carlopapa Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Witam czy mógłby ktoś podpowiedzieć jakie pliki w modzie odpowiadają za zmienianie się pogody?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Ja choć jestem laikiem w tych sprawach to po tym co widzę stawiam na cały katalog "environment". Ale nie traktuj tego jako konkretna odpowiedź. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Folder "weathers", w "config". Za dynamikę pogody odpowiada skrypt "level_weathers.script" w "scripts". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Folder "weathers", w "config". Za dynamikę pogody odpowiada skrypt "level_weathers.script" w "scripts".O i konkretna odpowiedź, dzięki serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Chciałbym jeszcze zapytać w jakim pliku należy ustawić aby wyświetlana pogoda była cały czas np. "yantar" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 W głównym configu, game_maps_single.ltx. Masz tam każdy level gry z osobna. Zazwyczaj jest tam ustawione przy sekcji "weathers", "default".Zmień to default na yantar i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 W głównym configu, game_maps_single.ltx. Masz tam każdy level gry z osobna. Zazwyczaj jest tam ustawione przy sekcji "weathers", "default".Zmień to default na yantar i tyle.Zrobiłem tak jak napisałeś niestety nie działa, ale dzięki za chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Pogoda w OP-2 wg opisu ze spawnera. Niektóre sekcje mogą nie działać (Может какая секция не работает). Resztę ustawiasz wg instrukcji kol. MonoLitycznego betadefaultdefault1grozaraindrygreyrainystormysurgetestthunder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Pogoda w OP-2 wg opisu ze spawnera. Niektóre sekcje mogą nie działać (Может какая секция не работает). Resztę ustawiasz wg instrukcji kol. MonoLitycznego Zrobiłem wszystko tak jak napisał kolega "Monolityczny" jednak podana metoda nie działa, wiem że mogę zmieniać pogodę spawnerem, ale co godzinę gry wraca do normy, a denerwuje mnie to troszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Strasznie denerwował mnie deszcz w modzie Reborn FF. Kombinowałem różnie i nic. Dopiero zmiany w gamedata\configs\environment, a konkretnie w pliku dynamic_weather_graphs.ltx odniosły pożądany skutek. Specjalnie nic tam nie kombinowałem, po prostu parametry z [dynamic_......._good] przeniosłem do [dynamic_......._bad] i teraz mam ciągle błękitne niebo z małymi chmurkami.W OP-2 może wyglądać to inaczej. Edytowane 15 Listopada 2015 przez smox 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Strasznie denerwował mnie deszcz w modzie Reborn FF. Kombinowałem różnie i nic. Dopiero zmiany w gamedata\configs\environment, a konkretnie w pliku dynamic_weather_graphs.ltx odniosły pożądany skutek. Specjalnie nic tam nie kombinowałem, po prostu parametry z [dynamic_......._good] przeniosłem do [dynamic_......._bad] i teraz mam ciągle błękitne niebo z małymi chmurkami.W OP-2 może wyglądać to inaczej.Dzięki bardzo spróbuję i dam znać jak wyszło.Niestety nie ma w OP-2 plików o których piszesz no nic pozostaje tylko zmiana pogody spawnerem, dzięki. Edytowane 15 Listopada 2015 przez carlopapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Gdyby dało się wypakować OP-2 jakimś Unpackerem, to pewnie dało by się zmienić tą pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Gdyby dało się wypakować OP-2 jakimś Unpackerem, to pewnie dało by się zmienić tą pogodę. Mam wypakowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Gdyby dało się wypakować OP-2 jakimś Unpackerem, to pewnie dało by się zmienić tą pogodę. Da się. Total Commander + wtyczka "S.T.A.L.K.E.R. db unpacker". Bez problemu rozpakowałem pliki db z OP-2 wcx_stalker_db_002_x32_x64.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Da się. Total Commander + wtyczka "S.T.A.L.K.E.R. db unpacker". Bez problemu rozpakowałem pliki db z OP-2wcx_stalker_db_002_x32_x64.zipS.T.A.L.K.E.R. data unpacker też sobie dobrze radzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi