PainChiller Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Witam koledzy stalkerzy. problem mam taki - niedawno ulepszyłem kompa więc postanowiłem włączyć OP-2 na oświetleniu dynamicznym, ale niestety nie przypadło mi ono do gustu, więc postanowiłem wrócić do Statycznego... problem jest taki, że po przełączeniu na dynamiczne, statyczne nie chce działać. Wygląda to tak:Wszystko się świeci jak jaja Nibypsa... Niezależnie od tego czy mamy dzień, wieczór czy poranek (tak, wyjątkiem są noce)strasznie to upierdliwe. sprawdzałem i takie coś mam na każdej "Powieszchniowej" mapce, bo w np: X18 tak nie ma, ale w Barze, czy Agropromie wszystko się świeci. małe FAQ1 - Tak. zrestartowałem gre2 - Tak. Komputer też3 - Tak. testowałem stare sejvy4 - Nie. nic nie grzebałem w Plikach gry5 - Nie. w konsoli też. Co ciekawe. dynamiczne działa normalnie. dynamiczne oś. obj. też :\ tylko to statyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 To zarzuć sobie pakę shaderów od Meltaca... dostaniesz ładne oświetlenie dynamiczne. Ewentualnie wrzuć sobie pake 0.6.9.3 (shadery) do OP-2. Jest to na amk-team.ru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 A to oświetlenie statyczne z racji swojej statyki tak właśnie nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 21 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Czy nie. Oświetlenie statyczne tak nie działa. chodziło mi o to, że wszędzie jest jasno... bardzo jasno. Nie było ciemnych miejsc, a lampy nie dawały światła ,ale pobrałem inny Shader.xr i teraz jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 To zarzuć sobie pakę shaderów od Meltaca... dostaniesz ładne oświetlenie dynamiczne. Ewentualnie wrzuć sobie pake 0.6.9.3 (shadery) do OP-2. Jest to na amk-team.ruMonoLityczny - proszę o małą podpowiedż w kwestii downloadu , bo jakoś nie potrafię znależć tychże przez Ciebie cytowanych shaderów do OP2. A przyznam że jestem zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 http://www.moddb.com/mods/dynamic-shaders/downloadsGra będzie się uruchamiała o wiele dłużej, fpsy spadną ale grafika spoko. Rosyjska adaptacja funkcji OGSE 0.6.9.3 do OP-2... http://www.amk-team.ru/forum/index.php?showtopic=13176 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Duże dzięki.To teraz zrobimy sądny dzień mojej karcie - która lepsze lata ma już za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Matko ledwo wyciągam po 40 fps a tu mają jeszcze spaść? Ale to tylko paczka shaderów więc jeśli są dobrze zrobione powinny obciążać prawie tylko kartę to i fpsy nie spadną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi