kondotier Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 W TYM TEMACIE PRZEDSTAWIAMY TECHNICZNE PROBLEMY Z MODEM. Pomimo że mod pod względem technicznym i optymalizacji, jest bardzo dopracowany, w razie problemów, przedstawiamy je tutaj. smox: Drogi Graczu, jeżeli "udoskonaliłeś" sam coś w modzie, to zanim zadasz tutaj pytanie - zainstaluj moda od nowa i nic w nim nie mieszaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Problemy... ha ha, któż by inny jak nie ja.Dziś mając w końcu więcej czasu siadłem do REBORNA, rozpracowałem snorki, pijawę, szczury i zamknąłem gaz. Wróciłem do Tuptusia, leżał martwy jak nieżywy. Wbijam kod, jest ok... podchodzę parę kroków do przodu, zamraża mnie, jest koleś z Świadomości Z... nawijka i odchodzi a ja zostaję zamrożony na zawsze. Bez loga, bez mozliwości wyjścia do menu gry, jedyne co działa to Ctrl+Alt+Del i wyłączenie gry na siłę z poziomu menadżera.Oczywiście nie zdziwię się jak nikt nie miał takiego Buga. Utknąłem. Edit: Przed rozmową z kolesiem ze Świadomości przyspieszyłem czas na konsoli, odblokowało mnie w przeciągu kilku sekund. Zasuwam dalej. Edytowane 12 Września 2015 przez pacjent1972 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 (edytowane) To "odmrażanie" trochę trwa. Jesteśmy tak długo "zamrożeni", dopóki przedstawiciel Świadomości-Z nie zniknie w korytarzu, z którego weszliśmy.Jest jeszcze kilka takich sytuacji, gdzie trzeba trochę poczekać. Trzeba mieć cierpliwość. Edytowane 12 Września 2015 przez kondotier 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) Pobrałem nowa wersję z torrenta, wypakowałem, otworzyłem i całą zawartość skopiowałem do tego już miałem. Wkleiłem PL i nic. Gra nie rusza, czarny ekran. Dziwne bo teraz cały folder CS-a waży 35 GB. Mam nadal kaca i ciężką głowę ale coś mi tu nie gra.Edit: Wywalam całego CS-a, zainstaluję ponownie podstawkę ale co dalej ? Chyba to zły dzień na instalowanie czegokolwiek Edit: To co pobrałem wygląda tak i taka ma zawartość: http://scr.hu/2oe0/klwhs http://scr.hu/2oe0/5nfop Edytowane 13 Września 2015 przez pacjent1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Waga podstawki plus mod to nieco ponad 21 Gb:Coś za bogato u Ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Tę wersję moda należy stawiać na gołą, najlepiej świeżo zainstalowana podstawkę. Waga moda pokazuje, że masz pozostałości ze starej.W opisie stawiania 7.63, nie ma nic o podmianie gamedaty. Instalujesz moda, na niego fiksa i świeżo wstawione spolszczenie, zawierające już poprawki do niego. Są spore zmiany w strukturze plików, stąd zgrzyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) Ja pobrałem wersję repack z Yandexa i minifix. Wypakowałem do innego folderu (nie do gry). Wywaliłem z folderu z grą tylko starą gamedatę, resztę zostawiłem. Na to wszystko nałożyłem wypakowanego nowego moda i minifix. Wszystko działa.Waga podstawki + mod = 36,3 GB. Edytowane 13 Września 2015 przez smox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Ja pobrałem z torrenta, więc nie wiem czy zawiera już minifixa czy nie? . Teraz to już nic nie wiem, @cichy pisze o 21GB a u @smoxa tyle co u mnie przed wywaleniem do zera i tez chodzi. Czarna magia zaczyna się tu robić z tej instalacji. Teraz to daliście mi zagadkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Wersja z torrenta ma taki sam rozmiar jak repack z Yandexa. Pobierz jeszcze minifix - https://yadi.sk/d/1H_S9yRLixMPo i musi działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) W #1 moda, masz zsyłkę na stronę torrenta. A nawet jak dodasz tego fixa przed spolszczeniem, to najwyżej nadpiszesz to, co już było.DODANO: Sprawdziłem na stronie torrenta z rejestracja. To repack moda bez fixa. Jest tam link do fixa.Opis instalacji jest pod takim wirującym wykrzyknikiem. Edytowane 13 Września 2015 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Wszystko działa, wielkość nieco ponad 21 GB. Zaczynam od nowa zabawę z nadzieją że nim dotrę do Wysypiska nie wyjdzie nowa wersja bo wtedy chyba wymięknę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) Mam taki fatal error z ciągłym bug trapem.FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CInifile::r_string[error]File : E:\priquel\sources\engine\xrCore\Xr_ini.cpp[error]Line : 453[error]Description : <no expression>[error]Arguments : Can't find variable time_to_aim in [stationary_mgun]Usunąłem z plecaka mguna, ale to nic nie dało. Co na to poradzić ?Edit: Error musi być potężny, jeżeli mod odwołuje się do płyty instalującej podstawkę. Pojawia się też info o braku dysku w stacji E. Edytowane 15 Września 2015 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 O erroże nic nie powiem, bo się na tym nie znam.Ale napisz jeszcze, czy stawiałeś moda na "czystą" podstawkę? Nie zostało Ci coś z innych modów?Jaki masz system, bo zalecanym jest Win7x64. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) Mam taki fatal error z ciągłym bug trapem.FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CInifile::r_string[error]File : E:\priquel\sources\engine\xrCore\Xr_ini.cpp[error]Line : 453[error]Description : <no expression>[error]Arguments : Can't find variable time_to_aim in [stationary_mgun]Usunąłem z plecaka mguna, ale to nic nie dało. Co na to poradzić ?Edit: Error musi być potężny, jeżeli mod odwołuje się do płyty instalującej podstawkę. Pojawia się też info o braku dysku w stacji E. Przejdź do gamedata/config/weapons ---> w_mounted.ltx znajdź sekcje [stationary_mgun] po linijceuse_aim_bullet = falsewstaw time_to_aim = 1.0 Edytowane 15 Września 2015 przez Allen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Dzięki za pomoc ! Będzie na przyszłość, ponieważ ściągnąłem i zacząłem Repacka 7.63. Przyznam, że w use_aim_bullet wstawiłem - true. Poza tym zmieniłem w mgunie inne ustawienia, ale to wyszło po zainstalowaniu Repacka. Dla Kondotiera - moda instalowałem na czystą podstawkę, mam Win7x64. Chyba za dużo pomechrałem w ustawieniach mguna. Teraz zmieniłem jedynie hit_power i zobaczymy. Error był tylko przy wejściu do Czerwonego Lasu. A tak na marginesie - czy jest możliwe wyłączenie autoskanera. Utrudnia grę, zupełnie niepotrzebnie . Może ktoś podrzuci plik w którym można go zablokować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Autor moda Er, ostrzega i ja to wcześniej pisałem, że cziterki wszelkiego rodzaju powodują problemy z modem.W trakcie tłumaczenia, znalazło się takie coś: "Dla cziterów, w Zonie miejsca nie ma". A np. Powielacz Zony, unieruchamia moda.O doświadczeniach z cziterką w dotychczas znanych modach trzeba zapomnieć.A balans broni w modzie jest celowo tak ustawiony, aby skłaniał do do łażenia wszędzie i szukania wszystkiego. A naprawdę dobrej i skutecznej broni, jest zatrzęsienie.W miarę zagłębiania się w scenariusz, występuje nawet jej nadmiar.Co kawałek znajdujesz też arty lub pancerze zwiększające udźwig.Dlatego, radzę wszystkim "kombinatorom", najpierw bez wyprzedzających czitów się przekonać, że można grać bez problemu.Snajperka z Leszego kraju, lub podobna z Kordonu, ulepszony Abakan z optyką i podlufowym, jakiś NATOwski z osprzętem ( lub z państwa rosyjsko-niemieckiego ) i dobra strzelba, których jest sporo, wystarczają.Wyłączysz autoskaner i masz po grze. Jest niezbędny. Grasz w trzech rzeczywistościach, masz nie tylko teleporty, ale również tunele czasoprzestrzenne, postacie z właściwej i alternatywnej rzeczywistości itp. itd. Nie dostaniesz właściwych informacji i leżysz.Jednak po zastosowaniu cziterki, nie narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Dzięki za szybką odpowiedź. Trochę przyzwyczaiłem się do podkręcania pewnych elementów, chyba dlatego, że kiedyś nie umiałem. Trudno, najwyżej zacznę od początku. Mod na pewno jest tego wart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Z tą cziterką, to bez przesady. Zawsze podkręcam sobie to i owo i w tym modzie też podkręciłem. Skutków ubocznych nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 To miłego podkręcania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) Każdego moda można dostosować "pod siebie", tylko trzeba wiedzieć co, gdzie i jak zmienićDrogi Graczu, jeżeli "udoskonaliłeś" sam coś w modzie, to zanim zadasz tutaj pytanie - zainstaluj moda od nowa i nic w nim nie mieszaj. Edytowane 17 Września 2015 przez smox 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) W logu mam coś takiego:Game lesnik3.sav is successfully saved to file 'c:\program files (x86)\deep silver\s.t.a.l.k.e.r. - clear sky\userreborn\savedgames\lesnik3.sav'stack trace:0023:0206105B lua.JIT.1.1.4.dll0023:04084C21 xrGame.dll0023:0403F760 xrGame.dll jak nacisnę tekst na fioletowo - bug. Pierwszy raz widzę takiego loga. Edytowane 17 Września 2015 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Nie grałem w tę v.7.63, nie zdążyłem, zajęty tłumaczeniem I nie pamiętam, czy w poprzedniej też były tak zabarwiane dialogi.Ponieważ na lokacje można się dostać w różnym czasie, czasem gdy nie zrobiło się wcześniejszych zadań, przypuszczam że ten fioletowy kolor to oznaczenie dialogów nie do wzięcia. Spróbuj najpierw ten o łupach, a po nim dopiero o łażeniu po lesie. Jak będzie to samo, to zostaw go na następną wizytę u Dziadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Ważne dialogi są zabarwione by nam nie umykały. Można zrobić wcześniej jakieś zadanie (np. zabijając kogoś) i po czasie mówić o tym z osobą która by nam to zleciła - w ten sposób nie umykają nam nagrody i ważne wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 DaarMoo i pozostali którzy utknęli w Rudym lesie - w #1 pobierania moda, jest już poprawione spolszczenie, usuwające wylot przy rozmowie z Dziadkiem. Bądź uprzejmy, sprawdź i potwierdź. Im więcej potwierdzeń, tym lepiej.Powodzenia w dalszej grze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Ufff.... Działa !!! Już trzeci raz rozpocząłem moda od początku, tylko po to, żeby Dziadek za każdym razem mnie hamował. No to wpieriot bratcy ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi