kanon1022 Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) Witam,nie mogę uruchomić gry czarny ekran i wylot dotyczy to moda z dodatkiem autumn aurora 2. Edytowane 28 Września 2015 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Przemyśl jeszcze raz proces instalacji. Na pewno zrobiłeś jakiś błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 28 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) a o co chodzi z tym wyłączeniem w karcie graficznej tych różnych rzeczy i jak to zrobić. wypakowałem i skopiowałem gamedate i bin. a jak to zainstalować po kolei. Edytowane 28 Września 2015 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Cóż, jeżeli chcesz grać z wypasionymi efektami graficznymi to trzeba się pomęczyć. Każda karta graficzna ma coś w rodzaju panelu sterowania, gdzie możesz bawić się rozdzielczością, obracać sobie ekran, sterować wentylatorami i włączać i wyłączać różne rzeczy. Właśnie tam musisz poszukać odpowiedniej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 29 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Witam napisz jak to zainstalować pobrałem pliki jak po kolei to zainstalować , zainstalowałem tylko moda w wersji odświeżonej i nic więcej. w linku jest więcej plików w rar. tych nie instalowałem napisz jak po koleji to zainstalować bo nie daję sobie rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Instrukcja instalacji Tajnych Ścieżek 2 z dodatkiem Autumn Aurora.1. Zainstalować Cień Czarnobyla w wersji 1.0004 (najlepiej nie przywracany)2. Wejść do folderu bin w folderze z grą (nie z TT2!) i zrobić kopię pliku xrRender_R2.dll. Odświeżone TT2 zawierają powiększony dystanswyświetlania trawy do 150 metrów, tak więc w razie znacznej utraty wydajnosci na słabszych komputerach należy przywrócić oryginalny plik xrRender_R2.dll3. Wypakować Tajne Ścieżki 2 w wersji odświeżonej i przenieść foldery Gamedata oraz Bin do folderu z grą.4. Przenieść plik User.ltx do lokzalizacji gdzie są zapisane stany gry. U mnie jest to: C:\Users\Public\Documents\stalker-shoc5. Otworzyć skrót do gry na pulpicie i dodać w elemencie docelowym -noprefetch6. Upewnić się, że mamy wyłączony Anti-Aliasing i Anisotropic-Filtering w sterownikach karty graficznej. Tyczy się to również MSI Afterburner. 1. Musisz mieć Cień Czarnobyla w wersji 1.004, żaden inny. Jak masz stalkera z CD Action lub ze Steama, nie pograsz. Wprawdzie jest możliwy upgrade ale czytając twoje wpisy śmiem twierdzić że sobie z upgradem nie poradzisz.2.Skoro masz już Cień Czarnobyla w wersji 1.004 to go odpalasz, czystą grę. Jeśli się odpala i nie ma żadnego czarnego ekranu to idziemy dalej, jeśli gra się nie odpala to po prostu sobie odpuść. Ale załóżmy się odpaliła. Zamykasz grę. Robisz sobie kopię bezpieczeństwa pliku xrRender_R2.dll z katalogu bin w folderze gry. Rzecz w tym że mod modyfikuje ten plik i gdyby się okazało, że twoja karta graficzna nie jest w stanie obsłużyć modyfikacji to wklejasz go z powrotem do katalogu bin i potwierdzasz zamiane plików. Będzie mniej wodotrysków ale więcej fps3. Wypakowujesz archiwum z modyfikacją i otrzymane foldery gamedata i bin przenosisz do folderu z grą. Potwierdzasz zamianę plików.4. Odnajdujesz w folderze gry plik user.ltx i przenosisz go do folderu gdzie stalker zapisuje sejwy. Ścieżka C:\Users\Public\Documents\stalker-shoc, czyli dysk C, katalog Użytkownicy, katalog Publiczne, katalog Dokumenty, folder stalker-SHOC5. W sumie możesz sobie to darować6. Wchodzisz w panel sterowania swojej karty graficznej. Ikonkę powinieneś znaleźć w ukrytych ikonach, w dolnym prawym rogu ekranu. Otwierasz go, znajdujesz opcje związane z antyaliazingiem i filtrami anisotropowymi i w zależności od dostępnych opcji wyłączasz je albo dajesz "użyj ustawień aplikacji" albo coś w tym rodzaju.Wygląda to mniej więcej tak 7. Grasz. A jeżeli dalej nie będzie można uruchomić gry to szukasz sobie innej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 2 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Witam wielkie dzięki za wskazówki ale nic z tego nie mogę wyłączyć tego w karcie graficznej, moja karta to nvidia gtx 860m możesz napisać gdzie mam to wyłączyć w mojej karcie.Pobrałem tego moda z tej strony i jest tam 3 party w zipie , jakiś rar patch do TT2+AA2.7z i jeszcze DAMMAE EXTENDENT v 1.0.7z co trzeba zrobić z tym patchem i tym drugim plikiem ja zainstalowałem to co było w trzech partach w zipie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Więc nie wyłączaj. W pliku z modem pewnie jest jakiś readme gdzie jest opisane co do czego. Niemniej tam gdzie pisze patch to na pewno powinieneś to zainstalować. Najpierw gamedata moda, potem gamedata patcha i potwierdzasz zamianę plików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 11 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) Witam, gra mi się uruchamia wchodzę do menu wybieram poziom trudności mistrz i inne opcje naciskam użyj i wylot. podaj jak zrobić to ubgrade jeżeli sobie nie poradzę to zrezygnuje ,napisz jak po kolei zrobić to ubgrade . proszę o pomoc Edytowane 11 Października 2015 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Zrezygnuj !!!! Ja cię proszę. Pograj sobie w Call of Duty albo coś podobnego. STALKER z pewnością nie jest dla ciebie.Godlike: Padłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 11 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 dałem radę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 20 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Jurij Siemieniecki zginął na magazynach wojskowych , mam pytanie czy ten gość jest potrzebny w dalszej grze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Jurij Siemieniecki ginie przeciętnie co dwie, trzy godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 20 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 czyli można grać dalej i się nie przejmować wiadomościami o jego śmierci. według poradnika ten jurij znajduje się gdzieś w sarkofagu , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Jurija spotkasz pod koniec gry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Heh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 21 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 wiesz może gdzie dokładnie leży ta walizka dla informatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 W wersji Update Final spawn przedmiotów questowych jest losowy. W grę może wchodzić z pięć różnych lokalizacji. Po prostu szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 21 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 wiesz może jakie to lokalizacje bo szukam już około 3 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi