Jump to content

Mój komputer

portals

Recommended Posts

KONFIGURACJA: CPU:AMD FX-8350 (OC 4.2 GHz) Płyta główna: Asus Sabertooth 990 FX R2.0 RAM:4 x GOODRAM PLAY OC ~1700 MHZ 2GB GRAFIKA:R9 290 (OC) OBUDOWA: Cooler Master HAF 932 CHŁODZENIE: Wodne ZASILACZ: OCZ ModXStream Pro 700W DYSKI: 1TB x 1

2TB x 1

Benchmarki:

post-1-0-18358900-1408308297_thumb.png

Te wszystkie wiatraki nie hałasują za bardzo?

Właśnie nie, wszystkie ustawione są automatycznie na około 500 obrotów i są praktycznie niesłyszalne.Głośniejsza jest już pompka

A co w końcu z ta płytą - wymienili na nową?

Nikt nie wiem.W sklepie mówili ze chyba nie ale nie mają pewności.A okazało się ze płyta po powrocie miała nie przerabiany BIOS,a oddałem z przerobionym.Nie widać też jakiś śladów naprawy.

Inne komputer proszę dawać w nowych tematach.

Wodna chłodzenie to dobra sprawa ale ma minusy: 1.Ryzyko zalania - minimalne ale jest 2.Dobrze mieć dużo obudowę a duża dużo kosztuję. 3.Większy bałagan w kompie. Core Tuner obsługuję tylko do 4 rdzeni.Na 6 program się gubi i nie wie jak ustawiać bo uważa ze komputer ma 4 rdzenie i ustawia bardzo dziwne rzeczy.Na przykład ustawia wszystkie aplikację na 6 rdzeń uważając go za 4.

Czytałem w internacie że wejścia na ram pod wpływem temperatury odlepiają się od płyty głównej.Wynika to ponoć z jakiegoś tam złego rodzaju cyny ale ponoć najnowsze modele mają to poprawione.

Liczyłeś kiedyś ile Ci to prądu ciągnie portalsie?

W czasie normalnego używanie procesor pobiera mało prądu bo jego taktowanie jest obniżane.A wiatraki pobierają razem kilka watów.

• 9 months later...
  • 2 years later...