malakas Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Jest w sieci strona może nie wszystkim znana, która zawiera katalog wszystkich możliwych procesorów jakie były produkowane od 1999 roku w produkcji seryjnej. Bardzo przejrzysta i łatwa w obsłudze wyszukiwarka dwu największych potentatów w dziedzinie procesorów..INTEL oraz AMD. Na stronie zawsze aktualne nowinki z branży... Bardzo dobry i dokładny katalog dla osób potrzebujących danych o procesorze, który mają w swoim zestawie... ...pobór mocy ...napięcia ...temperatura graniczna to tylko niektóre z wielu parametrów ,które oferuje ten katalog. http://www.cpu-world.com/ Dla przykładu dokładny opis mojego dziadka...Intel Core 2 Quad Q9550 ... w zakładkach dane, testy, fotki..itd. http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_2/Intel-Core%202%20Quad%20Q9550%20EU80569PJ073N%20(BX80569Q9550).html ...oraz nowy kombajn portalsa ...ze stajni AMD...AMD Phenom II X6 1055T http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X6%201055T%20-%20HDT55TFBK6DGR%20(HDT55TFBGRBOX).html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Sam nie mogę zapamiętać modelu tego procesora a Ty pamiętasz Szkoda za na stronie nie ma informacji o podatności na podkręcanie bo dla mnie jest to bardzo ważna. Mój procesor pracuję stabilnie na 3.5 Ghz a dalej nie sprawdzałem.Mój kolega ma ten sam procesor i testował go na 4 Ghz i też mówił że pracuję dość stabilnie ale jego chłodzenia nie wyrabiało. Raczej nie brał bym tego procesora gdyby nie to że jest podatny na podkręcanie, szczególnie że mam WC(Water cooling) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Sam nie mogę zapamiętać modelu tego procesora a Ty pamiętasz nie trzeba szukać jest w Twoim profilu... Jeżeli kolega miał powietrzne chłodzenie, to Ty na WC wyciągniesz więcej. Jeżeli chcesz info o podkręcaniu musisz szukać na stronach tematycznych. Są tam tematy o konkretnych prockach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 WC rulez!! I w życiu i w komputerach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 I potem płyty główne do remontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Kobal grzech kupić taka chłodnicę jak np.Twoja i nie podbić zegara.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Ja jak dostałem WC to zaraz po zamontowaniu wszedłem do BIOS'a i już kręciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Maniaki , ja się z podkręcania wyleczyłem w czasach Celeronków.Nie było mnie stać na porządny procesor to się żyłowało A potem w czasie gry tylko nogą sprawdzałem czy komputer nie za gorący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 A ja zestaw do kręcenia zrobiłem...widać zresztą na fotkach.. Większość elementów była kupiona pod tym kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Jak i ja A potem w czasie gry tylko nogą sprawdzałem czy komputer nie za gorący Ja też sprawdzą nogą jakie powietrze leci z chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Najlepszy sposób , kto by tam patrzył na jakieś zegary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Portals masz trochę lekcji do odrobienia...a właściwie lekturę do czytania...... http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-phenom-ii-x6-1055t-overclocking.html... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Z tego co wiem AMD zwątpiło po wydaniu buldożerów i miało wycofać się z rynku na jakiś nie określony czas. Jak by na to nie patrzeć AMD biorą ludzie którzy nie potrzebują super hiper procesora, a wolą wziąć coś za dobrą kwotę nie dopłacając do monopolu intela. (Ja do kupna tego AMD byłem fanbojem intela...) Na tym PhenomII x4 995 BEZ OC śmigam w każdy nawet najnowszy tytuł na maksymalnych detalach i co mi potrzeba więcej do szczęścia :) ASRock P67 PRO3 (B3) Intel P67 LGA 1155, leży parę miesięcy na półce, ponieważ się nie zdecydowałem zmieniać platformy, nie ma to sensu, za 900zł które wydał bym na procesor I5, kupiłem dysk SSD i pamięć RAM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 Minęło 10 lat : https://www.skapiec.pl/cat/1-procesory/ranking.html 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 1 godzinę temu, pacjent1972 napisał: Minęło 10 lat : https://www.skapiec.pl/cat/1-procesory/ranking.html Interesujące , szczególnie że u mnie zbliża sie czas wyprucia starych "flepów" z obudowy i wsadzenia ciut nowszych. BTW; nie zmienia to faktu ze odkop po 8 latach?? Pozwól wreczyc sobie z wyrazami szacunku :-))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi