Łobuz Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Mam komputer zabytek AMD FX 4400/radeon 2600 pro 512 ram /2*1 G ram w Dual/twardziel 160 G Wszystko mi ?adnie dzia?a w rozdzielczo?ci 1280*720 na max ale o?wietlenie statyczne mod 21 artów powodowa? umnie straszne problemy Gram bez niego Mam mody ud?wig 500 kg Autosave Wi?cej nic nie potrzeba Mam Kupiony twardziel 500 G Samsung HD502HJ ale moja p?yta g?ówna(Abit AV8 Golden Eye) go nie widzi:s Widzi tylko dyski na SATA 1 a samsung jest na SATA 2 i nie potrafi? zmusi? p?yty ?eby wykry?a tego twardziela (cho? powinna go wykry? ) MO?E KTO? z was wie jak to zrobi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Id? na stron? producenta Twojej MoBo i poszukaj uaktualnienia BIOS-u. To jedyny sposób na przekonanie p?yty do obs?ugi nowszych technologii. O ile oczywi?cie producent zadba? o taki upgrade. Hmm, rzeczywi?cie, chyba si? troch? zap?dzi?em z porad?. Pomijaj?c fakt, ?e staram si? regularnie uaktualnia? oprogramowanie i mam wpraw?, to do mojej p?yty by? do??czony program aktualizuj?cy BIOS 'w locie' z poziomu Windowsa, nie mówi?c o tym, ?e sam BIOS jest podwójny... W ka?dym razie je?li tak, to utrata transferu jest mniejszym z?em w stosunku do zupe?nej niemo?no?ci korzystania z dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Inna opcja to zworka zmuszaj?ca dysk sata2 do pracy w trybie sata1 ..obetnie to max. transfer z 3gb/s do 1,5GB/s, ale zapobiegnie konieczno?ci zmiany biosu. Zworka jest opisana na nalepce dysku. ...je?eli nie umiesz wgra? nowego biosu to si? za to nie bierz (popro? kogo? kto ma do?wiadczenie)... w razie b??dnego wprowadzenia bios, p?yta poleci, albo do ponownego programowania , albo na ?mietnik. Je?eli PC jest bardzo stary to na pewno poleci na ?mietnik. Zworka jest na dysku twardym i tam mo?na zmieni? Sata2 na Sata1 ...powinna by? nalepka na górze z ustawieniami zworki. ?obuz ma star? p?yt? i mo?e by? problem ze zmian? biosu. W nowych ..tak jak pisa?e?..s? narz?dzia lub oprogramowanie do tego przeznaczone. Nie dobrze jest te? zawsze wgrywa? ostatni, by mie? w razie czego awaryjn? furtk?. Ju? raz wdepn??em ...i zosta?em bez p?yty, ale to dawno temu. chyba si? troch? zap?dzi?em z porad? przeciwnie porada jak najbardziej na miejscu..z wykonaniem mo?e by? ró?nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi