Agrael Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Platforma: Cień Czarnobyla 1.0003 Data Premiery: 09.04.2008r Autor: Bartas OPIS: Spoiler Głównym założeniem Horror In Chernobyl jest wprowadzenie do rozgrywki klimatu grozy. Ponadto autor dodał nowe tekstury, znacząco zwiększył poziom trudności, a także zadbał o drobne zmiany: - Nowe, przerażające dźwięki - Nowy HUD - Całkiem nowa pogoda i zmienione warunki atmosferyczne - Ulepszona sztuczna inteligencja - Przywrócono wycięte mutanty - Nowe przedmioty i kilka broni Jest to jeden z najstarszych modów do Cień Czarnobyla. Warto również wspomnieć, że został stworzony przez naszego rodaka. SCREENY: Spoiler INSTALACJA: Spoiler - Folder gamedata przenosimy do katalogu głównego, w którym mamy zainstalowaną grę - Otwieramy plik fsgame.ltx $game_data$ = false| true| $fs_root$| zmieniamy na: $game_data$ = true| true| $fs_root$| LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Autor/rzy spolszczenia moda NIE WYRAŻA/JĄ ZGODY na jego uploadowanie / publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl https://megawrzuta.pl/download/ea04825cf9b675209e4e5463c248fef2.html- MegaDrive https://zone.stalkerteam.pl/files/352 - Nasza Pobieralnia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avator Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Ja mia?em strach graj?c na pierwszy raz w Ci Cza a jak bym zagra? z tym modem co ty opisujesz to na pewno zawa? gwarantowany. Ale jak to mówi? "strach doda ci odwagi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Taki sobie, nic specjalnego jak dla mnie ale pomys? nie z?y z tym zmniejszeniem populacji ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Wprowadza wszystkie te które zosta?y wyci?te, hmm.. cho? Chimery nie widzia?em. Tak czy inaczej s? zombie, koty, Burer itd. Mod ju? w sumie nie jest m?ody, ale i tak warto zagra?. Czy wprowadza wi?cej grozy do gry ? o tym ju? sami musicie si? przekona?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minio47 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 jak by kto? móg? to niech wrzuci tego moda na jaki? inny serw bo ten co jest w temacie ju? nie istnieje ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Kiedy? ju? w ten mod gra?em, bardzo si? na niego nakr?ci?em i nie mog?em gra? sypa? ci?gle b??dami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minio47 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 w?a?nie nigdzie nie ma aktywnych linków ;/ szuka?em 2 godziny i nic ;/ tak wi?c sb nie pogram ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Gdyby kto? chcia? zagra? w tego moda, to prosz?. Download - http://www.megaupload.com/?d=SNUF03W7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 4 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Napisał dzisiaj do mnie nowy użytkownik - @Seek3r z pytaniem, czy udało mi się odnaleźć linki do tego moda. Niestety nie. Razem szukaliśmy, ale wszystko wskazuje na to, że mod przepadł. Jest to jeden z najstarszych modów do Cień Czarnobyla i jego autorem jest Polak. Pamiętam nawet, że kiedyś w niego grałem. Znalazłem informacje, że prace nad modem rozpoczęły się w marcu ( najprawdopodobniej ) 2008 roku. 09.04.2008 miał premierę, a już 21 kwietnia ukazała się jego nowa wersja ( 2.1 ). Jest niezwykle mała szansa na to, że ktoś z was posiada go na swoim dysku, ale może jednak cuda się zdarzają i... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Agrael - jest tak; 1: https://stalkerteam.pl/topic/13988-lost-media-horror-in-chernobyl/ 2/ 18.12.2007 https://www.playground.ru/stalker_shadow_of_chernobyl/file/s_t_a_l_k_e_r_horror_mod-859765 Spoiler S.T.A.L.K.E.R "Horror mod" © 680 S.T.A.L.K.E.R "Horror mod" horrormod0_3.zip СКАЧАТЬ 1.35 Мб Распаковать всё в gamedata если вы не юзали моды до этого то откройте текстовым редактором fsgame.ltx Он находится в programfiles/thq/Stalker и замените строчку: $game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata на $game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata Тоесть просто заменить false на true Рекомендуется начать новую игру,чтобы у вас появились новый респауны объектов и квесты первый квест даёт Сидрыч,его надо спросить "давай как с новеньким" Второй квест даёт Волк, его надо спросить Что случилось?.... чтобы активировать измененный квест "спасение Nimble", надо спросить волка, "Есть какие-нибудь новости?" изменения в 0,3 -Добавлены 2 квеста, которые после получения (квестов), добавляют новые респауны монстров в Кордоне (За квесты не дают награду). -спаунятся новые монстры в первой части кордона, спауны не постоянные,тоесть после убийства монстра, он больше не появится. изменения в 0,2 - отредактирован первый квест "Спасение Nimble", как брать, читай выше. - изменены диалоги со многими персонажами. Известные вопросы и проблемы (FAQ Типа) - туман иногда мерцает (пропадает и появляется),я пытаюсь это исправить - тумана нет в Припяти,потому что снайперы в тумане как дети (Ламоботы короче) - иногда сквозь туман,отлично видно заборы,вероятно придётся исправлять текстуры В полной версии ожидается Изменения в погоде--- Туман болле страшный,как в сайлент хилл,будет видно только в 50 футах перед собой,и вы теряете противника в нём Изменены штормы Ночи очень тёмные Ладшафт--- Изменены текстуры земли,деревьев и растений Квесты--- Добавлено много квестов с наградами появятся простые вещи (артефакты?) у сталкеров и собирателей (которые по лесу шастают вроде) Мутанты Они быстрее и сильнее Они видят через туман и умеют прятаться в нём Текстуры мутантов перерисованы И многое-многое другое... Геймплей Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 4 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 @vidkunsen Pierwszy link prowadzi do naszego archiwum. Wiem o tej wstawce, Tam link do pobrania jest nieaktywny od długiego czasu. Drugi link, który podałeś jest z innym modem. Spójrz na daty. 18.12.2007, a Horror In Chernobyl ( nie było w nim żadnych dodatkowych zadań ) pojawił się w kwietniu 2008. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 39 minut temu, Agrael napisał: Jest niezwykle mała szansa na to, że ktoś z was posiada go na swoim dysku, ale może jednak cuda się zdarzają i... Znalazłem tego moda na płytce DVD, niestety nie da się jej już odczytać. Nie przetrwała próby czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 4 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 @smox Wielka szkoda. Ostatnio zacząłem się interesować najstarszymi modami. Fajnie by było je skolekcjonować na naszym forum. Autor tego moda ( Bartas ) udostępnił go na stalker.pl, ale od prawie 10 lat się tam już nie pojawił, a więc uważam, że próba skontaktowania się z nim nie przyniesie żadnych efektów. A zresztą.. ostatni post w temacie tego moda u nich miał miejsce w 2013 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 @Agrael Faktycznie, nawet nazwa jest inna, "Horror Mod" . Jednak ze względu na datę jego pojawienia, warto by było go postawić. Pobiera się bez problemu. Ma sporo zmian. Odczekać te 60 sek i pobać za może 5sek. Ostatniego wpisu @Agrael nie czytałem, mam tylko sygnalizację. A tu jego nie przetłumaczony opis. Opis zmian.txt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Agrael - jest jeszcze inna opcja, skoro nikt z nas tutaj nie znalazł to ktoś z dyrekcji w imieniu forum roześle wici po forach na wschodzie. Ranga forum jest większa niż gracza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seek3r Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Mój znajomy ma komputer na którymś kiedyś był ten mod, niestety jest po formacie, Ale.. Jeśli ścieżki nie zostały nadpisane jest szansa na odzyskanie plików moda, póki co niestety kumpel jest na studiach i w pracy więc nie ma go chwilowo pod ręką ale skontaktuje się z nim i może uda się coś wyczarować póki co poszukiwania trwają będę dawać znać na bieżąco i was prosiłbym o to samo, już przeszło miesiąc chodzi mi po głowie i próbuje różnych rzeczy, niestety rosyjskiego nie znam więc jestem ograniczony do polskich i anglojęzycznych graczy, zdaje się że na zachodzie nikt nawet nie słyszał o tym modzie ale będę aktywnie starał się czegoś dowiedzieć. Ten mod podchodzi już pod legendę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seek3r Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 (edytowane) On 9/4/2020 at 7:37 PM, smox said: Znalazłem tego moda na płytce DVD, niestety nie da się jej już odczytać. Nie przetrwała próby czasu. Może po oddaniu dysku do specjalisty byłby w stanie odzyskać dane, to na pewno prostrze niż odzyskiwanie danych z formatowanego sprzętu na którym może-być-może-nie-być i mniej kosztowne, gdyby była taka możliwość wyslalbys mi ten dysk dvd? Opłacę koszty przesyłki Edytowane 9 Września 2020 przez Seek3r Pomyłka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 28 minut temu, Seek3r napisał: gdyby była taka możliwość wyslalbys mi ten dysk dvd? Nie wiem @Seek3r, czy warto zawracać sobie tym głowę. Z tego co pamiętam, to raczej przeciętny mod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 @smox Jeśli na płytce nie masz jeszcze czegoś dla Ciebie ważnego, to jak ma taką wolę, to mu umożliw odzyskanie. Czasami można " na dosugie" obejrzeć takie dinozaury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seek3r Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 On 9/9/2020 at 12:59 PM, smox said: Nie wiem @Seek3r, czy warto zawracać sobie tym głowę. Z tego co pamiętam, to raczej przeciętny mod. Napewno nie dorasta do pięt dzisiejszym modom jakimi przykładowo są CoC anomaly albo chociaż takie stalker soup. Ale mod ten stał się poniekąd jak to pewien kolega powiedział "białym krukiem" praktycznie znikł z powierzchni ziemi a jedynym co po nim zostało to archiwizowane posty, ślepe linki i mgliste wspomnienia stalkerskich weteranów. Było by czymś wielkim możliwość przywrócenia go z zimnego grobu. Jest to część historii stalkera i szkoda gdyby miała przepaść bezpowrotnie. Poszukiwań ciąg dalszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Odzyskałem tego moda Coś jest nie tak z moim napędem DVD. U sąsiada płytka działa bez problemu. Wstawię go jutro, bo skończył mi się limit i internet idzie jak krew z nosa. Widzę jednak jeden dość poważny problem. Mod (jak pisze w 1 poście) działa z patchem v. 1.0003. Dla posiadaczy SoC v. 1.0000 nie będzie problemu, ale wszyscy inni nie wiadomo czy pograją. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 10002 - 10003 patch-2-3.exe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Horror in Czernobyl v. 2.1 - https://megawrzuta.pl/download/88ada6ef7d34b01b966f8ae472117c05.html @vidkunsen, posiadanie Patcha v. 1.0003 nie wystarczy. Zdecydowana większość graczy ma wersję SoC 1.0006. O ile na forum jest opisane jak przejść z 1.0006 na 1.0004, to na 1.0003 już nie. Druga sprawa, to trzeba pamiętać, że Patch powinien być do polskiej wersji SoC, do wersji rus. jest inny. Dodano: Zainstalowałem na SoC v. 1.0004. Gra się uruchamia, ale podczas tworzenia nowej gry następuje wylot - FATAL ERROR [error]Expression : header().graph_guid() == ai().game_graph().header().guid() [error]Function : CALifeSpawnRegistry::load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\alife_spawn_registry.cpp [error]Line : 167 [error]Description : Spawn doesn't correspond to the graph : REBUILD SPAWN! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 12 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 W tym temacie znalazłem sposób ( niesprawdzony ) degradacji patcha do 1.0003 Instalacja: Spoiler Po zainstalowaniu gry z wyżej wymienionych źródeł, skasuj wszystkie pliki i folder bin oprócz plików poniżej: gamedata.db0 gamedata.db1 gamedata.db2 gamedata.db3 gamedata.db4 gamedata.db5 gamedata.db6 gamedata.db7 gamedata.db8 gamedata.db9 gamedata.dba następnie wypakuj moją paczkę i przenieś pliki z katalogu S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl PLIKI do swojego katalogu z zainstalowana grą. Od tej chwili posiadasz grę w wersji 1.0003 SoC 1.0003 Kpuc.rar Ciekawe czy zaskoczy na polskiej wersji SoC. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Udanie zdegradowałem podstawkę do v.1.0003, więc mogę już stawiać moda. Ale zrobiłem to trochę inaczej, niż w wyżej podanym przepisie. Uważam, że tak jest prościej i nie naruszamy podstawki. 1. Zrobiłem nowy katalog z nazwą mówiącą, że to v.1.0003. Każdy może dać sobie dać swoją. 2. Do tego katalogu z podstawki przekopiowałem pliki db, które u Kpuc-a należało zostawić. 3. Uzupełniłem je o zawartość wypakowanej paczki z v.1.0003 4. Zmieniłem silnik na pozwalający grać bez płyty. 5. Dokonałem zmiany w fsgame.ltx , na robienie zapisów w katalogu gry. 6. Od nowego silnika zrobiłem skrót pulpitowy. Z niego gra ruszyła bez problemu, Sidorowicz zagadał. Dalej nie sprawdzałem. Po pobraniu paczki z modem wiem, że jest przetłumaczony. Czyli tylko pozostało postawić i grać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi