kondotier Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Tytuł oryginalny: ReBorn FF Артефакты смерти Platforma: Czyste Niebo 1.5.10 Data premiery: 28.06.2013 r. Autorzy: Err, Reborn Team, Max Warlock Autorzy spolszczenia: @smox, @yellow Śr. długość rozgrywki: (ok. 20 godzin) OPIS: Spoiler Odrodzony: FF Artefakty Śmierci jest oparty na modyfikacji Odrodzony 2.50, z którego usunięto wiele niedoróbek oraz specyficzne rozwiązania w rozgrywce. Autor poprawionej wersji moda zadbał również o nowe tekstury, efekty pogody czy dźwięki. Ogrom zmian, a także oryginalny pomysł czynią z niego pozycję naprawdę godną uwagi. Historia przedstawia kontynuację przygód Szramy, który po próbie likwidacji Striełoka na terenie elektrowni jądrowej w Czarnobylu wywołuje potężną emisję - Zona po raz kolejny ukazała swoją nieprzewidywalną naturę. Żaden z uczestników tych wydarzeń nie przewidział, że to z ich winy Strefa Wykluczenia zyskała własną świadomość i całkowicie zmieniła rzeczywistość w jej wnętrzu. Szrama ponownie budzi się na Bagnach, ale tym razem jako Odrodzony. Wskrzeszony przez Zonę i z niezwykłymi zdolnościami otrzymał drugą szansę dokonania właściwego wyboru. Kontynuacja przygód Odrodzonego w polskiej wersji językowej: Odrodzony: Duplikaty - cz1. Odmienne Światy v.7.63 Odrodzony: Duplikaty - cz2. Źródło Pozostałe, nieprzetłumaczone odsłony serii: Spoiler Odrodzony: 2.50 - Artefakty Śmierci Odrodzony: 2.52 - Inna Droga Odrodzony: Nowicjusze idą do Zony [Build 672] Odrodzony: Cz.1 v7.64 - Zagadki Północnej Zony Odrodzony: Stalker Wolfenstein GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Mod jest w wersji samodzielnej (repack) - podstawowa wersja gry nie jest wymagana. Wystarczy rozpakować archiwum w dowolnym miejscu oraz zainstalować korzystając z lunchera. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod w wersji Repack - zawiera modyfikację, spolszczenie oraz niezbędne patche: MEGA - [KLIK] GoogleDrive - [KLIK] Spolszczenie: Spoiler Nasz serwer - [KLIK] Autorzy spolszczenia moda NIE WYRAŻAJĄ ZGODY na jego uploadowanie/publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl. Źródła: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 W tym temacie piszemy wszystkie swoje poglądy i sprawy związane z modem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Spolszczenie tego moda dobiegło końca. Teraz tylko testy i wstawiamy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) Fajnie popatrzyłem czym różni sięFF od 2.52. Dobry wybór Edytowane 7 Listopada 2015 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Dla jasności. Reborn 2.50 Artefakty śmierci i Reborn 2.52 Inną drogą, to ten sam mod, ale różniący się miejscem rozpoczęcia. Stąd tytuł tego drugiego. Pomysł dobry, ale ta kompilacja miesza w fabule.Natomiast Reborn FF, to mod Reborn 2.50 lecz z wstawionym Addonem Maxa Warlocka, sporo zmieniającym w teksturach RB 2.50. Np. niebo, znowu jest niebem, a nie czarną plamą bez względu na porę doby, w czasie efektów graficznych spotkania z kontrolerem lub burerem, teraz mamy większą szansę nie zginąć wiele razy. I jeszcze takie coś. Usunięto erotomańskie wstawki, pozostawiając roznegliżowane panienki, tylko tam, gdzie mają rację bytu.Przy graniu w moda Reborn FF, korzystamy z podpowiedzi rozgrywki ( a ta zależna jest od tego jaką frakcję sobie wybierzemy na początku gry - można z czasem zmienić ) dla moda Reborn 2.50, na stronie macierzystej moda. Nie brać podpowiedzi dla RB 2.52.Wstawienie więc tu tłumaczenia tych wszystkich podpowiedzi jest niemożliwe.Jestem kontuzjowany, co moją styczność z klawiaturą ogranicza do kilkunastu minut dziennie. Ale chyba do zakończenia testów wydobrzeję i dam tłumaczenia pomocnych porad.Wszystkie 3 wersje tego moda, są wstawione na forum, każdy pod własnym tytułem, więc się nie pomylą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Chciałem sobie wyłączyć deszcz i burze. Jednak w plikach moda folder weathers jest dosyć ubogi. Wypakowałem ten folder z podstawki, pozmieniałem to co chciałem i dodałem do moda. Jednak zmian w pogodzie nie ma. Co jest?Dodano:Dałem sobie radę. Cały czas mam ładną, słoneczną pogodę. Edytowane 18 Listopada 2015 przez smox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Usunięto erotyczne scenyNieee! Chlip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Uśmiechnij się do Yellow, aby dostosowała istniejące już spolszczenie tego moda, do v.2.50 Artefakty śmierci. Są pewne różnice, wynikłe z dodania addona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Niczego sobie ten mod. Jest łatwiejszy od Duplikatów v.7.63 Odmienne światy. Pozbawiony jest mistyki i świetnie zoptymalizowany. Tak wyglądają drzwi do Dziadka w Rudym Lesie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 To zasługa addona od Maxa Warlocka. W oryginalnych Artefaktach śmierci v.2.50, zamiast błękitu nieba, była kosmiczna czerń i całkowicie rozjechane tekstury w czasie działania kontrolera. Było to zamierzone, ale stykający się z tym pierwszy raz, mógł mieć odczucie zabugowania moda.W RBFF mamy jednak do czynienia z dwiema zonami Zoną i z'ONĄ, choć tę drugą, tylko słyszymy i nie trafiamy do świata równoległego. Odczuwamy to jednak wtedy, gdy znane teleporty przenoszą nas, na inne lokacje, lub jakby w innym czasie. A teleporty ukryte, raz tu, raz tam. Ale to jest atrakcja.W RBFF, nie ma potrzeby czitowania udźwigu, bo oryginalnie mamy go ustawionego na 200 kg. A mając artefakty na udźwig, które jednocześnie osłabiają promieniowanie, możemy z GG zrobić półciężarówkę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Z niecierpliwością czekam i uśmiecham się do @yellow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Musisz "uśmiechnąć się" na PW, bo ma teraz inne zajęcie i tutaj może nie być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Ale te erotyczne sceny nie powinny być usuwane, tylko dodane jako patch +18. Dlaczego od razu cenzura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) To nie tłumacze "ocenzurowali", ale autor addona Max Warlock. Są też pewne zmiany w rozgrywce, więc zrobione spolszczenie nie będzie pasowało. Patch nie przywróci pierwowzoru.Jak chętni na erotycznego hardkora v.2.50 zmotywują tych co tłumaczyli, to jest możliwość adaptacji spolszczenia do RBFF. Nie brałem udziału w spolszczaniu, to nic obiecywać nie mogę.Szkoda że wywaliłem screeny do v.2.50, ale uwierz, że nie były tak ciekawe, jak są te z RBFF. Edytowane 18 Listopada 2015 przez kondotier 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Pytanie do "techników".Chodzi o timer w Czystym niebie, w tej akcji zatapiania podziemi na Agropromie, kiedy od zaworu biegniemy do drabinki. Co to za plik i gdzie się znajduje.Potrzebne to jest dla moda RBFF, gdzie czas dobiegnięcia jest dwukrotnie za krótki, aby bez złamania fabuły zdążyć. Brak jest czasu na rozmowę z Luką. Tylko ten co wie, że nie należy rozmawiać, a po teleportacji od razu gnać na złamanie karku, jest w stanie dobiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Kilka screenów z gry. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 @kondotier napisz do mnie na PW ze szczegółami typu gdzie dokładnie, jakie są dialogi poprzedzające i lokacja. Niestety nie pamiętam już CZnI jak tam to spolszczenie reborn FF ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Ładnie to wygląda. Czy broń, którą trzyma "Zulus" to jakiś wypasiony Thomson? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Spolszczenie Reborna FF jest w fazie testów. Testuję sam, więc powoli idzie.Co do tego timera, to nie jest tak tragicznie. Trzeba tylko się sprężyć i omijać mutanty. Udało mi się za drugim razem.@gawron, to jest Wiepr 12, śrutówka na 14 naboi. Mam z nią problem, bo w rus. poradniku gracz pisze, że można ją odkupić, sprzedając NPC grawiguna. U mnie to nie działa, a szkoda mi go zastrzelić. Edytowane 22 Listopada 2015 przez smox 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Zaciekawiło mnie to, a co do zabijania tylko dla przedmiotu, to widzę, że mamy podobne podejście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Kawał dobrej roboty! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Świetna robota Chętnie pomogę w testach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) Jak wyłączyć ten denerwujący widok hełmu pancerza?EDIT::Modyfikacja wyłączająca widok hełmu pancerzaLink: https://mega.nz/#!vwdAxT6T!eXx4EaVKnY65T5ZgIDWsRJMcfh5pGZcKblQNMLFOuZM bez_widoku_helmu_kombinezonu.7z Autor: Godlike Edytowane 23 Listopada 2015 przez Godlike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Godlike - to działa tylko w CzN, czy na wszystkich podstawkach? Ten mod RBFF jest mocno poprzerabiany i przy noszeniu np. SEVY czy egzo, znika zegar w minimapie i nie widać okienka timera w podziemiach Agro.Twój patch to usuwa? Wg. mnie, zegar w minimapie jest usytuowany niefortunnie. Lepszy byłby na dole z lewej.Po ubraniu SEVY, pojawia się na ekranie widok śpiwora, choć nie ma opcji spania, tylko przyśpieszacz czasu.Przymierzasz się do grania, to pomyśl o tych niedogodnościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 @Godlike, Chciałem pobrać tą modyfikację wyłączającą widok z hełmu pancerza, ale nie da się. Na Mega pojawia się napis - Wprowadź klucz deszyfrujący.Już dawno usunąłem ten widok z hełmu, ale chciałem zobaczyć jak Ty to zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi