kondotier Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 W Nowych modach - zostały dodane dwie pierwsze części tego serialu. Artefakty śmierci i Inną drogą.Inną drogą - ma też wersję angielską. Jak ją i na co należy instalować, to już angielsko języczni forumowicze muszą sami dociec.Kto mocny w rosyjskim, może i nawet powinien przejść te dwie części moda. Zaczynając grę w trzecią, przetłumaczoną część, nie będzie w niektórych kwestach błądził po omacku.Ale informuję, że w tych modach, a szczególnie gdy zagramy w Artefakty śmierci, będziemy co chwilę szokowani rozwiązaniami.Ni stąd, niż owąd zaczniemy latać w powietrzu, w jakby niedopracowanych teksturach, spadać z drabin i kręconych schodów, teleporty przenosić nas będą nie tam gdzie chcemy, ale za to płoty kolczaste nie będą przeszkodą, lokacje poszerzą swoje granice, usłyszymy głos, mówiącej do nas Zony. I mnóstwo innych, trudnych do wyliczenia niespodzianek, czyniących z tych modów rarytasy dla koneserów.Ale jest jedno ale. Potrzebna jest przynajmniej podstawowa wiedza z teorii względności, fizyki kwantowej, astrofizyki i książek z historią alternatywną. I duża doza poczucia humoru i wyrozumiałości dla autorów modów. Za wprowadzenie nas w fantastyczny świat dwu zon. Zony i z'ONY.Życzę przyjemnej gry. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) Wraz ze wstawieniem do pobierania modyfikacji Duplikaty v.7.64 Zagadki północnej strefy, która jest tak jak to było z Artefaktami śmierci i Inną droga, równoległą wersją Odmiennych światów - ten sam scenariusz, ale rozpoczęcie moda na innych lokacjach, ale z tych co były w v.7.63 - wiodący autor modów serii Reborn już zapowiada kolejną część serii, po roboczym tytułem "Źródło". Czyli że, przyjdzie się do tych modów przyzwyczaić. A że rozwiązania w modach są arcyciekawe, na dodatek powiązane z poprzednikami, warto już teraz zagrać w to co jest przetłumaczone. Z kolejnymi pójdzie sprawniej . O nowince pisze smox w Dyskusji ogólnej. Edytowane 17 Października 2015 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Pozwoliłem sobie pobrać Repack nowej wersji 7.64. Początek znowu zaskakuje! Czekamy zatem na oficjalną wstawkę nowego Reborna i spolszczenie, Panowie? Edytowane 26 Października 2015 przez pacjent1972 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Z v.7.64 po v.7.63, to tak jak z v.2.52 i v.2.50.Nowy początek, a reszta taka sama. Przeszedłem ten początek, aż do wylądowania w labie pod Radarem. I na tym koniec. Bo doszedłem do wniosku, że bezsensowne pokonania połowy z'ONy, po to tylko aby być na początku v. 7.63 to bezsens. A wykonane podczas tej wędrówki zadania, psują dalszą grę. Nie ma więc sensu tym modem się zajmować.Lepiej więc poczekać na "Źródło". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Czy ma z was ktoś linka do RebornFF z Yandexa lub z Mega ew torrenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Ten mod jest do pobrania tylko z podanych linków. Chyba że ktoś z naszych forumowiczów mający go pobranego, wstawi na swojego Yandeksa.Ale na stronie macierzystej, jest w tym temacie zastrzeżenie, aby nie przenosić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Ok dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Wolę napisać tutaj niż tworzyć multum tematów.. Jeśli ktoś chce zacząć przygodę z tą serią to od jakiej części moda powinien zacząć aby to miało ręce i nogi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zaczynasz, jak chcesz grać po polsku, to od RBFF Artefakty śmierci. To jest mod wprowadzający. Następny mod, jego dalszy ciąg, to Duplikaty v.7.63 Odmienne światy ( też przetłumaczone). Trzecia część, jeszcze nie wyszła. Ale te dwa, chyba pozwolą doczekać trzeciego. Chcący grać w języku oryginalnym, jako pierwszego, mogą skorzystać z Reborn v. 2.50 Odrodzony, lub oryginalnego RBFF v.2.51 Artefakty śmierci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Czyli 2.50 oraz 2.51 po polsku to jeden mod Artefakty Śmierci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zacznij od RebornFF => https://stalkerteam.pl/forum/409-rebornff/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Tak, 2.50 i 2.51, to ten sam mod. Tylko że 2.50 jest modem ERa, a 2.51 jego przeróbką autorstwa Warlocka. Scenariusz i finał moda ten sam. Przeróbka dotyczy w głównej mierze grafiki i "efektów specjalnych", takich jak oddziaływanie kontrolera, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Kolega @LIQUIDATOR podesłał mi ciekawe wideo, pokazujące jak uzyskać broń od najemników Sida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Próbowałem tej sztuczki, ale wtedy mod mnie uśmiercał z odpowiednim komentarzem. Próbowałem też, wg innego filmiku, śmiecić ich artefaktem kiedy np. po emisji, czy coś takiego, dopiero szli do bunkra. Okazali się "nieśmiertelni". Chyba ER, jak zobaczył te sztuczki z gostkami, dokonał zmian w modzie. A Barretę mamy już od spotkania z Fejkiem. Kupujemy ją za nie otwartą walizeczkę, zabijamy kontrolera, Fejkowi sprzedajemy jego mózg i odkupujemy walizeczkę i jeszcze kulki do snajperki. A mózgów kontrolerów, przy pomocy tejże Barrety, nazbieramy więcej niż potrzeba. Tylko trzeba oszczędnie używać amunicji, bo jest jej niewiele. Namiar na kulki daje np. Leśnik. Ja miałem tylko w schowkach. Czasem się też zdarza, że jak przy moście na Kordonie zginie wojak, to broń mamy po nim w spadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIQIDATOR Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Just now, kondotier said: Próbowałem tej sztuczki, ale wtedy mod mnie uśmiercał z odpowiednim komentarzem. Próbowałem też, wg innego filmiku, śmiecić ich artefaktem kiedy np. po emisji, czy coś takiego, dopiero szli do bunkra. Okazali się "nieśmiertelni". Chyba ER, jak zobaczył te sztuczki z gostkami, dokonał zmian w modzie. Wszystkie twoje nieporozumienia wynikają z nieuwagi.W ochronę nie trzeba strzelać,aby zabić.Trzeba tylko zranić w kolano,a nie z Vepr-12 lub Spas,a z "Winchester 1300".Wtedy выронят broń,na krótki moment.Ale ta sztuczka wymaga pewnej wprawy i treningu,żeby zdążyć odebrać broń szybko.Jest jeszcze sposób dla estetów gry Реборн,ale jest trudniej.Dwóch strażników cały czas wychodzą na spacer na górę,trzeba jechać Zaporożec od tunelu i zamknąć samochód im wejście do bunkra,a potem wkurzyć wojskowych na armii i wojskowi będą atakować wioskę i zabić tych dwóch strażników.Przy tym trzeba odejść z daleka,a umrzesz sam.Przepraszam za mój polski,jeszcze nie opanował,drugi raz u ciebie na miejscu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Myślę że jeśli nawet ja zrozumiałem to reszta także Twój polski jest ok. Teraz już oficjalnie na naszym Forum mogę powitać towarzysza z Rosji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Pytanie tylko, jaka to jest wersja. Kiedyś widziałem na YT film z "angielskiej" wersji jakiegoś REBORNa, nie pamiętam jakiego..... to jako osoba w miarę dobrze znająca tenże język miałem ochotę się pociąć tępą łopatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @ArNie A co masz na myśli pisząc "wersja". Przypuszczam, że Źródło najpierw było zrobione po angielsku, albo w tym dialekcie rosyjsko-angielskim jakiego używają emigranci rosyjscy. Ma on nawet swoją nazwę, ale zapomniałem jej. Biorę to stąd, że to słynne powiedzenie z'ONY "Naznaczony, jesteś mi potrzebny" w Źródle jest mówione po angielsku. A w Duplikatach po rosyjsku. "Wozrażdjenynyj, ty menja nużjen" Ja angielskiego nie znam, więc choćbym pobrał i postawił, niewiele z tego zrozumiem. @Anatolij Byłoby dobrze, abyś tę propozycję przeniósł do tematu Źródła, tam gdzie dałem wiadomość o tej wersji. Czy masz tę możliwość przenoszenia wpisów pomiędzy tematami? Jak nie, to można poprosić któregoś z adminów. I mam pytanie, czy pobrałeś go i postawiłeś? Jeśli tak, to jaki jest ten angielski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Chodzi o wersję zangielszczenia - jeżeli jest to translator, to różnie może z tym być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @ArNie W modzie nie ma ( przynajmniej do tego momentu do jakiego doszedłem ) jakichś skomplikowanych, znaczących dialogów. Większość to dialogi przy braniu zadań. Sądzę więc, że jeśli nawet jest to translator, to zrozumienie ich i napisanie ludzkim językiem, nie będzie problemem. Bo kto powiedział, że to ma być tlumaczenie literalne? Bo z takiego też wychodzą banalne efekty związane z idiomami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi