Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Hej, Z racji dużej ilości pytań wstawiam tutaj odpowiedzi na najczęstsze pytania: Pamiętamy aby sejwy robić przez konsolę! (tak jak w każdym modzie): save nazwasejwa - Zapisanie gry load nazwasejwa - Wczytanie gry Jak uniknąć ACHTUNGA na początku gry?: Idąc do wioski dajemy wódkę wojskowym Schodzimy pod most (ten drugi, nie wojskowych) i bierzemy PDA żołnierza Zabijamy snajpera, który do nas strzela (sposób dowolny) Bierzemy PDA snajpera Idziemy do wioski i dalej już normalnie Jak mam niby zabić tego snajpera kiedy on ma WSSK i egzo?: Polecam skradanie albo podbiegnięcie i z obrzyna w łeb. Jeśli nie wychodzi to obniżcie na chwilę poziom trudności i go zabijcie. Pomocy mam ACHTUNGA w pieczarze!: Musisz swoje artefakty zostawić ręcznie, kwest ich nie zabiera. Nie mogę skórować/zbierać trofeów z mutantów!: Do tego musisz mieć nóż. Najszybszym sposobem na otrzymanie go jest wzięcie od kuźniecowa zadania na pijawkę. A niby jak mam ją zabić nożem?: Spoiler https://www.youtube.com/embed/XUl0TfKgJr4 Gdzie ten schowek ze spodniami tolika? Spoiler https://www.youtube.com/watch?v=-arzfEI3Ff4 Nie da się wziąć schowka kolekcjonera spod mostu!: Spoiler Da się https://www.youtube.com/watch?v=wWNflq3okno Nie da się zabić Dzika w DM!: No i bardzo dobrze bo zabijając go popsułbyś grę. Masz się z nim zaprzyjaźnić lecząc rannego bandytę przy wejściu na DM. Krugłow mi się buguje/zacina/coś odwala na Rostoku: Idziemy do Krugłowa po drodze wybijając nieco najemników Gdy dojdziemy do rozbitego helikoptera nie zabijamy głównego najemnika! Zamiast tego idziemy pogadać z Krugłowem Krugłow się ruszy i zacznie łazić, to znak, że możemy już szykować kulkę dla dowódcy najemników skampionym w tym zielonym domku Sprzedajemy kulkę Odprowadzamy Krugłowa dalej, sprzedajemy kulki najemnikom Dochodzimy do tunelu, przechodzimy go samemu i idziemy kawał dalej żeby nie widzieć Krugłowa. Dzięki temu przejdzie w tryb "offline" i przeniknie przez anomalie. Dalej to już tylko kawałeczek terenu, kasujemy najemników i gotowe. Nie mogę znaleźć Archary/Dana/Gawra: w/w persony respią się dopiero po spełnieniu szeregu warunków a najważniejszym z nich jest postęp w innych nitkach Nowego Scenariusza. Musisz po prostu wykonać resztę kwestów. Gdzie jest lornetka OPTIMUS dla czapy?: Spoiler Tu https://www.youtube.com/watch?v=CfmL55bwNjc Gdzie jest kamaz w zadaniu "Poznać imię stalkera"?: Spoiler Owszem, informacja jest na pace Kamaza, tylko trzeba do tego podejść trochę inaczej. To znaczy tak. Musisz przejść na Dzicz. Tam dostać sie na rurociąg po prawej stronie drogi. Można na niego przeskoczyć z samochodu na drodze. Po tym rurociągu przechodzisz poza lokację w stronę Baru. Zeskakujesz, idziesz do swojego Kamaza na drodze do MW. Na pace będzie notatka z imieniem stalkera, którego musisz znaleźć. Przedostajesz się dowolnym sposobem z powrotem na lokację. Odnajdujesz rzeczonego stalkera. Przy zadaniu na obronę Chalawy wojskowi z mostu zaczynają do mnie walić! Spoiler To nie są wojskowi! To najemnicy, którzy mają dość niefortunny spawn! Wojskowi nadal są do Ciebie przyjaźnie nastawieni, po prostu wystrzelaj najemników nad ich głowami. Gdzie są jajka dla Akima? (boberm) Spoiler https://stalkerteam.pl/topic/7353-suplement-op-2-do-poradnika-soljanki/?do=findComment&comment=83079 Gdzie jest prosiak w ZL? (Junx) Spoiler https://stalkerteam.pl/topic/7353-suplement-op-2-do-poradnika-soljanki/?do=findComment&comment=83078 Nie krępujcie się dopisywać do suplementu nowe porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 A niby jak mam ją zabić nożem?Mój sposób był trochę inny niż na filmie. Zagrowałem pijawkę, wskoczyłem na podwórku na samochód z samochodu na dach i stamtąd strzelałem do niej z obrzyna. Trzema trafieniami w głowę wystarczająco ją nadwyrężyłem żeby następnie padła od jednego ciosu nożykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 No tak też można ale to trochę haks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Ja snajpera zabiłem po Pieczarze, nawet po akcji na ATP. A całe wyposażenie z plecaka w Pieczarze zniklo mi same po zażyciu lekarstwa. Ręcznie oddawany jest tylko kawałek Monolitu. I nie miałem ACHTUNGA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Ja miałem dwa razy achtung. Snajper i artefakty w pieczarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Kdy se objeví ten list Kolekcioniera ve vesnici nováčků?Absolvoval jsem jeskyni,promluvil ze Sidorem a Astronomem a list se neobjevil.Pokud si pamatuji,byl s tím nějaký problém i v staré solance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 A z Sidorem rozmawiałeś o Kolekcjonerze? Sidor ci powiedział, żebyś przeszukał wioskę? Wtedy spawnuje się list Kolekcjonera. Nie powiem ci dokładnie kiedy rozmawiałem z Sidorem, ale było to jeszcze podczas pierwszej wizyty na Kordonie. Coś zaraz po oddaniu fleszki Żwawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Jak w zadaniu na brzytwę Wilka poradzić sobie z pijawkami i chmarą zombie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 A z Sidorem rozmawiałeś o Kolekcjonerze? Sidor ci powiedział, żebyś przeszukał wioskę? Wtedy spawnuje się list Kolekcjonera. Nie powiem ci dokładnie kiedy rozmawiałem z Sidorem, ale było to jeszcze podczas pierwszej wizyty na Kordonie. Coś zaraz po oddaniu fleszki Żwawego.Jo.Prošel jsem všechny dialogy.Vím že v Solance byl taky s listem problém.Zkusím starší save. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Ja tam po prostu zwiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) Dla tych którzy mają problem z zadaniem "Brzytwa dla Wilka" Ja zombiaki ściągnałem na Pietruchę trochę ich razem ubliśmy i dużą grupkę odciągnąłem i zaprowadziłem pod wiadukt do Kuzniecowa Zginął jeden z wojskowych dzięki czemu mam AKM i pancerz Dotarłem na Wysypisko Mam dwa pytania:1. Jak zwiększyć udźwig? (gram w Repacka)2. Na Kordonie już po przejściu nasypu spotkałem Bagiennego Doktora. O co chodzi z tym leczeniem ludzi? Nie gadałem z nim o tym - czy to będzie do czegoś potrzebne?3. Czy 12 flaszek starczy żeby zrobić zadanie dla Kuzniecowa na Agropromie? Jestem na Wysypisku i nie mogę zdobyć 13-stej butelki. Edytowane 6 Września 2015 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 2. Na Kordonie już po przejściu nasypu spotkałem Bagiennego Doktora. O co chodzi z tym leczeniem ludzi? Nie gadałem z nim o tym - czy to będzie do czegoś potrzebne?3. Czy 12 flaszek starczy żeby zrobić zadanie dla Kuzniecowa na Agropromie? Jestem na Wysypisku i nie mogę zdobyć 13-stej butelki. 2. Leczymy apteczkami rannych NPC. Uleczyłem na razie z 5 "pacjentów"....3. 12 butelek w zupełności wystarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) kazikad 1- jeżeli grasz repack op2 od Goodlike - to masz juz chyba 500 kilo udżwigu - jeżeli nie to :https://stalkerteam.pl/topic/7348-op-2-repack-rekomendowana-instalacja/?page=1ad2 - musisz uleczyc określona liczbę NPC - juz nie pamietam ilu - generalnie przeciwników - czyli tych na czerwonoad3- ja miałem 3 butle - tak dla pewności - ale chyba faktycznie 12 bedzie wystarczające - nie liczyłem ile mi zeszło Edytowane 6 Września 2015 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 A faktycznie Marycha - masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de Vries Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Cześć. Czy u wszystkich były narzędzia na ATP na Kordonie? Bo u mnie ich nie ma. I co z tą książką lotów? Przeczesałem Agtoprom i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) DZIEKI za odpowiedzi !Tak się zastanawiam czy cofać się na Kordon żeby wziąć to zadanie na leczenie ludzi bo z tego co pamiętamnastępnym razem spotam się z Bagiennym Doktorem w Prypeci i nie wiem czy jeszcze pojawi się ten dialog.1. Czy to leczenie ludzi jest takie istotne?2. Dlaczego na mini mapie widze tylko kropki "przyjaciół" a wrogów nie? Edytowane 7 Września 2015 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Cześć. Czy u wszystkich były narzędzia na ATP na Kordonie? Bo u mnie ich nie ma. I co z tą książką lotów? Przeczesałem Agtoprom i nic.Odnośnie narzędzi zerknij tutaj. Odnośnie książki lotów, hmm, a gadałeś z Szerstiukiem? DZIEKI za odpowiedzi !Tak się zastanawiam czy cofać się na Kordon żeby wziąć to zadanie na leczenie ludzi bo z tego co pamiętamnastępnym razem spotam się z Bagiennym Doktorem w Prypeci i nie wiem czy jeszcze pojawi się ten dialog.1. Czy to leczenie ludzi jest takie istotne?2. Dlaczego na mini mapie widze tylko kropki "przyjaciół" a wrogów nie? Leczenie jest istotne. Bierz ten quest i tyle. Z Doktorem spotkasz się później dopiero w Prypeci i naprawdę nie wiem czy da ci jakieś inne zadania jak nie zrobisz tego questu z leczeniem. Zadanie jest banalne, jak widzisz rannego to go leczysz. Jeżeli to wróg to tym lepiej, liczy się podwójnie . Wyleczysz kilku i Doktor wyśle ci smsa że wszystko gra.Kropek na minimapie nie ma bo zostały wyłączone. Zostały wyłączone by było trudniej. Z tokiem gry zdobędziesz bioradar, który ci wszystko będzie pokazywał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) A ja miałem takie coś Należy przeskoczyć z lewa do prawej strony bramy i mieć szczęście, że nie trafi nas Edytowane 7 Września 2015 przez Junx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Wszyscy to mają . Nie trzeba przeskakiwać tylko trzeba rozwalić żołnierzy i btra. A potem drugiego przy labie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) A propos BTR a w DM - tego przy laboratorium można spokojnie obchodzić lekkim łukiem na sprincie - tyle , że należy pamietać przy następnych powrotach - a kilka ich jeszcze będzie -że on tam jest . Edytowane 7 Września 2015 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Lepiej zaopatrzeć się w granaty i je po prostu rozwalić. Tak samo na posterunku wojskowym będą do rozwalenia kolejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Szczerze mówiąc - to rozwaliłem tylko jednego - w DM blokującego wyjście na Kordon.Reszta mi jakoś nie przeszkadzała- no i granatów zaoszczędziłem - było jak znalazł w Lab X 16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 I co z tą książką lotów? Przeczesałem Agtoprom i nic.Po poinformowaniu Kostii, że Akim chce za karabin nie 3 tylko 6 artów 'oko wrony' obserwujemy wymianę wiadomości i dostajemy nowe zadanie: Książka lotów. Udałem się oczywiście do rzeczonej bazy wojskowej na Agropromie, wyeliminowałem wszystkich sołdatów, znalazłem rzeczony sejf... i nic. Biegam po pustej bazie 20 minut, aż w końcu postanowiłem sprawdzić historię wiadomości (nie zwróciłem uwagi w natłoku walki [w co wątpię] lub wymiana wiadomości po prostu się NIE WYŚWIETLIŁA).Przy wieży strażniczej wszedłem do podziemi, gdzie po walce z kontrolerem, biegającym kontrolerem i poltergeistami nastąpiła wymiana wiadomości z Adrenaliną i "la grande finale" czyli odstrzelenie kilku wojskowych, spośród których jeden miał przy sobie knigę lotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Wiadomości tekstowe w OP-2 są podzielone na "atmosferyczne" i "nieatmosferyczne". Co za tym idzie, nie wszystkie są wyświetlane na ekranie. Niemniej takie na czerwono powinny się pojawiać. Pamiętam z OOP, że był problem z wyświetlaniem wiadomości w zależności od rozdzielczości ekranu. Nawet to zaznaczałem w opisie polonizacji. Może tu tkwi problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi