malakas Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Kto z was wie ..które pliki odpowiadają za celownik w grze... Chciałbym go przerobić na kropkę...ponieważ nie znoszę tego wielkiego krzyżyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 textures/ui szukasz pliku o nazwie cursor, zmieniałem kiedyś odwrotnie z kropki na krzyżyk ale nie pamiętam tego dokładnie. Stare zakładki poszły w ... a teraz nie mogę znaleźć niczego konkretnego. Metoda prób i błędów malakasie, niestety nie mogę dać precyzyjnej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Wielkie dzięki Vorenusie ..biorę się za to bo mnie naprawdę irytuje ten krzyżyk. Uważam również ,że z kropką gra jest trudniejsza...wymaga więcej wprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 A mnie to rybka http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/confused.gif Ja i tak zawsze celuję przez przyrządy, czy to muszka i szczerbinka, czy to optyka - takie głupie przyzwyczajenie z dawnych "zielonych" czasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zamiast rybka to zmajstruj proszę pliczek do podmiany celownika ..jak będzie działał to masz u mnie punkt do reputacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Małe grzebanie w plikach i voila - nastał koniec "krzyżowego" celownika http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif Od teraz wszyscy szanujący się hardkorowi stalkerzy będą pomykać po Zonie z gustowną kropeczką pośrodku ekranu (Bronie, które mają działanie obszarowe [np.: Grawi Gun] będą miały nadal oprócz kropeczki otaczający je okrąg) Zmiana dotyczy samego wyglądu graficznego celownika. Wszystkie pozostałe parametry (skupienie, rozrzut itp.) pozostały bez zmian Plik oczywiście do pobrania spod linku w poradniku - Małe usprawnienia Solianki. Poniżej screeny z testów polowych nowego celownika : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Właśnie testowałem nowy celownik. Wspaniały dodatek do gry na poziomie ..mistrz. Szacun dla autora poprawki. Polecam wszystkim próbę , zawsze można wrócić do starego..ja na pewno nie wrócę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Bawiłem się dalej plikiem celownika i udało mi się stworzyć znacznie mniejszy celownik "krzyżowy" dynamiczny (wielkość jak w Priboi Story). Zrobiłem go z myślą o tych, których wkurza klasyczny duży celownik, a kropka jest zbyt hardkorowa . Jak jesteście zainteresowani, to napiszcie - dodam linka w "Małych usprawnieniach Solianki" screnn nowego celownika macie poniżej @ malakas Powiększenie kropki na razie nie jest możliwe. Jak znasz jakiś mod, w którym kropka centrum celownika była większa (lub miała inny kolor), to daj znać - potrzebuję czegoś na wzór bo utknąłem w martwym punkcie http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Kropka jest bardzo dobra i nie wymaga poprawek. Wprowadź w poprawkach ten mały krzyżyk i będzie do wyboru...kropka , lub mały krzyż ...myślę ,że więcej nie trzeba. Jedni wybiorą kropkę, inni mały krzyż..a i jeszcze inni będą grać na starym. Jak na celownik wystarczająco możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi