Theon Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Witam ponownie. Ostatnimi czasy często (blisko raz na 5 godzin gry) zdarzają mi się achtungi. Problemem głównie są uszkodzone obiekty mutantów. Czasami cofam się o blisko pół godziny gry, co jest, łagodnie mówiąc, denerwujące.W opcjach istnieje możliwość usunięcia problematycznego przedmiotu z gry, ale jakiś geniusz postanowił uśmiercić GG przy każdym wczytaniu gry z uszkodzonym przedmiotem. Stąd moje pytanie: Czy mądrym by było tymczasowe ustawienie życia GG na tak wysoki parametr, aby nie zginął po wczytaniu gry, jeśli to oczywiście w ogóle możliwe?Czy zapis faktycznie jest trwale uszkodzony? Czy też dotyczy to tylko tego jednego obiektu i czy jego usunięcie rozwiązało by problem?Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Też się z tym borykam czasem, wczoraj miałem "Achtung" na Zatonie całego questa na tego złodzieja co naciągnął Naznaczonego na 70 tyś. musiałem robić od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 A kto to wie. To problem twojej gry a nie każdej instalacji. Mi się przez całą grę zdarzyły może dwa uszkodzone sejwy. I nigdy nie umierałem z powodu uszkodzonego przedmiotu. Co najwyżej lądowałem na pulpicie. Może sprzęt ci nie wyrabia i nie potrafi wczytać do końca wszystkiego tak jak należy. Problemem może też być zapełnienie folderu z zapisami gry. Mnie gra informuje że mam za dużo sejwów i to grozi wylotami a nawet problemem z odpaleniem gry. Opróżniam folder i wszystko gra. Może zignorowałeś taki komunikat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theon Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 GG umiera jeszcze zanim gra się całkowicie wczyta. Już przed "naciśnięciem dowolnego klawisza" na ekranie widać czerwony napis Nie widziałem nigdy takiego komunikatu, ale spróbuję się zastosować do tej rady i usunąć trochę zapisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Ostatnimi czasy często (blisko raz na 5 godzin gry) zdarzają mi się achtungi. Achtungów przez dotychczasowy czas gry miałem może z trzy, cztery i żaden nie był spowodowany częściami mutantów. Raz na 5h u Ciebie to bardzo często...GG umiera jeszcze zanim gra się całkowicie wczyta. Już przed "naciśnięciem dowolnego klawisza" na ekranie widać czerwony napis Miałem już taki "problem" w innych modach (w OP-2 na razie nie) - stan gry niekiedy zostanie zapisany nie w momencie naciśnięcia klawisza a chwilę później - i przeważnie wtedy dostajemy kulkę lub GG umiera w inny sposób - a gra zapamiętuje moment śmierci właśnie. Zapis jest do wyrzucenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theon Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Dotychczas również miałem jakieś cztery achtungi, ale wszystkie zdarzyły się w przeciągu około 20 godzin gry. Nie byłyby one problemem, gdybym po dostaniu achtunga nadal żył i mógł po prostu usunąć uszkodzony obiekt Przy każdym uszkodzonym zapisie pojawiałem się już martwy, nawet jeśli zapis był zrobiony np. na Magazynach Wojskowych w bazie Wolności, więc otrzymanie kulki przed zapisem raczej nie było możliwe, bo wylot do pulpitu miałem trochę później (ciągle żyłem), a achtungi otrzymuję dopiero po ponownym włączeniu i wczytaniu gry.Widzę, że trzeba z tym po prostu żyć i nie płakać nad straconymi 20 minutami. Nadal jest lepiej niż w starej Soli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Dokładnie, nie ma co psioczyć - niektórzy nasi koledzy po 3 razy już rozpoczynali OP-2, więc wszystko przed Tobą Obyś hardkorowych mąk zaznał jak najwięcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Mam takie głupie pytanie. Co powodują te Actungi? Jednego dostałem ale nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 @tybet64 To jest jakiś krytyczny błąd. Po czymś takim wczytujesz save-a. Jeśli tego nie zrobisz i będziesz grał dalej, zapiszesz to będziesz sobie psuł save-y kolejne. I może być problem z graniem w moda Czasem po czymś takim chyba miałem popsutego ostatniego save i żeby nie było problemów musiałem wczytywać przedostatniego lub wcześniejszego jakiegoś. @edit Po Achtungu było info zresztą żeby usuwać ostatni save i ja się wolałem do tego stosować żeby uniknąć problemów.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Mi się trafił "achtung" kiedy postanowiłem siekierą gajowego rąbnąć w tuszkana. Nie mam pojęcia jaki związek może mieć jedno z drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi