Anton Gorodecki Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) Zadanie „Notatki Alpinisty” otrzymujemy od Kostii, po wypełnieniu zadania na „Torbę lekarska Sacharowa” [po przyniesieniu torby lekarskiej z CEA-2, Sacharow mówi nam o przejściu ATP => Centralna Prypeć – to przejście jest nam NIEZBĘDNE do rozpoczęcia zadania na poszukiwanie notatek].Poniżej zamieszczam fotoporadnik pokazujący gdzie szukać notatek Alpinisty. Jak skakać z balkonu na balkon - każdy kombinuje sam. Opis do każdego zrzutu ekranu znajduje się NAD danym zrzutem. Po otrzymaniu wiadomości SMS od Kostii rozmawiamy z nim, przyjmujemy zadanie i udajemy się na ATP gdzie korzystamy z teleportu do Centralnej Prypeci. Teleport ów przenosi nas od razu na dach Hotelu. Z dachu Hotelu skaczemy na druty (skaczemy na LEWY drut, prawy drut na wysokości drzewa przysłania jego konar i trudniej tamtędy przejść).Przechodzimy ostrożnie po lewym drucie w kierunku bloku.UWAGA: Na obu drutach umieszczone są niewidzialne znaczniki, po przejściu których pojawiają się plecaki z notatkami Alpinisty na balkonach bloku. W tym miejscu jest największy haczyk tegoż zadania – można godzinami obserwować balkony w poszukiwaniu plecaków jednak bez wejścia na druty i tak nic nie znajdziemy. POWTÓRZĘ RAZ JESZCZE - schowki na balkonach pojawiają się TYLKO po przekroczeniu określonego punktu na drutach (ciężko to dokładnie stwierdzić ponieważ drzewo zasłania widok, jednak uważam że znaczniki są na drutach na wysokości drzewa właśnie).Po dotarciu na skraj balkonu na 5-tym piętrze skaczemy piętro niżej (na czwarte piętro) do środka balkonu i zabieramy plecak z notatką. Po wzięciu plecaka wyświetla nam się wiadomość o teleporcie powrotnym na druty (jeśli info się nie wyświetli - sprawdzamy w rejestrze wiadomości). Jest to dla nas cenna informacja - w wypadku kiedy spadniemy z balkonu na daszek, wracamy do bloku w którym spotkaliśmy Rabinowicza (oraz gdzie przebywa Dragunov), odnajdujemy teleport…. i znów jesteśmy na drutach. Zbieramy notatki z kolejnych schowków (t.j. trzeciego i drugiego piętra).W ten oto sposób zdobywamy plecaki z notatkami z pięter: czwartego, trzeciego i drugiego. Aby odnaleźć następny schowek z notatkami (z piętra pierwszego) skaczemy na daszek i idziemy za róg bloku.Po zabraniu plecaka z notatkami z pierwszego piętra bloku dostajemy poniższą informacje – teraz wiemy gdzie szukać następnego (ostatniego już) schowka:Po zebraniu wszystkich pięciu części notatek Alpinisty, rozmawiamy z Kostią kończąc tym samym zadanie i odblokowując dwa nowe „zbierackie” zadania. Edytowane 13 Października 2015 przez Anton Gorodecki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Ostatni schowek Alpinisty, ten na parterze, ma dwa różne miejsca spawnu. Drugie miejsce jest bodajże w budynku koło przedszkola, od strony drogi na Radar. A po znalezieniu wszystkich części odblokowuje się jeszcze jeden teleport, który przenosi gracza z powrotem na dach. Ten drugi teleport znajduje się w centralnym budynku, tam gdzie jest baza Monolitu i sala kinowa, na szczycie jednych ze schodów. Ale prawda jest taka że szuka się go tak długo, że szybciej jest przejść na ATP, wybić bandytów i skorzystać z normalnego przejścia . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Dziękuje serdecznie kobal za uzupełnienie tematu. Tak po prawdzie to mój pierwszy poradnik i liczyłem na pomoc oraz opinie. Przepraszam również za wprowadzenie w błąd (tego teleportu w bazie Monolitu nie znalazłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 No, ekstra robota. Przypominasz mi mnie za czasów jak jeszcze nie byłem chory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Mniej więcej w tym miejscu jest klatka schodowa z tym bonusowym teleportem na dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlopag Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Czy ktoś znalazł wszystkie schowki alpinisty bo utknąłem na schowku w Warlanie, obeszłam całe laboratorium ze 4 razy i ni h... nie mogę znaleźć tego schowka. Ma ktoś jakieś podpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Zacznijmy od tego że Alpinista nie miał żadnego schowka w Warlabie. Sprecyzuj o jaki schowek ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlopag Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Sory, chodzi mi o schowki Tubylca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Szukaj tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlopag Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Dzięki serdeczne Pomogło! Przy okazji może wiesz ile części mapy było Alpinisty, mam 10 ale zadanie nie jest jeszcze zaliczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Chyba 16 jest wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlopag Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Na lokalizacjach jest więcej niż jedna? Edytowane 18 Lutego 2016 przez tomlopag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Na niektórych tak zobacz ten poradnik: http://bar-stalk.forum2x2.com/t352-topic wiem że po rosyjsku, ale od czego jest google translate lub tu: https://www.youtube.com/watch?v=bs4eq7bJtaQ od 02:30-06:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlopag Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Dzięki Twardziel, pomogło ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi