LVutner Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Witam.Jako że sporo osób boryka się z problematycznymi cieniami w grach STALKER na oświetleniu wyższym niż statyczne postanowiłem napisać poradnik jak temu zaradzić. Miłego czytania. Wpierw włączamy felernego stalkera. Ładujemy save'a obojętnie jakiego. Mamy już ekran gry, klikamy tyldę (~) i ujawnia nam się konsola.Teraz musimy wpisać tam następujące komendy. Wpisujemy jedną po czym klikamy ENTER.I tak wklepujemy wszystkie komendy niżej podane. r2_sun_near 18r2_sun_near_border 1r2_sun_focus onr2_sun_tsm onSposób działa w KAŻDYM stalkerze, modów to też się tyczy. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony2001 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Lol.Dzięki działa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 MonoLityczny - wpisy w konsoli, powodują zmiany w user.ltx.Czy nie lepiej od razu te parametry tam poprawić? Możemy to wtedy zrobić bez uruchamiania moda. A następnie dopiero zweryfikować grą. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 O, tu się zgodzę, moje nie dopatrzenie. Również tak można zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keron Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Niestety u mnie na czystym niebie ten sposób nie działa cienie nadal są postrzępione i skaczą... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 To zaraz Ci powiem metodę na tą przypadłość. Sekunda A poczekaj, masz wlaczone ssao? Możesz wrzucić screen? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 METODA NA POPRAWNE WYŚWIETLANIE CIENI (UPDATE)!!!r2_sun_near 18 r2_sun_near_border 1 r2_sun_focus on r2_sun_tsm on r2_sun_depth_near_scale = 1.f r2_sun_depth_near_bias = 0.f Wklepujemy powyższe komendy do konsoli. Metoda zadziała na 200% nawet na czystym niebie. Kolega wyżej miał problem z Cieniami, teraz myślę że już ich nie będzie. Testujcie i dzielcie się opiniami. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keron Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zrobiłem wszystko jak zalecasz i dalej to samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 @Keron - spróbuj w Zaawansowanych obniżyć Jakość cieni. Może tak mają wyglądać na maksa. Przecież w realu, granice cienia nigdy nie są ostre. Na próbę zjedź mocno, np. na połowę i zobacz. A następnie sobie ustawisz wg upodobania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 2 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Sorry ale te paski ZAWSZE będą gdy używasz SSAO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi