smox Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Powiem więcej, to jeden z najlepszych, o ile nie najlepszy (moim zdaniem) mod ze wszystkich modów do Stalkera. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 I kto by pomyślał że tak dobrze tak wielu będzie się wypowiadać o najgorszej części Stalkera dzięki jednemu modowi. Życie to zagadka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Gdybym sam tego nie instalował, to w życiu bym się nie kapnął na początku rozgrywki, że to mod do CS. Screen zrobiony w... Limańsku. Ten mod nie przestaje mnie zadziwiać Edytowane 21 Czerwca 2015 przez smox 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Nowa lokacja + lokacja w lokacji: gestapo bar z bardzo miłą obsługą, świetna muza - mają dobrego wodzireja zwanego przez klajniaków - młodzież didżejem, styl retro taki lata 40-e: Edytowane 23 Lutego 2016 przez vidkunsen 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Leśnik i jego zagadki, dziwne anomalie oraz zdjęcia z lokacji Topiel, tam jest strasznie, z jednej strony szkopy z DRP a z drugiej NKWD i się co chwile spałnują, uwaga na snajperów na wieżyczkach i jak zwykle niezwykle mutanty, do zebrania na początek fleszka i pda kolesia z ochrony perymetru - dobrze wala i robią to z gaußa!!! - inicjacja pda i się od razu pokazuje koleś który grzeje do ciebie z w/w broni :). Edytowane 23 Lutego 2016 przez vidkunsen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Nie no pasują te drugowojenne rzeczy do stalkera jak **uj. ;) Ciekawe skąd się w zonie wzięły? Chyba, że się jakieś anomalie czasoprzestrzenne porobiły i zassały coś z przeszłości. Jak mi jeszcze powiesz, że po mapie biegają żołnierze w mundurach wehrmachtu (już w jakimś modzie paru takich widziałem) albo ss to mnie dobijesz :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 DRP - Deutsches Republik Prypiat - Niemcy z rep. Prypeci i wg. mnie to jakaś pozostałość po Niemcach + vide część książek Metro 2033 dotycząca podziemi w Królewcu/Königsbergu/Kaliningradu gdzie zostały resztki armii + mutanty niemieckie.Biegają w dziwnych mundurach, feldgrau, luftwaffe, falschrimjäger ale bez ss, są za to panzerjacke - czołgiści niemieccy z wermachtu/panzerwaffen mieli patki z totenkopfem w różowej obwódce a czołgiści z ss w białej.A czy NKWD pasuje?? - retoryczne :), lub ochrona perymetru nie mówiąc o NATO???Tom3kb to jest mod rozwojowy(rozwija się cały czas) i jak autorzy moda napisali: nie chaczu eta nie igraj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Te jakim cudem przeżyli od czasów 2wś do 2033?To może ja sobie to wytłumaczę w ten sposób, że to mogą być jacyś współcześni stalkerzy zachłyśnięci tamtą ideologią i np wyciągnęli te mundury z jakichś sklepów z militariami, czy znaleźli po jakichś grupach rekonstrukcyjnych i tak sobie biegają. Tak samo z tym NKWD.Nie no zagram jak będzie PL, po prostu czasem wrzucają takie rzeczy co na logikę są całkiem z d**y i nie widzę sensownego powodu żeby je tam wklejać (logika i zona ;) ). Bo gdzieś wyciągnęli z jakiejś gry modele drugowojenne to j**b je do moda ni z gruchy, ni z pietruchy. Chyba, że jest to jakoś fabularnie wytłumaczone to łyknę. Spoko. ;) Edytowane 1 Lipca 2015 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Ja tam się zbytnio nie zastanawiam jakiej narodowości jest postać z czerwoną kropką. Ważne by go zabić i zobaczyć co ma przy sobie Koncentruję się na robionym właśnie zadaniu, szukaniu schowków, artefaktów itp. Czy to NATO, rusek, niemiec nie ma dla mnie znaczenia, jak jest na czerwono - likwiduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Te jakim cudem przeżyli od czasów 2wś do 2033?To może ja sobie to wytłumaczę w ten sposób, że to mogą być jacyś współcześni stalkerzy zachłyśnięci tamtą ideologią i np wyciągnęli te mundury z jakichś sklepów z militariami, czy znaleźli po jakichś grupach rekonstrukcyjnych i tak sobie biegają. Tak samo z tym NKWD.Nie no zagram jak będzie PL, po prostu czasem wrzucają takie rzeczy co na logikę są całkiem z d**y i nie widzę sensownego powodu żeby je tam wklejać (logika i zona ;) ). Bo gdzieś wyciągnęli z jakiejś gry modele drugowojenne to j**b je do moda ni z gruchy, ni z pietruchy. Chyba, że jest to jakoś fabularnie wytłumaczone to łyknę. Spoko. ;)Zona przez lata nauczyła nas jednego, są dobrzy (czyli nasz GG i jemu podobni) i źli... mutki, monolit, bandyci i inne dziadostwo. Może twórcy moda chcieli zaznaczyć i podkreślić istotę zła wspomnieniem Niemców i NKWD. To daje tylko dodatkowa radość wykańczania ich w grze i nie dopatrywania się jakim cudem przeżyli do 2033 roku... a może ich sklonowano w labach Monolitu? Czekam na PL i zagram z wielka przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Fabularne wytłumaczenie - i tu jest zagwozdka bo mod trwa, jest rozwojowy i nikt go jeszcze nie skończył więc może lub na pewno wszystko znajdzie logiczne wytłumaczenie i koniec jakikolwiek by on nie był i ułoży się w całość niczym słynne mozaiki bizantyjskie.A co sprzętu użytego/używanego to naprawdę nietrudno uszyć mundury, wystarczy sięgnąć do archiwum: prady, gucciego, zegny czy bossa jeśli chodzi o szmaty czy wlać wachę do w/w sdkz 231 lub pzkpw IV.Jak wyżej Smox napisał ma czerwony znacznik znaczy się do ekstrakcji jest tenże chwast! i co do logiki to jest wyjaśniona - ty nie jesteś żywy lecz wskrzeszony i masz możliwość odwiedzenia dwóch światów z wielu jakimi operuje zona, dwa agropromy, kordony, bary ... .Co do polonizacji to mam skojarzenie: zaoranie np. niemiec, zetorem w 1 dzień i bez poprawek. Edytowane 1 Lipca 2015 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 - ty nie jesteś żywy lecz wskrzeszony i masz możliwość odwiedzenia dwóch światów z wielu jakimi operuje zona, dwa agropromy, kordony, bary ... .A no i spoko, skoro ja nawet jestem wskrzeszony, jest ileś tam światów to i nawet Niemcy z 2wś mogą się pojawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Jako ułatwienie dla zaczynających mod - to są skriny z moim tłumaczeniem tekstu: Część solucji ze strony: http://ap-pro.ru/forum/97-10882-1http://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?topic=766.150 Edytowane 1 Lipca 2015 przez vidkunsen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Jako, że pojawiło się wiele fałszywych doniesieniach o nie grywalności moda i mnogości wylotów - prostuję - jest to wynikiem wojny na Ukrainie i zwykłej złośliwości wzajemnej różnych narodów. Doniesienia te są nieprawdą - właśnie sam kończę moda - jestem na Topieli gdzie fabuła pierwszej części się kończy. Pozostają zadania poboczne. Wielu graczy zza wschodniej granicy go również ukończyło pomimo braku finalnego patcha. Fabuła moim zdaniem jest porywająca i brak jakichkolwiek wylotów z logiem - są tylko te z przeładowania systemu. Jako przykład przekłamań podam post jednego z Autorów moda: Cytat ze screena: "W związku z wczorajszymi gremialnymi zgłoszeniamii do administracji nie będę mówić w zwiazku z jakim tematem, prosto przedstawiam dla zainteresowanych osób...---Chejterom - tylko nie trzeba wypowiadać głębokich idei, że tylko ja jeden stworzyłem 82 kont i zagłosowałem, i tak dalej.Kto nie wierzy w rankingi - zajdźcie w ten temat, w temat na oficjalnej stronie moda i na stalkermod.ru i popatrzycie ile ludzi bawi się." Mod miał 15598 pobrań - pokażcie mi moda który tyle miał (nie mówię o Narodnej Soliance bo to mistrzostwo świata...). ŹRÓDŁO: http://ap-pro.ru/forum/37-10831-231 - POST 3464. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Dobrze @Cichy, że wyjaśniłeś sytuację. @Yellow rozpoczęła już tłumaczenie i szkoda by było włożonej pracy. Dodam też, że liczba pobrań jest co najmniej o 1 większa, bo ja pobierałem wcześniejszą wersję z torrenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 DRP - Deutsches Republik Prypiat - Niemcy z rep. Prypeci i wg. mnie to jakaś pozostałość po Niemcach + vide część książek Metro 2033 dotycząca podziemi w Królewcu/Königsbergu/Kaliningradu gdzie zostały resztki armii + mutanty niemieckie.Biegają w dziwnych mundurach, feldgrau, luftwaffe, falschrimjäger ale bez ss, są za to panzerjacke - czołgiści niemieccy z wermachtu/panzerwaffen mieli patki z totenkopfem w różowej obwódce a czołgiści z ss w białej.A czy NKWD pasuje?? - retoryczne :), lub ochrona perymetru nie mówiąc o NATO???Tom3kb to jest mod rozwojowy(rozwija się cały czas) i jak autorzy moda napisali: nie chaczu eta nie igraj!!! Da Dla mnie ten mod jest tak ciekawy że gram po rosyjsku choć połowę rozumem i życzę @Yellow w tłumaczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Tutaj znajdziecie rosyjsko języczny przewodnik po modzie wraz ze screenshotami. Link: http://bar-stalk.forum2x2.com/t558-topic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Myślę, że dużo prościej skorzystać z poradnika w języku Polskim mojego autorstwa - jest o wiele bardziej precyzyjny i bogatszy w scrrenshots. Tamte z pewnością warto przejrzeć dla porównania ścieżki przechodzenia. Ilu graczy tyle metod... http://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?topic=782.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Z pewnością polecam poradniki cichego bo są zwięzłe, proste i na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 (edytowane) Się przyłączam do Cichego i - 6,14 GB w 7 zipe a po rozłożeniu ok 18 GB + pacze i podstawka to ok. 22-23 GB, wyloty mam bo... bo mam słabszy sprzęt.Post nr 839 - Прежде перехода на Топьях, без хабара. Сейв в спойлере, клик по текста, если не загрузится, будет плохо... - przejście na Topiel bez łupów - sejf w spojlerze: Прежде перехода на Топьях, без хабара.(żółty kolor spojlera), : https://yadi.sk/d/yRRQJY_ahc2gQ - 2,18 mb a po 7 zipe - 2,80 mb.ibidem(tamże) - Счастья для всех, даром, и пусть никто не уйдет обиженный! - szczęścia dla wszystkich i niech nikt nie odejdzie obrażony.Z wczoraj: wylazłem w zombi stadt - martwe miasto i jak lazłem do teleporta przez centrum to zdechłem, powtóreczka ale polazłem na obrzeżach to bez zdychanek się obeszło.Aha uwaga! wnimanije! achtung! - jak wynika z min. posta/ów z w/w stron(rus forum min.) to dopiero!!! 1-a część moda!!!!Ze strony od Pacjenta1972: http://bar-stalk.forum2x2.com/t543-topic#75323 - są tam podpowiedzi z obrazkami z prawie wszystkich lokacji, czyli np: http://bar-stalk.forum2x2.com/t543-topic#75323 - teleport z X-16. Edytowane 2 Lipca 2015 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Ten mod jest w planach do przetłumaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Podobno, nie wiem bo to nie moja działka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Ten mod jest w planach do przetłumaczenia?Pisałem już o tym. @Yellow zaczęła już tłumaczenie, a reszta ekipy dołączy z różnych powodów w połowie tego miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Będzie co robić jesienią! Thx! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Pól roboty za tobą Ksantyp, już sporo przeszliśmy, odkryliśmy, wyjaśniliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi