najdrok Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Prośba o pomoc do Weteranów, albo aktualnie grających - mimo obejrzenia filmiku i wydaje mi się w miarę dokładnego przejrzenia dna jeziora, nie udaje mi się znaleźć plecaka. Wiem, że może być spawn w drugim jeziorku, tam też szukałem - głęboko jest tylko przy koparce. Czy ma ktoś może zachowanego seva albo może dokładnych kilka zdjęć. Może moja "triangulacja" z filmiku jest niedokładna, bo chyba nie ma trzeciego jeziorka . Wkurza mnie to bo już poświęciłem kilka godzin i mam co prawda -7 dioptrii ale chyba kontrast jeszcze widzę. Może jakaś inna podpowiedź ? Zmieniłem lokację i wróciłem ponownie a plecaka dalej nie mogę znaleźć :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 29 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Dziękuję, w moim przypadku lokalizacja schowka była obok łódki niestety w anomalii (przynajmniej u mnie jest tam anomalia) - wcześniej tam nie wchodziłem bo ginąłem, musiałem teraz oszukać :( - wpisałem nieśmiertelność i mam schowek :). Tak przy okazji może ktoś pamięta w którym miejscu zmieniamy zasięg na wzięcie przedmiotu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 W Zewie Prypeci jest to w pliku gamedata\configs\creature\actor.ltx i zmieniasz wartość pickup_info_radius W Cieniu pewnie jest podobnie. EDIT: Przepraszam, to jest parametr zasięgu, w jakim wyświetlają się nazwy przedmiotów po naciśnięciu klawisza F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 take_dist = 12 (oryginalnie jest chyba 5) w pliku system.ltx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 29 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 W system.ltx (gamedata; config) dla Fotografa nie mogę znaleźć tego wiersza są co prawda 2 pliki z członem dist np: [explosion_marks] wallmarks = wm\wm_grenade dist = 0.5 ;2.4 ; ale ani jednego take :( Natomiast w actor.ltx jest ;đŕäčóń â ęîňđîě íŕä ďđĺäěĺňŕěč âűâîä˙ňń˙ čő íŕçâŕíč˙ pickup_info_radius = 5 ;3 Może tu można zmieniając jeden z parametrów zwiększyć zasięg nie tylko wyświetlenia ale i "zagarnięcia" przedmiotu ? znalazłem tą frazę w inventory_sect.ltx - spróbuję się pobawić inventory]:arc_belt, arc_weight take_dist = 2 max_ruck = 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi