Allen Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Macie jakiegoś loga przy wylocie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 2 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 @Allen, ja powywalałem logi bo nasiało mi ich dużo. Generalnie chodzi o folder "creatures" gdzie jest plik "actor" i chyba plik "system" w którym także są linijki udźwigu. Nie znam się tylko tak kombinowałem wzorując się na innych modach. Mod nie ruszał wcale, w logu siało niedopasowanymi linijkami z plików które skopiowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 (edytowane) 8 godzin temu, pacjent1972 napisał: @smox, ja zainstalowałem po kolei, moda, fixy i PL. Tak zerknąłem w daty plików i te z fixów są o miesiąc wcześniejsze niż cały mod v1.5 więc raczej są do starszej wersji Ale jak problemów nie masz to pewnie nie przeszkadzają. Edytowane 2 Listopada 2016 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Tak, jak napisał @tom3kb, poprawki zawiera gamepatch, do sprawnego działania moda potrzebny był fix na oświetlenie, który zawiera spolszczenie. Niczego więcej nie instalowałem. @smox, jeśli jeszcze potrzebujesz większego udźwigu, to proszę - configs.7z zwiększony do 100kg. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Drobne pytanie. Jaki program polecacie do otwierania plików db. ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 2 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 @DaarMoo, tu masz link do strony, link do pliku z Yandexa działa. Link: http://stalkermod.ru/Modostroenie/stalker-data-unpacker-10-raspakovschik-igrovyh-arhivov-db.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Dzięki @gawron za udzwig Jednak długo nie pograłem. Przy wczytywaniu zapisu dopadł mnie taki wylot - Spoiler FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CEnvironment::SetWeatherFX [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrEngine\Environment.cpp [error]Line : 357 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : ! Empty weather effect name Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 2 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 @smox, ja tez skorzystałem z dodatku od @gawron-na i wszystko działa bez zarzutu. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Działać, działa, tylko jak zapisałem i chciałem wczytać, to wyleciałem z ww. logiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 2 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 @smox, nie ma to raczej związku ze zwiększonym udźwigiem bo ten problem występował u rosyjskich graczy: http://ap-pro.ru/forum/36-14087-4 Post #54 i #74 gdzie autor moda dodał fixa ale link już umarł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 To już sobie pograłem. Na ap.pro pisze tak - Мод имеет проблему с нерабочими сохранениями на статическом освещении и\или средних-низких настройках, потому если вы попали в очередь из людей с битыми сейвами, то очистите папку userdata и зайдя в игру попробуйте поставить динамическое и выше освещение с высокими\максимальными настройками качества! Znaczy to mniej więcej tyle - Mod ma problemy z zapisami na statycznym oświetleniu i niskich/średnich ustawieniach, dlatego zalecają grać na dynamicznym i wyższym oświetleniu na wysokich\maksymalnych ustawieniach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Panowie, zapis zrobiony po zwiększeniu udźwigu, działa mi zarówno w trakcie gry, jak i po wyjściu i rozpoczęciu gry od tego zapisu ( jeszcze raz zaznaczę, instalowałem zgodnie z opisem, bez żadnych fixów). Mam pytanie, czy gamedata od środka wygląda u was w ten sposób? @smox, czytałem to, u mnie na dynamicznym i średnich, gra śmiga bezproblemowo i wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 15 minut temu, gawron napisał: Mam pytanie, czy gamedata od środka wygląda u was w ten sposób? Tak, identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Tak @gawron, u mnie gamedata tak wygląda jak u Ciebie + folder meshes z jednego z patchy. Jak zwiększyłem ustawienia na wysokie, to wszystko działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 (edytowane) Ale kozackie menu ma ten mod I nawet jest cutscenka na początku, mod wygląda ładniutko. Edytowane 2 Listopada 2016 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 37 minut temu, smox napisał: To już sobie pograłem. Na GTX660 spokojnie możesz dać wysokiego dynamika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 @pacjent1972 w tym linku jest też jakaś gamedata. Co z nią zrobić ? Co jest z tym unpackerem ? Za każdym razem stwierdza, że plik nie jest obsługiwany i nie chce go rozpakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 @DaarMoo, z jakim unpackerem i co chcesz rozpakować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Pliki db. z moda, a unpacker to Stalker Data Unpacker. Problem polega na tym, że program nie widzi plików db. Nie otwiera gamedaty w której są. Zainstalowałem MSI Unpackera i jest to samo. Przepraszam. Widzi, ale gdy otwiera się okno - przeglądanie w poszukiwaniu folderu - obojętnie jaki folder podświetlę zawsze wyskakuje - unsupported file. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Rozpakowanie moda jest nieco skomplikowane i tym unpackerem tego nie zrobisz. Jeśli potrzebujesz jakichś plików do zrobienia sobie zmian, będzie szybciej, jak napisz co trzeba, podeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Dzięki @gawron ! @Ranger801 podesłał mi program do rozpakowania. Zadziałał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 To dobrze, bo bo mnie tak szybko nie poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Teraz tylko połączyć i... oby ruszył. Czy ktoś posiada celownik - krzyżyk w IrfanViewie, bo ta maleńka gwiazdka na ekranie to jakieś nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Warto znaleść klucze A i B do skrzynki która znajduje się w budynku gdzie zaczęliśmy grę. Czeka zacna giwera. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) @DaarMoo Mała kropka jest super, jak chce się strzelać z biodra to ma być trudno i niecelnie. Moda ukończyłem. (Nie znalazłem tylko stalkerów, którzy mieli iść do zakładu i zagineli, no i nie znalazłem dwóch zestawów naprawczych, miałem tylko podstawowe) Plusy: Graficznie super, wygląd lokacji, npców, broni czy kombinezonów, a także anomalii. Fajny pack broni. Fabularnie ok, szału nie ma ale jak na fabułę mini moda jest dobrze. Jest i intro, i outro, kilka cutscenek, ładne ekrany ładowania, czy klimatyczne menu, które bardzo mi się spodobało. Minusy: Aż chciałoby się troch więcej postrzelać z tych pukawek. Technicznie nie ma wad, może mógłby być ciut dłuższy (Czas gry to jakieś 4 godzinki) ale to w końcu to mini mod więc nie ma co narzekać. Ocena 7-/10 Głównie za grafikę No to teraz czekamy jak Gawron spolszczy "Kontrakt na dobre życie" żeby wiedzieć o czym mówią w tym modzie i poznać historię Ponurego. Edytowane 3 Listopada 2016 przez tom3kb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi