RamzeS Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 (edytowane) Tak mi przysz?o na my?l jakby tak zrobi? moda, ale o nieco innych za?o?eniach ni? wi?kszo?? modów, stawiaj?cego na realizm i prostot?, doda? troch? ?amig?ówek i zagadek, jak i now? fabu?e, lecz nie chodzi mi o takiego moda jak NS, (wrzuci? wszystko do gara zamiesza?, doda? troch? przypraw i ?adnie zapakowa?, wygl?d zach?caj?cy niestety smaczek jaki? nie taki) Panuje ogólna moda im wi?cej mapek tym lepiej i tu si? ludzie myl?... czy ja mam ochot? przechodzi? 7 czy tam 8 raz jakiego? moda po tym samym uk?adzie map? Co z tego ?e fabu?a nowe ale wi?kszo?? graczy po przej?ciu 50% gry jest zm?czon? ci?g?ym lataniem z Baru do Kordonu z baru do elektrowni, a reszta meczy moda do ko?ca mimo bugtrapów albo problemów j?zykowych. Chodzi mi o to, ?e wi?kszo?? modów opiera si? na tym, ?e baz? g?ówn? jest Bar, a reszta lokacji przeznaczona do czystej eksploracji w celu wykonywania zada? (oczywi?cie wiadomo s? te? inni wa?ni NPC rozmieszczeni w innych lokacjach) a mo?e by tak zerwa? z t? koncepcj?? Nie mówi? ?e jest z?a, ale nudna, bo schematyczna przy n-tym przechodzeniu tych samych poziomów W tym samym uk?adzie. A wiec mo?e zrobimy jakiego? innego moda, i tu pojawiaj? si? pytania 1.Pod któr? wersj? gry? 2.Ile map? 3.Które? 4.Frakcj?? 5.Fabu?a? 6.Bronie/Amunicja? 7.Kombinezony? 8.Anomali?? 9.Realizm? 10.Ilo?? NPC? 11.Mutanty? 12.D?wi?ki/dialogi? 1. *Robi?c moda pod SoC b?dziemy z jednej strony mieli ?atwiej, a z drugiej pod górk?... Jest masa tutoriali, po drugie mo?na wykorzysta? wiele gotowych modów(je?eli chodzi o ulepszon? rozgrywk?) Patrz?c na to z drugiej strony... dogranie map z CS to nie problem, ale ospawnowanie/oskryptowanie tych map to nie jest taka prosta sprawa i w dodatku bardzo pracoch?onna, jednak s?absza grafa, brak mo?liwo?ci modyfikacji broni(dopóki nie wyjdzie LA) *Pod CS: ?atwiej b?dzie dogra? je?eli to jest mo?liwe(ale raczej tak) te kilka brakuj?cych map z SoC i kilka z Alphy 1935 i je ospawnowa?/oskryptowac ni? mapy z CS do SoC CS ma ?adniejsza grafike(directx 10), ulepszanie broni, ciekawszy system znajdywania artefaktów, podró?owanie z podró?nikami *Pod CoP je?e d??o by sie dogra? do Prypeci Prype? z SoC,Lima?sk,Bagna, to czemu nie... 2.Niezbyt wiele obstawia?bym, ?e 9-11max. 3.Które? Prype? w której rozpocz?liby?my gr? (zaimplementowana z SoC),Yantar(z CS), Czerwony Las (CS), Lima?sk (CS), Szpital (Clear Sky),Bagna(CS) ewentualnie które? z tych poziomów Jaskinia, Labirynt Generatory, Dead City, Zapomniany Las , Nieodkryta ziemia i laboratoria. A gdzie Magazyny? bar? Dzicz? Kordon? Wysypisko? itp. A to zaraz... 4.Frakcje frakcje... a gdyby tak zamieni? istniej?ce frakcj? Powinno?ci/Wolno?ci na... dwie g?ówne inne np. bandytów/opryszków/z?odziei i recydywistów kontra...zaskocz? was Polaków? heh +ewentualnie Czyste Niebo/Naukowców zostawi? w spokoju Przy czym przedstawi? w fabule wojn? o wp?ywy tych frakcji, przy czym likwidacja frakcji takich jak Monolit, Wojsko(hmmm) 5. Dwa g?ówne watki, dwa sposoby na przej?cie gry zale?ne do której frakcji by?my do??czyli, Docelowo Prype? by?aby miejscem rozpocz?cia gry chcia?bym ?eby mia?a klimat Kordonu a mianowicie by?a oaz? spokoju, a zarazem miejscem cz?stych potyczek tych dwóch ugrupowa?, zalewana dodatkowo falami mutantów z nad Elektrowni która w tym modzie w efekcie jakiego? tajemniczego wybuchu znikn??a z powierzchni ziemi wraz z kilkoma innymi obszarami gry itp.. Chcia?bym aby zadania wi?za?y si? cz?sto z kwestiami zaopatrywania baz, przyczó?ków w amunicj? obronie posterunków a zarazem jakie? ciekawe w?tki i zagadki do rozwi?zania powplatane w wojn? miedzy frakcjami o stref? wp?ywów. 6.Jestem ciekawy sk?d by? wzi??/kupi?/znalaz? dzia?o Gaussa, Groz? albo jaki? wypasiony karabin snajperski w zonie? a w dodatku kupi? to od handlarza czy znale?c przy jakim? stalkerze....nie Strefa to strefa z której z jaki? powodów nie mo?na si? wydosta? i ci??ko dosta?, a amunicja nie le?y na ulicy...Wola?bym ?eby amunicja by?a czasami cenniejsza od artefaktów 7.Egzoszkielet z noktowizorem, wzmocniony pancerz, tytanowe stopy w dodatku serwomotory umo?liwiaj?ce bieganie, ud?wig +80kg. tak chyba w marzeniach... To strefa, ka?dy walczy tu o przetrwanie ale raczej w skórzanej kurtce, a o dobry kombinezon to trudno... 8.Jakie? nowe ciekawe by by?y ale nie za du?o raczej w skupiskach tak jak to mia?o miejsce w CoPie gdzie w poszczególnych rejonach by?y odpowiednie anomali?. 9.Jak najbardziej, przede wszystkim stawia?bym na ma?? ilo?? amunicji w modzie, ale zachowa? ró?norodno?? broni i kombinezonów ale bez bajerów. Je?eli cz?owiek jest ranny i krwawi to musi to zatamowa?, je?eli jest g?odny to je, je?eli musi u?y? leków to je za?ywa no nie jest tak? Mutanty...? No troch? fikcji musi by? taka chimera jeszcze przejdzie ale burer.... w ?yciu... 10. Ilo?? NPC na mapach powinno by? taka ?eby gra chodzi?a p?ynnie, wyludnienie by?oby wskazane 11. Te mocniejsze i trudniejsze do pokonanie powinny by? bardzo bardzo mocne ?eby gracz po pokonaniu takiego stwora ledwo uszed? z ?yciem, ale ?eby go spotka? to te? gracz musia?by mie? szcz??cie albo i?? o odpowiedniej porze dnia/nocy o takich mutantach jak chimera czy pseudo-gigant, kontroler powinny kr??y? legendy 12.Dialogi ja my?l? ?e odrobina humoru by nie zaszkodzi?a jak w ?yciu , kawa?y przy ognisku...? A mo?e by tka nagra? w?asne... po polsku...jednym s?owem zrobi? dubbing Mo?e uda si? "nam" znale?? ekip? do stworzenia moda...je?eli nie to ja na pewno zajm? si? produkcja ale raczej weekendowo raz na jaki? czas bardziej z nudów, ale kiedy by to wysz?o i czy by wysz?o to nie potrafi? okre?li?... Mo?na by to nazwa? forumowym projektem stworzeniem moda...INNEGO :mrgreen: Wszelakie propozycj? sugestie wskazane Dobra id? spa?.... ps. chcia?bym zerwa? z schematem drabiny-piramidy w stalkerze czyli startujemy w Kordonie ko?czymy w Elektrowni ......NIE Edytuj posty nie dubluj ich LD Edytowane 19 Listopada 2011 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STA1KERpl Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Hmm... fajna sprawa... sam chcialym w czyms takim uczestniczyc, niestety moja znajomosc w edytorze do stalkera jest nikla...chyba, ze da rade pomoc w inny sposob (jesli ofc uda sie pomysl zrealizowac). Co do samej koncepcji moda- coraz to nowsze gry stawiaja na realizm- 1 strzal=1 trup, ogromny rozrzut, im dluzej biegniesz tym glosniej sapiesz... a gdyby zrobic swoistego ''hardcore moda'', w ktorym chodziloby o cos zupelnie odwrotnego- szybki trash metal jako muzyka w tle, masa amunicji, super wytrzymaly bohater i setki wrogow do rozwalenia. Ultra szybka akcja z mnogoscia trupow i krwi sprawila by teraz wiecej frajdy, niz zabicie kilku wrogow na gozine i skradanie sie od drzewa do drzewa. Tak mi sie widzi, ze chyba oprocz inferno (czy tam ABC), nie ma podobnie epickiego i hardcorowego moda... EDIT: A moze dodanie BOSSOW urozmaicilo by jeszcze bardziej rozgrywke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RamzeS Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Stawia?bym raczej na realizm, i spotkanie takiej chimery czy pseudogiganta dawa?oby wiele frajdy po np. 5minutowym starciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STA1KERpl Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Chcialoby ci sie biegac i skakac wokol psa z ludzkimi glowami az 5 minut? Jesli nie byloby jakiejs kminy na takie starcia, to nie ma co o tym myslec. A te 5 minut to mozna wydac na bossa- raz na jakis czas. Bedzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RamzeS Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 (edytowane) O jakim "bossie" my?lisz ? Mo?na na podstawie animacji jakiego? mutanta stworzy? nowego ale to wymaga czasu i umiej?tno?ci je?eli da?o by si? to zrobi? w Blenderze to mo?e by da?o rad?, mój znajomy troch? w tym siedzi i mo?e by zrobi? za sze?ciopak heh:) bo tego nie da si? zrobi? w 2-3h... Zreszt? mniej gadania wi?cej roboty ?ci?gam 3dmaxa i SDK Edytowane 19 Listopada 2011 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Ej ch?opaki jak mamy co? zrobi? to RamzesZ napisz do mnie na gadu 13043354. Jak co? chcesz naprawd? dla stalkerteam.pl robi?. Po drugie to jest tyle pracy ?e ja podstawowych nie ogarniam jak projekt stalkerteam i sesja i zaraz b?d? inne rzeczy robi?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STA1KERpl Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Dlatego jest taki STA1KERpl na forum (znajac moje szczescie, za 10 minut wlasnie wpadnie Kowek, i mnie zbeszta za komiks, ale kij w to). Umie robic kilka rzceczy naraz. A zaraz skoncza mi sie projekty filmowe, pare rysunkow tyko bd musial robic, i utrzymac dwie tajemnicze dla szarych usserow strony. A to nie duzo roboty, i za kilka/kilkanascie dni bym mogl wkroczyc do akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RamzeS Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Te? mam kup? roboty robi?... prawko, musz? co? z kumplem zrobi? dla ...mniejsza z tym.. szko?a si? zaczyna w miedzy czasie fotografia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STA1KERpl Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Ciagle prosby ludzi o rysunki, filmy, jakies remixy, szkola, parkour, milion innych- kazdy ma jakies swoje obowiazki. A kiedy robi sie takie cos, to albo trzeba szysko sciasniac, albo z czegos rezygnowac, niestety. Na szczescie ja jakis czasu powiedzialem sobie ''fuck the system'', i kiedy obowiazki nie pozwalaja mi robic tego, co lubie, olewam je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RamzeS Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Przyjdzie taki czas ?e niektórych obowi?zków nie mo?na zrezygnowac. Do koniec offtopa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STA1KERpl Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Dobra, to idziemy do konkretow: Jestem za i skory do pomocy w rzeczach innych niz sam edytor. Moze muzyka, czy jakies pomysla, szkice... no, wiadomo ocb. Kto jeszcze? Gdy mod b?dzie zacz?ty mog? zrobi? kategori?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Ja te? jestem za i ch?tnie mog? pomó?.Nie znam si? na modingu stalker cho? kiedy? próbowa?em ale mog? pomó? jako? inaczej.Jak dla mnie lepiej by by?o gdyby mod by? pod ZP bo silnik nowszy i stabilniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Ale ma?o osób w niego gra i osobi?cie nie uwa?am Zew Prypeci jako stalkera ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RamzeS Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 No wreszcie przeszli?cie do rzeczy:) Wiem ?e wiecej osób ma SoC niektórzy nawet pewnie nie grali w CS gdy wyszed? CoP mówi? tu o nowych graczach... CoP mo?e i nowszy i stabilniejszy ale chyba ci??szy w modyfikowaniu.... SoC>CS>CoP im nowsza wersja tym trudniej i na pewno inaczej i wi?cej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Niby tak ale dodaj?c np mapy z ZW jest problem bo mapy s? za du?e i silnik waruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RamzeS Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zawsze mo?na je poci?? na mniejsze kawa?eczki. Tak my?l? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Po co chcecie zepsu? gr? ? Nawet nie wiecie ile to roboty ... Dodanie lokacji nowej JEDNEJ to z 2 miesi?ce roboty. A wy chcecie drug? Solijank? robi? która jest prze bajerowana .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RamzeS Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Wiem, dlatego pisa?em, ?e to odpada! Jedyn? lokacj? jak? chc? doda? to Prype? z SoC dodatkowo kilka mapek z Alphy 1935, mod nie ma przypomina? NS... wr?cz przeciwnie ma by? okrojony z map takich jak wysypisko kordon, dolina i MG ca?a akcja b?dzie rozgrywa? si? na terenie Prypeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Jak wysypiska i kordonu i agropromu nie ma to ja nie pomagam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RamzeS Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Czy ja wiem... w ka?dym razie z której? z lokacji z ch?ci? bym zrezygnowa?... Agropom chyba zostanie i magazyny ale wysypisko i Kordon ju? nie... a mo?e na odwrót akcja ma si? toczy? w Prypeci i jeszcze raz to powtarzam:) i dooko?a niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STA1KERpl Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Kordon i wysypisko to dla wielu (w tym mnie) najlepsze lokacje. Nie wyobrazam sobie zony bez tych dwoch elementow. One MUSZA zostac. Jesli juz mialoby sie cos usuwac, to doline mroku, prypec i sama elektrownie (zero klimatu, a to jest finaowa lokacja... FAIL). No, chyba, ze ktos przerobilby elektrownie na bardziej klimatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RamzeS Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Te? Elektrownia niby to cel ca?ej gry(dotarcie do niej) ale jako? te? mi si? nie spodoba?a...pewnie przez monolitowców i teleporty. Je?eli fabu?a mia?aby by? ca?kiem nowa to by?oby sporo roboty, je?eli nie wykluczyliby?my z moda kilka lokacji, mo?e zostan? ale na pewno zostan? zmienione przej?cia pomi?dzy nimi. Prype???? nie jest klimatyczna??? http://pripyat.com/cgi-bin/preview.cgi?url=/sm/site/photogallery/uploads/313/2080_3.jpg&image_name=Panorama%20%96%20the%20whole%20town%20Pripyat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STA1KERpl Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Co ty mi pokazujesz? To przeciez normalne zdjecie, nie screen z gry Nie znam sie na tym, ale zeby zrobic cos z jajem i co by bardzo sie spodobalo (i w co przyjemnie by sie gralo), trzeba diametralnie zmienic gre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RamzeS Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Jak narazie mam problemy z SDK na Viscie.... Musze Xp sobie sko?owac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 A ja mam pomys? ?eby by? kordon ale z 1935. Ja te? kiedy? instalowa?em to SDK ale jak dla mnie to pora?ka w porównaniu z np SDK HL2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi