cichy Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Tytuł oryginalny: AZM пролог Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 28.10.2015 r. Autor: CreZy_exe Autor spolszczenia: @gawron Śr. długość rozgrywki: (ok. 2 godzin) OPIS: Spoiler AZM Prolog to niewielka fabularna modyfikacja, której jak sama nazwa wskazuje stanowi jedynie wstęp do Another Zone Mod. W celu odnalezienia niezwykle ważnych dokumentów do Strefy Wykluczenia zostaje wysłany oddział wojskowych, którzy decydują się zbadać laboratorium pod Zatonem, jednak kontakt z nimi szybko się urywa. Po tym wydarzeniu pada decyzja o wysłaniu dwóch doświadczonych żołnierzy, ale pech chciał, że po dotarciu na miejsce trafili na zbliżającą się emisję. Udaje im się znaleźć schronienie w pobliskim zakładzie utylizacji odpadów, który znajduje się pod kontrolą najemników. Po krótkiej wymianie ognia żołnierze trafiają do niewoli. Nowa, choć stosunkowo krótka fabuła, Poprawiona grafika i zmieniona pogoda, Pakiet broni z STCoP Weapon Pack 2.5, Wyższy poziom trudności, Zmiany w A-life, Na lokacji znajdują się tylko pojedyncze anomalie, SCREENY: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Poprawna kolejność instalacji: Zew Prypeci 1.6.02 Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z modem, fixem oraz spolszczeniem należy umieścić w głównym katalogu gry. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod + Fix: Playground - [KLIK] Nasz serwer - [KLIK] Spolszczenie: Nasz serwer - [KLIK] Źródło: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Dodam tylko, że jest to wstęp do mającego mieć premierę jeszcze w tym roku - Another Zone Mod ; LINK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Przy załatwionym bandycie znalazłem Protectę, takiej animacji w MODzie jeszcze nie widziałem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 A ja widziałem calkiem niedawno w Klondajk 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Nie przypominam sobie, musiałem nie nadepnąć na Protectę. Tyle razy co odpalałem MODa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 13 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 W pierwszym poście dodano polonizację od @Gawrona i poprawiono instalację. Dobra robota @Gawron - dziękujemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 wspominany mod ma potencjał ale zobaczymy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Jak w nazwie - prolog, przedsmak powstającego AZM. Kilka godzin ciekawej i bezwylotowej gry z fajną grafiką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) No to startuję! Edit: Pierwszy bug.Brak tłumaczenia i w momencie próby zabrania ammo zabieramy razem z nim cała beczkę która jest niewidoczna w inwentarzu. Edytowane 14 Listopada 2015 przez pacjent1972 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Dzięki, postaram się to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Jest to mała niedoróbka MODa. Na ziemi, nie leży amunicja tylko beczka ( mnie zespawnował się kanister ), wyświetla się ikona ammo, ponieważ beczki nie ma w ui_icon_equipment. Opis zrobiłem, można by się dalej z tym bawić, ale skoro autorzy potraktowali to jako niuans, najlepiej wywalić z ekwipunku i zapomnieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Dzięki @gawron. Mam gorszy problem w który się władowałem a nie chce mi się zaczynać moda od początku.Na początku gry ustawiłem sobie grafikę na maxa, pełny DX11. Nie wiem co mnie podkusiło i zszedłem na DX10!Efekt? Wywala mnie do pulpitu po paru krokach i nie mogę wejść w Opcje by przestawić grafikę bo mrozi ekran i pulpit.Skopiowałem pliki moda, przeinstalowałem Zew, ustawiłem grafikę na ta na której dobrze chodził mod, wkleiłem wszystko z powrotem do podstawki ale niestety w plikach moda gdzieś zapisały się ustawienia grafiki te wadliwe i nie mogę teraz prawie wogóle odpalić gry. Pomóżcie, jak przestawić ustawienia i gdzie by pominąć "Opcje" w menu. Edit: Spanikowałem, wkleiłem z folderu moda pliki shaders_cache, tmp i user. Odpaliłem i już się wszystko ustabilizowało. Uff, sorki za panikę. Edytowane 15 Listopada 2015 przez pacjent1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 No i koniec, szkoda ale zapowiada się ciekawie ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 No...Ja też czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Można go pobrać z jakiegoś innego Yandeksa? Bo z tego linka mogę tylko zapisać na swoim koncie, którego nie mam tam Z torentów też nie korzystam. Może jest wrzucony jeszcze gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Torrenty są jak najbardziej ok, wystarczy tylko zainstalować http://www.bittorrent.com/lang/pl/ i przy dobrym seedzie zasysa expresowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) AZM prolog ( nie z torrenta ) do pobrania: LINK Edytowane 18 Listopada 2015 przez gawron 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) @up O i o takie coś mi chodziło. Wielkie dzięki, niby w 15min powinno mi pobrać. Edytowane 18 Listopada 2015 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Przeszedłem to wrzucę swoją opinię. Recenzja będzie krótka bo i modzik jest króciutki.Fabuła, prosta i nieskomplikowana ale ja lubię takie proste stalkerskie historie Zresztą co mieli wykombinować skoro to tylko prolog, który przy powolnym przechodzeniu zapewnia maksymalnie ze 3 godziny zabawy.Mamy kilka questów głównych i parę pobocznych, raczej standardowe zadania.Do plusów trzeba zaliczyć to, że mod jest ładny graficznie i ma dodany fajny pak broni, których niestety nie możemy modyfikować u mechanika.Mod jest stabilny i działa dobrze nawet na słabym kompie.Kolejny plus to to, że jest spolszczony.Minusy, w sumie tylko jego długość.Moja ocena to 6/10 głównie za to, że w takim mini modzie nie za bardzo jest jak błysnąć Czekam na pełną wersję AZM bo podejrzewam, że będzie to kolejny solidny mod, pewnie wart także spolszczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Nie za bardzo jest jak błysnąć, ale wystarczy żeby narobić smaku . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 To fakt, też czekam na jego "dużą" wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Małe próbki z AZM. Edytowane 22 Listopada 2015 przez gawron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) A coś więcej wiadomo jak prace idę, Ewentualnie kiedy może być premiera?No i czy jak wyjdzie spróbujesz go spolszczyć :D :D :D@down Dzięki za info. Edytowane 22 Listopada 2015 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Wypowiedź z 30.10.2015 Crezy_exe - autora modyfikacji. "Przypuszczam, że czas potrzebny na: kwesty ( 1-1.5 miesiąca), skrypty ( 0.5-1 m), tekst i testy ( 0.5 m). I to jeśli nie będzie problemów. Więc myślę, że w tym roku nie powinniśmy czekać na moda".Od siebie dołożyłbym jeszcze miesiąc tak, że okolice wiosny 2016, tym bardziej, że facet się uczy i nad modem pracuje w wolnym czasie. Edytowane 22 Listopada 2015 przez gawron poprawka tekstu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Jakoś ten mod umknął mojej uwadze, tak że podpowiedź jest spóźniona. Ale skoro mod znowu ożył, może się innym przyda Uważam, że problem z modem po zmianie ustawień można usunąć, usuwając plik user.ltx w którym są te ustawienia zapisane i zaczynając nowa grę na tych właściwych, a dopiero po tym, wgrać starego seva. Dla pewności takiego sprzed poprzedniej zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi