kondotier Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Na końcu powyższego posta powinno być jeszcze jedno zdanie: "Ja, początkujący stalker przyjmuję do wiadomości powyższe rady, będę je stosował, co potwierdzam dając autorowi posta + w reputacji." 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Spoglądając na pkt. reputacji dla @apg za doskonały i mądry temat wychodzi na to że to "My" jesteśmy tymi początkującymi i tylko dla nas był ten temat. Sami hardcorowcy na tym naszym ST. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Temat jeszcze doby nie ma. Trzeba go będzie jakiś czas podbijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Muszę się zmobilizować, i napisać dalszą część. Czekam na wenę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorona Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Dnia 31.01.2016 o 12:51, kondotier napisał: Na końcu powyższego posta powinno być jeszcze jedno zdanie: "Ja, początkujący stalker przyjmuję do wiadomości powyższe rady, będę je stosował, co potwierdzam dając autorowi posta + w reputacji." Ja, początkujący stalker przyjmuję do wiadomości powyższe rady, będę je stosował(a), co potwierdzam dając autorowi + w reputacji. A na poważnie: bardzo przydatne rady, za które pięknie dziękuję. Ruszam w Zonę! Czasami MOŻE wrócę, a nóż pojawią się kolejne 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Bardzo ciekawy poradnik i na pewno przyda się nie jednemu kotu w zonie. Jednak, w moim przypadku to nie przechodzi... Sprzęt mam nieco gorszy niż napisałeś, tam u góry, i nie spotkałem się z taką modyfikacją, która by mi nie poszła na Normalnych ustawieniach Zmienianie parametrów GG to głupota, tak samo jak cheatowanie. Nie dość że psujemy sobie tym grę, to jeszcze powoli uzależniamy się od tych ułatwień i zaczynamy szukać sposobów na szybkie przejście moda. Ja jeśli nie mogę dotrzeć do danego schowka, to go po prostu sobie odpuszczam. Choć jakimś Weteranem zony nazwać się nie mogę, mimo to poszukuję coraz to trudniejsze mody mody (I wcale nie zaczynałem od jakiś łatwych), które mocno utrudniają grę. Wtedy jestem w swoim żywiole. Naprawdę rzadko szukam informacji o danej misji/modzie, tylko w przypadkach gdy siedzę nad tym więcej niż 12 godz i dalej fabuły popchnąć nie mogę. Jeśli chodzi o czytanie dialogów i innych treści to się zgadzam w 100%, jednak ja to robię, nie żeby przejść misję, tylko z ciekawości. Dosłownie wszystko czytam co pojawi mi się na ekranie. Jeśli chodzi o porady już na obszarze zony, to pięknie się rozpisałeś na ten temat. Osobiście, to ja mam tak, że zawsze gram w miarę ostrożnie, no bo w końcu jesteśmy w zonie, śmierć czyha zaraz za rogiem... Nie robię auto safe co 5s i gdy widzę dwie pijawki to zazwyczaj się do nich nie zbliżam jeśli nie ma takiej potrzeby lub nie mam odpowiedniego ekwipunku. Kiedyś gdy sam byłem najzwyklejszym kotem to przed taką walką robiłem F5 i bez eq z samym nożem potrafiłem skakać na najtrudniejsze mutanty, i tak do skutku. W grze kieruję się sumieniem i z dosyć dużą moralnością, czyli nie zabijam stalkerów, nie współpracuję z bandytami i nie robię misji, które mają zły charakter. To jest moja mikstura na grę, która mi bardzo odpowiada. Nikomu nie narzucam takiego stylu grania ani nie krytykuję pracy autora tematu. Mój post nie miał na celu pouczać nikogo z czytających, po prostu napisałem, to jak lubię grać i gram w gry/mody z uniwersum S.T.A.L.K.E.R.A. Dziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Poradnik jak najbardziej potrzebny szczególnie dla zaczynających przygodę z zona chociaż ranga na forum "kot" akurat nie musi świadczyć o poziomie zaawansowania gracza i jego umiejętnościach, niektórzy zapewne sporo zdążyli poznać zonę i jej zawiłości grając wcześniej w podstawki i znalezione mody w necie a dopiero później dołączyli do tego forum. Sama nazwa "kot" akurat mi specjalnie do gustu nie przypadła ponieważ jestem rocznikiem który akurat odsłużył całą służbę wojskową dawno temu a tam ten termin akurat nie był zbyt miły, trzeba było zagryźć zęby robić swoje i po prostu przeżyć ten pierwszy rok ale to taka moja dygresja bo na pewno ta nazwa nikogo nie miała obrażać ani dołować. Oczywiście każdy gra po swojemu i jak mu pasuje ale podstawowe zasady grania w mody muszą być zachowane żeby go udało się skończyć bez piany na ustach i obgryzania paznokci z nerwów. Gra ma być przyjemnością a to forum na pewno się do tego przyczynia. Pozdrawiam braci stalkerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Jacek, ja i wielu innych jesteśmy najmusami i mamy przed sobą zadanie a nie działalność charytatywną, jest kwit na kogoś lub coś to się go wykonuje . Nikt nikomu nic nie karze, nakazuje itd/itp, grasz tak jak chcesz, nikt tez się na nikogo nie obraża jak używa kodów bo to jest gra indywidualna, to nie sieciówka która zazwyczaj sprowadza się do rzeźni w stylu kanter strajka czy innej army, tu jestes ty i strefa. Na początek każdemu nowicjuszowi który chce się sprawdzić polecam NS5 TT2 : https://stalkerteam.pl/forum/290-mody-na-bazie-tajne-%C5%9Bcie%C5%BCki/ tamże może zaliczyć w trakcie rozgrywki obie strony barykady - monolit i reszta, jak weźmie moda z najmusami to np. najmusy są zielone a rozbójniki żółte itd/itp, lub pogra jako zombi - też jest taki mod, że grasz jako zombie lub chwilowo w którejś części czasu sojuszu. Każdy sobie coś znajdzie w tych wręcz Biełazach modów dla siebie, określi się w klimacie jego spojrzenia na strefę, a mod to ułatwienie lub poprawienie oryginału więc kolejne poprawki czy ułatwienia są po prostu częścią moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Ja was w 100% rozumiem, tylko obawiam się że wy mnie nie do końca. Ja odradzam,a nie rozkazuje, używanie cheatów/zmiany parametrów, ponieważ psuje to immersję. I nie dla tego bo to nie uczciwe wobec innych, bo tak jak kolega wyżej powiedział, "to jest gra indywidualna''. Mi zależy po prostu aby ludzie poczuli to co większość weteranów zony swoich czasów - jeśli wiecie co mam namyśli. Też nie wiem jak można się tak bardzo denerwować w tej grze. Osobiście może raz czy dwa się tak dosyć zdenerwowałem ale to nie przez gameplay tylko przez to że mod zjadł mi zapisy, no i może parę razy byłem sfrustrowany no ale nie żebym chociaż tupnął w podłogę Oczywiście dziękuję za dyskusję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinia_as Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Poradnik świetny i jako początkująca Stalkerka pochłonęłam i przyjęłam do wiadomości każde słowo. Jestem świeżo po skończeniu Zewu, i czuję tak wielki niedosyt, że powoduje aż fizyczne, niezbyt przyjemne, odczucie. Jestem zakochana w Zonie i chcąc przedłużyć sobie zabawę, postanowiłam przyjrzeć się bliżej modom EDIT: za radą Antona pragnęłabym się przywitać. Może tak krótko o mnie. Ania, 29 lat (ehh). Kielce/Kraków. Uwielbiam klimat post apo, a S.T.A.L.K.E.R to mój numer jeden, potem Fallout, a na końcu seria Metra. Zoną jestem zainteresowana od kilku lat, marzy mi się wycieczka do Prypeci. Także żałuję, ze gra nie oferowała mozliwości zwiedzania bloków i nie oferowała więcej lokacji w samym mieście (choćby by móc obejrzeć choć kilka mieszkań (tu akurat wychodzi ze mnie klasyczna, stereotypowa baba, wiem :P)). Jeśli chcielibyście wiedzieć coś więcej, śmiało - pytajcie Edytowane 13 Lutego 2016 przez kinia_as 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Witamy serdecznie na Forum Znamy ten nieustającym głód... to z'ONA Cię wzywa, czy ośmielisz się wykraść jej tajemnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Witamy.Na tym forum będziesz zawsze mile widziana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinia_as Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Zdecydowanie Zona mnie wzywa Jeśli można usłyszeć Zew Zony, to ja zdecydowanie go słyszę PS. gra ktoś w sZone? Edytowane 13 Lutego 2016 przez kinia_as Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Witam serdecznie na forum ja jestem też ze Świetokrzyskiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinia_as Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Witam sąsiada! Miło widzieć krajan, już czuję sie jak w domu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Tu akurat wyjdzie ze mnie typowy facet, ale z racji tego że w Zonie kobiety są rzadkością, czy byłabyś tak miła i umieściła w dziale Hyde Park - Humor i luźna gadka - Nasze Zdjęcia swoje foto? Oczywiście to TYLKO prośba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Witaj @kinia_as. Świętokrzyskie rośnie w siłę. Jest tu nas parę osób. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinia_as Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Dzięki smox witam kolejnego krajana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Zachodniopomorskie zapewne nie jest w czołówce Stalkerskiej braci a tym bardziej Szczecin ze Szczecina pamiętam Fiedię Cezara a tak to niezbyt wiem kto mógł by mieszkać w tym smutnym mieście D: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Ej, Szanowni. Są na forum tematy do wstawiania miejsc zamieszkania i swoich zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Witaj Kinga alias Kinia_as, skoro jak w/w - naskrobałaś, że strefa/zona cie wzywa to podejmij wyzwanie i znajdź swoje mody i siebie w nich, jakby co to potłumaczymy ci dialogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinia_as Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Tylko mam na imię Ania, nie Kinga. A za gotowość do tłumaczeń dziękuję! Będę pamiętać :3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 (edytowane) Witaj, Aniu. Proponuję Ci jako pierwszego moda ten: Myślę, że jest naturalną kontynuacją ZP i nie jest przesadnie trudny. Powodzenia na forum i dobrej zabawy! Edytowane 15 Lutego 2016 przez ksantyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinia_as Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Teraz idę drogę przez mgłę, przejdę to się wezmę za ten który proponujesz @ksantyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 (edytowane) Droga przez mgłę - bardzo fajny ( jestem w trakcie, gdzieś 3/4 tego moda ), ale zacząłem OP-2 i chyba trochę będzie musiał poczekać ... A Prypeć, Czas rozliczeń ma klimat. Poczujesz się jak w ZP. Edytowane 15 Lutego 2016 przez ksantyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi