Theon Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 To właściwie nie tyle problem, co pytanie.Mam w barze coś w rodzaju schowka na wszelkie graty, które potrzebne będą do questów z collectora.Podzielone były one na typy i umieszczone w plecakach oraz w skrzyni obok Freemana. Zauważyłem ostatnio, że zniknęło mi całkiem sporo amunicji do miniguna i gaussa, a przynajmniej tylko to zauważyłem, bo reszty złomu było całkiem sporo.Wiem, że w podstawce Soli też była możliwa kradzież, ale znalezienie delikwenta oraz poderżnięcie mu gardła nie było trudne i działo się to bardzo rzadko.Zauważyłem też, że ze schowka w skrzynce nie zniknął mi jeszcze żaden przedmiot (a przynajmniej tak mi się wydaje).Stąd też moje pytania.Czy przedmioty umieszczone w skrzyniach też mogą być ukradzione? Najważniejsze z pytań. Wolę mieć pewność, że nie będę musiał tego od nowa zbierać i nikt mi questowych itemków nie zakosi.W jaki sposób dodać sobie kasy na odkupienie sprzętu? Znalazłem trochę skradzionego towaru u Arniego i szkoda go zabijać. Jak szybko odnaleźć ludzi, którzy mnie okradli? Przeszedłem połowę baru i nie znalazłem sprzętu nikogo oprócz Arniego. Nie ma on go zbyt dużo, bo mniej więcej 1/4 (150 naboi do miniguna z 600 skradzionych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Skradzione może zostać wszystko - jedynie zamek (do kupienia u Akima) zabezpiecza przed kradzieżą. Jeśli masz znacznik GPS w schowku, wtedy dostaniesz info że okradziono schowek.Jak szybko odnaleźć ludzi, którzy mnie okradli? Metodą prób - zabijaj po kolei wszystkich i przeszukuj ciała aż znajdziesz delikwenta a później wczytaj zapis gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Dobrze wiedzieć. Co prawda nic mi nie "zwinięto"-chyba , bo nie sprawdzałem- a faktycznie rozłozyłem sie na całej ścieżce z plecakami - tak troche w/g Twojej metody - w plecaku nr I - arty , nr II bron , etc... ale trzeba bedzie posunąć z buta do tego niewydarzeńca z Kordonu - Akima ( nota bene jedna z bardziej udanych postaci - jego głos i facjata niedorobionego wampira są unikalne) i kupić zamki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Szykuj 10k i Skrętak za zamek Ja właśnie na ów ścieżce (jak dobrze pamiętasz) się rozłożyłem i na 8 plecaków z gratami mam tylko na dwóch zamki - do tej pory (jeszcze) nic mi nie zajumali Segregacja przedmiotów swoją drogą, ale kartka i długopis do zadań to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Skradzione może zostać wszystko - jedynie zamek (do kupienia u Akima) zabezpiecza przed kradzieżą.Hmmm...w czystej Narodnoj Soliance zamek nie chronił przed kradzieżą. Ani żadne wymyślne miejsca - w offline świat Stalkera jest płaski Dobry wbrew pozorom schowek to skrzynka u Sidorowicza na Kordonie Szczególnie, jak mamy już ręczne teleporty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Miejscówa dobra - ale jak sam napisałeś, tylko wtedy kiedy mamy już ręczny teleport na Kordon. A z Baru (początkowo) wszędzie jest blisko i dlatego na początku gry się tam rozłożyłem - teraz już z lenistwa nie chce mi się przenosić tylu gratów do innego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 apg2312 - O ile pamiętam - to własnie z powodu offline - jak wspomniałeś - w niektórych modach trzeba był szukać miejsca na plecaki poza lokacjami.W przeciwnym wypadku można było sie spodziwać "przetrzebienia" z ciekawszych itemów -głównie broni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Najlepiej jest zrobić schowek w późniejszym czasie gry gdzieś w Warlabie bo jest tam piękny teleport i nikt tam nie łazi.Jeśli chodzi o wcześniejszy czas gry to najlepsze miejsce jest spoza ścieżki npców. Na przykład za ogrodzeniem w barze, npce nigdy nie mogą tam wejść bo nie ma tam drogi innej niż przeskoczenie przez siatkę.Co do kasy to CheatEngine twoim przyjacielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łobuz Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Ja wkładam do skrytki poza zamkiem zawsze 2 granaty F 1 i ten co próbuje ukraść zawsze ginie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Ja zrobiłem schowek a w zasadzie 3 w wysypisku na rurach gdzie placówka powinności i nigdy nic mi nie zwinęli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 W przypadku offline wysokość nie ma żadnego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Nie martw się Barin, jeszcze cię okradną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Ja mam wszystkie graty na MW blisko od miejsca gdzie przenosi nas teleport Striełoka w okolicy spaceruje tylko Mruk i oprócz potworów nic więcej nie ma i jak do tej pory nikt mnie jeszcze nie okradł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Niech spróbują to sobie z Woroninem pogadam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi