeł. Przetestowałem 18 ściągniętych wersji i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Hmm, Jeśli Mod Manager z Nexusa ci nie działa to masz pecha, bo są nikłe szanse znalezienia jakiegoś bardziej rozbudowanego moda który go nie wymaga. Co najwyżej jakieś modyfikacje tekstur, podniesienie udźwigu , takie proste sprawy. Coś mi chodzi po głowie, ze było tam wymagane konto na nexusie. Przy instalacji trzeba było podać login i hasło. Ale nie przysięgnę. To stare sprawy, w każdym razie, jak wyżej, używałem przy Skyrimie bez żadnych problemów.Ale zerknij tutaj Wprawdzie też jest pod menagera ale na dole strony jest opis jak zainstalowac go ręcznieI tutajI tutaj Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez kobal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekka Pajkonen Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Dzięki. natomiast dziwi mnie, że żaden z pobranych FOMM mi nie działa, mod menager do F# hulał jak złoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 A czy te niedziałające mody nie wymagają jeszcze NVSE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekka Pajkonen Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 A czy te niedziałające mody nie wymagają jeszcze NVSE?Ja uprzejmie proszę o czytanie ze zrozumieniem, bo to naprawdę cholernie przydatna umiejętność, zwłaszcza w dzisiejszych czasach. Nawet jedną sylabą nie zająknąłem się o niedziałających modach, natomiast napisałem, że żadna z wersji FOMM, które instalowałem nie chciała działać, a po wrzuceniu modów do katalogu "data", gra nie uruchamiała się w ogóle. Zapomniałem natomiast napisać, że NVSE też nie działa, i też nie mam pomysłu dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekka Pajkonen Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Kobal, dziękuję, mody działają, właśnie odpaliłem i jest git. W razie gdyby ci sięcośo uszy obiło, że jakieśsą a nie potrzebują FOMM i NVSE, to proszę o znak sygnał. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi