korn06 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Nie wie ktoś co trzeba zrobić z zadaniem od Normana? Nie mogę dostać się do jego schowka , bo zabija mnie ta ochrona psioniczna, a gdy założę ten przedmiot, który od niego dostałem ,pojawia się taki błąd(screen 1), i nie pokazuje się ten w zielonym kombinezinie, którego muszę odstrzelić FATAL ERROR [error]Expression : xml_doc.NavigateToNode(path,index) [error]Function : CUIXmlInit::InitStatic [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\ui\UIXmlInit.cpp [error]Line : 172 [error]Description : XML node not found [error]Arguments : hud_direct_name stack trace: [16-9] get_xml_name for[maingame_pda_msg.xml] returns [maingame_pda_msg.xml] ! Cannot find saved game ~~~ watchdog 182.reason * Log file has been saved successfully! [16-9] get_xml_name for[maingame_pda_msg.xml] returns [maingame_pda_msg.xml] ! Cannot find saved game ~~~ watchdog 182.reason * Log file has been saved successfully! [16-9] get_xml_name for[maingame_pda_msg.xml] returns [maingame_pda_msg.xml] ! Cannot find saved game ~~~ watchdog 182.reason * Log file has been saved successfully! [16-9] get_xml_name for[maingame_pda_msg.xml] returns [maingame_pda_msg.xml] ! Cannot find saved game ~~~ watchdog 182.reason Nie można grać, bo pojawia się pełno błedów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Korndddd sprawdzałeś co jest w logu po tym błędzie..? Jak coś jest to dawaj do tematu... ..ten błąd blokuje grę czy można grac dalej.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 A zajrzałeś do logu tak jak gra sugeruje ? Jak jest jakiś wpis to go wklej.Nie wiem co za Norman i kto to ten w zielonym kombinezonie bo jeszcze tam nie dotarłem.Na razie jestem na Generatorach więc jeszcze trochę mi zetrwa.Możliwe że skoro ci sie nie pojawia gość który powinien być to gra nie umie go wczytać i dlatego masz błąd.Ale musi być log inaczej kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Znalazłem w sieci coś takiego.... На рабочем столе клацаете правую кнопку мыши, там выбираете разрешение экрана. Ползунок опускаете до 1280 на 768. В игре делаете тоже самое. Запускается и играется, хоть и с ужасной графикой ... wyjdź z gry obniż rozdziałkę do 1280x768 ..uruchom grę tam zrób to samo...problem jest z HUD. spróbuj i pisz.. Jest jeszcze jedno rozwiązanie... А разрешение на мониторе у тебя какое? Если больше , чем 1280 на 1024 , то ручками допиши в хвост файлика S.T.A.L.K.E.R\gamedata\config\ui\ui_custom_msgs вот такую строчку после #include "ui\ui_custom_msgs_doc_viewer.xml" : #include "ui\ui_custom_msgs_stco.xml" Желательно предварительно скопировать выщеозначенный файлик в другое место - мало ли , а может потом откатиться надо будет... Jeżeli monitor ma wyższą rozdzielczość niż 1280x1024 należy w ścieżce...S.T.A.L.K.E.R\gamedata\config\ui\ui_custom_msgs... dodać linie do pliku. Więc tak otworzyć....\gamedata\config\ui\ui_custom_msgs... po linii ... #include "ui\ui_custom_msgs_doc_viewer.xml" : dodać #include "ui\ui_custom_msgs_stco.xml" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 nic nie dało, dalej ten błąd i pikanie, a co tam dokładnie pisze po rusku? mam max rozdzielczosc 1280/800, ten błąd nastepuje po założeniu na slot pistpletu tego kompasu, który chyba powinien umozliwiac przejscie do tej pierwszej strefy Edit: trzeba dodać linie do pliku ....\gamedata\config\ui\ui_custom_msgs po lini ... #include "ui\ui_custom_msgs_doc_viewer.xml" : dodać #include "ui\ui_custom_msgs_stco.xml" gdy tak zrobiłem, nie ma już tego błędu i pikania, ale teraz nie wiesz jeszcze jak mam wleźć do schowka Normana(1 strefa)? Screeny z naprawionego kompasu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Kornddd czyli to kompas jest sprawcą blędu ..a właściwie sposób jego wyświetlania...możesz napisać dokładnie jak i gdzie dopisywałeś pliki..dodamy może do rozwiązań ,...niestety nie bylem nigdy w martwym mieście trzeba szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Tak, to kompas był winien, dokładnie tak jak poniżej (ta linia jest na samym dole tego pliku): trzeba dodać linie do pliku: ....\gamedata\config\ui\ui_custom_msgs po lini: #include "ui\ui_custom_msgs_doc_viewer.xml" - dodać: #include "ui\ui_custom_msgs_stco.xml" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Tak prawdę mówiąc to nie rozumiem tej zmiany ponieważ u mnie już taka linia występuje...mógłbyś wkleić fotkę po dopisaniu linii jak to ma wyglądać.? dopiszemy do częstych błędów i rozwiązań...przyda się na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 No tu u Ciebie ta ostatnia linia występuje, a u mnie jej nie było. Można dodać do poradnika, że jeśli po założeniu kompasu wystąpią takie błędy, to trzeba po prostu dopisać tę ostatnią linię: #include "ui\ui_custom_msgs_stco.xml" EDIT: Nie wie ktoś jak trzeba wejść do schowka Normana na 4 piętrze(1 strefa ochronna)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Nie wiem dlaczego tej linii nie ma w twoim pliku. Sprawdzałem, że w polonizacji jest... Natomiast widzę, że nie ma tłumaczenia opisu kompasu. Zresztą będzie się nazywał Lokalizator czy jakoś tak (zgodnie z oryginalna nazwą). Dziś wieczorem to poprawie i zrobię nowa wersję polonizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Już wiem dlaczego nie miałem tej linii. Otóż, zawsze instalowałem najpierw najnowsze spolszczenie, a później Oficjalny HUD ST. Sprawdziłem i okazało się że w Hudzie brakuje tej linii w pliku(co zresztą widać w argumencie błędu), więc jeśli to poprawicie cała ta porada okaże się zbędna jak Witamina Tacstok. A ty Malakas w jakiej kolejności instalujesz spolszczenie i dodatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Instaluję całą grę po kolei, aż do patcha 3.09 Rus...na to wrzucam spolszczenie i rozpoczynam grę. Jeżeli coś jest nie tak wówczas podmieniam xr.dll... Dodatków nie stosuję..teraz Dopę gram na oryginalnym Hud. To ciekawa myśl z tą linią...trzeba to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Ale kiedy instalowałeś ten hud? Możesz w punktach wypisać swoją kolejność instalacji? Ja od początku gry gram na Oficjalny HUD ST , ponieważ gdy tego nie instalowałem ekran się źle wyświetlał, zegar był na środku, nie było ikon życia, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zawsze instaluje według instrukcji ,którą sam stworzyłem..jest w temacie na górze. Zegar owszem jest przesunięty ,ale ikony wszystkie mam w porządku. W firmowym HUD jest duża mapa i cały dół ekranu jest zajęty nie lubię tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Musze to sprawdzić, być może coś jest z oficjalnym HUD-em. Może trzeba go zaktualizować? //Edycja Poprawiony plik HUD_ST_07_01_11 dodano do Pobieralni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Według mnie tak trzeba, możesz sprawdzić tę ostatnią linijkę, bo na pewno jej brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Jeżeli instalowałeś najpierw spolszczenie,(które linijkę zawiera), a później oficjalny HUD (który wpisu nie zawiera), to gdzie się zgubiła poprzednia linia.. Czy to oznacza, że podmiana plików kasuje również inne, które nie były do podmiany..bo jak wytłumaczyć zniknięcie linii...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Bo oficjalny HUD podmienia ten plik , w którym jest ta linia odpowiedzialna za kompas. Weź najnowsze spolszczenie i skopiuj oficjalny hud do niego wraz z zamianą plików i zobacz na plik : \gamedata\config\ui\ui_custom_msgs - na linie na samym dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Wszystko jasne Korn06...Trurl3 musi aktualizować oficjalny HUD. Oficjalny HUD był adoptowany i testowany z myślą o wersji 19.04, gdzie nasza zagadkowa linia nie występuje...więc HUD też jej nie ma w swoich plikach... linia występuje natomiast w ../gamedata dopełnienia, więc czas na aktualizację.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 No to nareszcie, ta linia nie występuje w wersji 19.04,bo jest odpowiedzialna zapewne za kompas, który pojawia się dopiero w MM w dopełnieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 To pochodzenie błędu wyjaśnione teraz pobiore poprawiony hud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi