pacjent1972 Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Os pewnego czasu używam Opery bo Firefox w najnowszych odsłonach zaczynał mulic totalnie, po zainstalowaniu Opera szalała i pobiła u mnie coraz to nowe rekordy w szybkości otwierania się i działania.Teraz to już historia, od pewnego czasu po włączeniu kompa i uruchomieniu Opery mijają "lata świetlne" nim załaduje się strona startowa, czasami pomaga zamkniecie i ponowne uruchomienie. Wtedy startuje od razu.Próbowałem tego co radzi sieć ale niestety ze skutkiem zerowym.Używam Ashampoo Core Tuner 2, kiedyś otworzyłem programik by przyspieszyć działanie Opery, i co tam zobaczyłem co mnie zdziwiło i zastanowiło? Ilość procesów mojej Opery. Zrzut: http://scr.hu/2oe0/wnlpkNie wiem czy to normalne ale jak dla mnie to nie, przy próbie zamknięcia choćby jednego zamykają się wszystkie.Ktoś coś poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Reinstall Opery , może to coś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Reinstall Opery , może to coś pomożeNie, to przerabiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nieaktywny Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 No To tak:1) Przeskanuj kompa ( adwCleaner)2) Wyczyść całą historię Opery3) Przeskanuj CCleaner'emJeśli to nic nie pomoże to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Opera tworzy nowy proces (opera.exe) dla każdej zakładki + kolejne procesy dla każdego rozszerzenia. Więc np. 13 procesów opera.exe będzie czymś absolutnie normalnym.Co do problemu: odinstaluj operę i przeanalizuj rejestr i śmieci systemowe (zapewne posiadasz program do tego, ja używam System Mechanica). Defragmentacja dysku nie zawadzi (za wyjątkiem SSD oczywiście) Napraw błędy w rejestrze. Zrestartuj komputer. Zainstaluj operę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Jeśli w Operze tworzą się profile to usuń go. U mnie Firefox pracuje wydajniej po usunięciu profilu ze starych wersji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 24 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Zrobiłem ponowną reinstalację Opery, usunąłem, wyczyściłem rejestr programem a potem ręcznie pozostałości (bo zostają pomimo zadziałania programem), zrobiłem defragmentację i ponownie zainstalowałem. Póki co śmiga aż miło. Pożyjemy zobaczymy. Dzięki za podpowiedzi Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi