PainChiller Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Problem taki - jestem w barze... wychodzę z Baru. a tu ni stąd ni zowąd jakiś psychol częstuje mnie serią z dwururki. Nic nie zrobiłem, nikogo nie zaatakowałem (może poza zabiciem upierdliwego Garika, ale zrobiłem to dawno temu, i w taki sposób że gra pomyślała że umarł naturalnie. Chwała embrionom )Ale do tematu. wtedy problemu nie było, a teraz jest. gość napiernicza z dwururki. jak ja go atakuje to nikt nie zwraca uwagi. Niektórzy nawet pomagają ale... gość jest Fantomem... Pociski go nie dotykają Nawet chciałem zobaczyć kto to jest ( identyfikacja npc on) ale celownik go nie widzi. Resztę wykrywa (Barman, Szania Górik itd.) ale jego nie... Pomocy! Tu save :P whedby skuhwiel.savwhedby_skuhwiel.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) A taki sobie maluczki, naiwny człowieczek jak ja myśli czasami że już wszystko w tym Stalkerze widział...Pejn jesteś moim MISZCZEM Edytowane 19 Października 2015 przez Anton Gorodecki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Ja juz nie mam sily chłopie. Znowu cos sknociłeś i będziemy robic wywiad co. Czy to twój 10 temat w tym tygodniu? Nie mam nic przeciwko pytaniom ale jakos wszyscy sobie dają radę, ewentualnie pytają o zadania, schowki albo obejścia bugow. Ty juz chciałeś skasować granatniki, granaty. Zmieniłeś utratę energii przy udźwigu zamiast wykorzystać artefakty a teraz cos grubo sknociłeś w barze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 19 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) Bo nie mogłem wyjść. jak wszedłem to on zaszedł drogę i nie chciał wypuścić. a ja apteczek nie miałem. więc zrespiłem mu Pijawke za pleckami, a sam polazłem do naprawiacza... ale to nie to! Jak zabiłem Graika to ten Pan mnie nie atakował. jak nie wierzycie to save chwila po zabiciu garika: nikt na całym barze mnie nie atakuje wwqw.sav PS: pomuszcie. jak zabić tego pana? powinność się nie wścieknie. sami toczą z nim wojne... Edytowane 19 Października 2015 przez PainChiller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Po ki *uj zabijałeś Garika? Wczytaj zapis przed tym chwalebnym czynem i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 19 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) eee. no nie za bardzo. to nie problem garika. na każdej soliance go zabijałem. na tej też... a problem pierwszy raz. a śmierć garika w tym nic nie ma. bo śmierć nie jest przypisana mi ale pijawce. a save z garikiem był dawno temu :Pteraz tak - można jakoś obejść zabespieczenia NPC z Repaka? Nie. to nie wina garika. wczytałem save i nawet jak go młotkiem rombłem to nikt mnie nie zaatakował. a ja go pijawką . Edytowane 19 Października 2015 przez PainChiller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Nie. Gdyby nie to zabezpieczenie juz kilka(naście?) razy mialbys koniec gry z powodu śmierci postaci kwestowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 19 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Jakiej postaci questowej ? To zwykły NPC :P Nie ma w nim nic questowego. W PDA go mam i to zwykły samotnik random :PA można by go zbanować, edytując plik .sav?Albo...czemu na to nie wpadłem... Game_relations.ltx.... Ale ja głupi...mam nadzieje że zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Skoro mówisz, ze ta postać jest nieśmiertelna to znaczy ze jest to wazna postać kwestowa i skopałeś grę jesli do Ciebie strzela. Samotnicy nie są nieśmiertelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 19 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) ok. gamerelation. nie daiała... a szkoda. a gość no nie wiem. czemu on mnie nie lubi. jak zabiłem garika to jeszcze mnie lubił :PKoledzy. to nie problem z garikiem. wczytałem pierwszy save z baru. i gość też mnie atakuje. tylko że wtedy siedział gdzieś gdzie mnie nie widział... w tym save garik żył. i nie wykonałem prawie rzadnego questa... co jest?Gość ma "Waśko Sobek" znacie takiego? EDIT: Samotnicy nie są nieśmiertelni - Nie? no to się zdziwisz... to jest randomowy samotnik. nie rzadna questowa postać. zmiana w gamerelations pomogła. Co to ma być? gość nie jest niczym d questa. randomowy npc. klasyczne dilogi itd :P Teraz mam tutaj screen z potulnym jak kicia Rzeźnikiem. zwykły randomowy npc. można się wódki z nim napić i zapytać co nowego w zonie. co ciekawe - Chyba macie Bug w tym Paczu na niezabijalne NPC. zrobiłem sobie Gud Mode i... około 5 Random NPC(tylko samotnicy. barmana it nie liczę) jest nie do zabicia w barze, a raczej wątpie czy są potrzebni dla fabuły. jeśli tak to przepraszam, ale wydaje mi się że to Bug. więc temat zamknięty. gość się uspokoił. dzięki za wszelką pomoc Edytowane 19 Października 2015 przez PainChiller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Ale wiesz, ze Garik jest potrzebny do jednego questu? Kto ci powie gdzie są termosy dla Woronina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 19 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) Bez znaczenia. Dla woronina ile by misji nie było nie popracuje... Kodeks zabrania A co do drugiego postu Godlike -Fakt. Upierdliwy jestem. Granatniki to już przywykłem do śmierci znikąd.Z Artefaktami to nie Ja Ale Błąd w Exo(bo piszę że mogę nosic 200kg, a przy +80 ledwo co się czołgam a 90 to już nie mogę się ruszać), a przy przeciążeniu nawet 3 błyski, i blask Księzyca nie dają rady(z resztą wiecie jak to wygląda.)Wiem że troszke przesadzam, ale na te 10(chyba było ich mniej ale nie chce mi się liczyć.) tylko 3 były bez większego powodu(no dobra 4... Tego z Świadomości z To odkryłem że ja go ubilem. nie pisałem? więc tak - na te portwelowegesty nie chciało mi się amunicji marnować, to trzasnołem Wysysacza, i Panu Z się dostało... FAIL)ale Dolina Mroku, Zgloczowane EXO, Wesoły KUGŁOW... to nie moja wina Edytowane 19 Października 2015 przez PainChiller Nie 900kg ale 90kg :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Jak jakiś NPC nie wiadomo dlaczego robi się "czerwony" i zaczyna do Ciebie strzelać...cóż, czeka Cię wycieczka na Kordon do Sidorowicza. 250-350 tysięcy rubelków, i Sidor wszystkie relacje naprawi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 19 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Wystarczy Skill z modderstwa(HAH) i Plik Game_Relations.ltx i można robić Magie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Nie chcę być niegrzeczny ale młodszy bracie stalkerze może zagrałbyś w jakiegoś prostszego moda, poczytaj najpierw poradniki do Solianki posty starszych braci a potem zagraj jeszcze raz od początku z poważaniem@anatol. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 19 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) TFU TFU. takie mody to sie znudziły Co ty se myślisz? że w PRIBOIA będe Grał? co ja? MŁODSZY STALKER(może troche), ale ja weteran jestem!. stalker u mnie od 3 lat jest... To bolało...a solnianki to już grałem. i problemów nie było. tylko że na tej są ciągle problemy. myślę że jest z tym coś nie halo... A (mini)poradnik Godlike przeczytałem cały. i jeszcze kilka innych. za ruskie się nie brałem bo Cyrlicy nie uczą, a Wóyek Gugle nie umieć polska jenzyg :\ za składanie zdań też sory. chciałem jak najszybszej odpowiedzi, więc nie patrzyłem co i jak piszę :/ Edytowane 20 Października 2015 przez PainChiller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Nie myl PainChiller modowania z edytowaniem pliku tekstowego - a żeby nie Godlike to nawet tego byś nie mógł zrobić...I nie chodzi tutaj wcale o semantykę - inni Gracze mają problemy ponieważ nie mogą czegoś znaleźć, czy nie wiedzą jak wykonać dane zadanie. Ty sam sobie stwarzasz problemy i zamiast GRAĆ bawisz się w małego majsterkowicza. I nikt tutaj nie śmie wątpić jakim weteranem jesteś - właśnie przez takie akcje. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 O właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Painchiller - tak czysto offtopowo- i bez obrazy.To ile Ty masz lat? Zdania składasz tak trochę bez zrozumienia prostej zasady , że inaczej się mówi , a inaczej pisze. I nie wnikam w błędy ortograficzne , choć to zaczyna razić. Koledzy starają się pomagać jak potrafią - a przyznam - mają anielską wręcz cierpliwość.Ja popłakałem się ze śmiechu czytając Twoje posty z w/w tematu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Coś jakoś brak Moderatora... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Tak. Panowie Moderatorzy, pomóżcie temu młodemu człowiekowi. Grać, to go nikt nie nauczy, ale jeżeli ze stalkerteam wyniesie to, że początek zdania pisze się z dużej litery i zdanie po kropce tak samo, to już będzie sukces. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Painchiller - tak czysto offtopowo- i bez obrazy.To ile Ty masz lat? Zdania składasz tak trochę bez zrozumienia prostej zasady , że inaczej się mówi , a inaczej pisze. I nie wnikam w błędy ortograficzne , choć to zaczyna razić. Koledzy starają się pomagać jak potrafią - a przyznam - mają anielską wręcz cierpliwość.Ja popłakałem się ze śmiechu czytając Twoje posty z w/w tematu.Mam to samo zdanie. Rozumiem jeśli ktoś nie zawsze wstawia polskie ogonki bo na przykład ja na telefonie też mam z tym problem ale składanie zdań w taki sposób to jest koszmar dla osoby, która to czyta a przecież autor chciałby być dobrze zrozumiany i odczytany, czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 (edytowane) Na wielu forach występuje coś co można by nazwać koniecznością poprawnej gramatyki i składni . Nie chodzi o to, aby bawić się w purystykę jezykową , ale aby zwiężle przedstawić swoje myśli. Uwagi Moderatora (każdy z Nas popełnia błędy )dotyczące gramatyki można spokojnie przełknąć z pożytkiem dla piszących i czytających. Edytowane 20 Października 2015 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 20 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 (edytowane) Ok. więc tak 1) sory za błędy. jak dodałem - Pisałem bezmyślnie, bo oczekiwałem szybkiej odpowiedzi (Późno było, i spieszyło mi się ;P)2) "Nie myl PainChiller modowania z edytowaniem pliku tekstowego - a żeby nie Godlike to nawet tego byś nie mógł zrobić..."hah. nie mylę. a pomoc Godlike doceniam, ale nawet gdyby nie pomógł, to metodą prób i błędów dokonał bym tego sam (no może nie wszystkiego )a modowaniem(Minimodowaniem ) zajmuje się od jakiegoś czasu. np: naprawiłem kilka błędów i poprawiłem niektóre skrypty(Zgliczowani mroczni stalkerzy i emisje) w "Lost Alpha" i zrobiłem do niej moda. Nie abym się przechwalał, ale co fakt to fakt, piszę to tym tak żeby nie było EDIT - Problemów sam nie stwarzam(no. prawie...50/50) . Solianika to pierwszy mod w którym nie bawiłem się z skryptami(nie było po co) a co do tych akcji to możecie mieć racje :P. hmm. w sumie to chyba nie ma innego wyjścia niż przeprosić. Edytowane 20 Października 2015 przez PainChiller 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi