Kalam Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Witam,własnie jestem po wymianie płytki Stalkera na nową (starą normalnie zarżnAłem ),wrzuciłem moda i error zaraz przy starcie,nawet intro nie rusza. FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::r_section [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrCore\Xr_ini.cpp [error]Line : 342 [error]Description : [error]Arguments : Can't open section 'fracture_weak' Instalowałem według instrukcij kolegi malakasa ,spolszczenie dałem 01.01.11,do tego autosave i wszystko.Na tym się zatrzymałem bo widze że coś nie gra i wole się was poradzić.To jest już druga instalacja,w poprzedniej podmieniałem jeszcze plik xrGame.dll i też miałem taki sam error.Wszystkie pliki ściągane były z naszego forum i na starej płycie chodziły.Drugi problem to- out of memory- okropnie mnie wywalało,czasami nawey save nieszło zrobić ,mam win7 ,ustawiona pamięć wirtualna 4096 i Kod: BCDEDIT /set increaseuserva 3072 tak jak w poradniku kolegi trurl3 (tylko nie wiem co z tym (spatchować exe) chyba że ten Kod to jest właśnie patchowanie exe? ).Komp ma dwa rdzenie, 4GB RAM,graf.GF 260GTS.Po deinstalacij gry rejestr czyszczony RegCleanerem to raczej będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Cześć...Kalam Jeżeli mod nie ruszył to błąd instalacji na bank...jaka masz podstawke...pol czy inna.? ..jaki system 32/64 bit ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Nie można uruchomić sekcji fracture.To pliczek w gamedata/config/creatures.Nie wiem dlaczego miałby nie chodzić.Ale coś innego przychodzi mi do głowy.Czy po instalacji czystego stalkera i spatchowaniu go do 1.0004 uruchomiłeś na chwile czystą grę ?.Jeśli nie to tak zrób.Uruchom gre pogadaj z Sidem, zrób zapis a dopiero potem instaluj moda.I nie grzeb przy exe.To kompletnie niepotrzebne a kłopotów narobi.Ustawienie możliwości wykorzystania większej ilości ram przez silnik jak najbardziej wskazane.Nie piszesz też czy podmieniłeś plik xrgame.dll ,też konieczne. A i najpierw spróbuj uruchomić grę bez dodatków.Jak odpali to wtedy po kolei instalujesz co chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalam Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Przepraszam ,zagapiłem sie bo przeglądałem inne tematy.Malakas sys. mam 32 i podstawka oczywiście pol.(nóweczka gra ),kobal próbowałem z podmienionym xrgame.dll i bez ,error taki sam ,co rozumiesz przez: (Ustawienie możliwości wykorzystania większej ilości ram przez silnik),czy to jest to?(Kod: BCDEDIT /set increaseuserva 3072).Z tym Sidem to kurna możesz mieć rację,ja chyba wyłączyłem animacje tej jego gadki i zrobiłem zapis ,ale napewno nic z nim niegadałem.Teraz jak to zrobić ,wyrzucić gamedate moda, pogadać z sidem i save i ponowne wgranie moda,czy całkiem nowa instalacja całej gry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Ta nowe gra nie jest aby z patchem 1.006..? odinstaluj moda ...postaw podstawkę ...patch 1.004..uruchom grę (sprawdź na ekranie startowym czy masz wersje 1.004) na chwile tylko nie musisz rozmawiać z Sidem...gra zrobi folder w ..moje dokumenty..wyjdź z gry ...wrzuć ../gamedata 19.04.../gamedata Dopy i 2 patche ...nowe spolszczenie..xr.dll i pisz czy gra ruszyła..potem reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 co rozumiesz przez: (Ustawienie możliwości wykorzystania większej ilości ram przez silnik),czy to jest to?(Kod: BCDEDIT /set increaseuserva 3072). Tak to dokładnie to.A z drugim pytaniem nie wiem.Spróbuj na razie tylko zmienić nazwę gamedata n/p na gamedata1 i już gra nie będzie jej widziała.Może zaskoczy.Choć ja pewnie spróbował bym jeszcze raz od nowa 1.czysty stalker 2.patch 1.004 3.Uruchomienie gry i zapis 4.Wgranie soljanki,dopy i patchy w/g instrukcji 5.Podmiana xrgame.dll w folderze bin 6.Spatchowanie pamieci ram (BCDEDIT /set increaseuserva 3072 itp) 7.wgranie spolszczenia 8.Uruchomienie gry 9.Ewentualna instalacja dodatków Granie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalam Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Włąśnie znowu robiłem próbę ,odinstalowałem gamedate moda,odpaliłem gre pogadałem z sidem,save i ponowne wgranie gamedaty moda i error,gre znalazł mi brata synek na allegro ,znalazł taką jak miałem ,dwie płytki jedna z grą dróga z patchami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 W logu błędu masz wpisane 1.004 więc moim zdaniem wszystko tu gra.Rozumiem że błąd ten sam.Cóż zostaje ci powtórna instalacja wszystkiego w/g wyżej wymienionej listy.Jeżeli grasz na tych samych plikach co kiedyś to raczej nie jakiś braków.Coś nie tak z instalacją.Nie pobierałeś na nowo któregoś patcha ? Może tu tkwi bład.Ewentualnie spróbuj czy uruchomi ci sie po rosyjsku to znaczy bez spolszczenia,ale ja też gram na najnowszym i nie mam problemów.Jeśli ściągałeś któryś z patchy na nowo to czym go rozpakowywałes.Zalecany jest 7zip bo w tym programie rosjanie wszystko pakują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Czyli podstawka powinna być dobra...mam rozumiec ,że pisze wersja 1.004 ile waży Twoja cała ../gamedata najedź myszą na folder w win explorer ja mam 6.46 gb będziesz musiał niestety opisać datami wszystkie elementy które wrzucasz coś jest źle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalam Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Wszystkie pliki są te które miałem na poprzedniej płycie i działały,no nic ,dzięki za wskazówki biorę się na nowo do instalacij i dam znać jak poszło. malakas moja gamedata-6,39.Mam jeszcze na kompie wszystkie pliki spakowane ,zrobię tak że na nowo wszystko rozpakuje i spróbuje pełnej nowej instalacij ps.(kobal nie patchuje się pamięci przed uruchomieniem moda...ma ruszyć czysty dopiero reszta) a jeśli wcześniej miałem już to zrobione na poprzednim stalku to co teraz z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 kobal nie patchuje się pamięci przed uruchomieniem moda...ma ruszyć czysty dopiero reszta A niby co to zmienia jak patchujesz sam silnik.Ten programik został wymyślony do czystego stalkera żeby poprawić osiągi i nie ma żadnej różnicy czy spatchujesz przed modem czy po.Co innego z podmianą xrgame.dll to jest tylko pod tego moda.Ale tak też napisałem w kolejności instalacji Kalam jeśli instalujesz na nowo podstawke to musisz operacje powtórzyć , jeśli zostawiasz to nic nie musisz robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Niestety uważam wszelkie zmiany zanim uruchomi się czystego spolszczonego moda za błąd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalam Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Właśnie jestem w trakcie i mam pytanie , oba patche są skompresowane 7zip i tym je rozpakowuje, ale w trakcie tej operacji dostaje komunikat:wiadomości diagmostyczne i nieobsługiwana metoda kompresji i długa lista,to samo jest przy winrarze ,też pluje się że coś mu niepasuje.Najlepsze że na poprzedniej soljance na bank miałem to wgrane i chodziło i co z patchem 03.09 bo pamietam że gdzieś czytałem że jest w kturymś spolszczeniu. ps.spózniłem się kobal,jeszcze raz spróbuje ,jak nie ruszy to tak właśnie zrobię,narazie dzięki za wszustko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 A sorki w takim razie coś mi się rzuciło na oczy i cały czas myślałem że chodzi ci o uruchomienie czystego stalkera.A i tak powiem "Nie widać żadnej różnicy" Kalam w takim razie najprawdopodobniej masz uszkodzone archiwum, ściągaj jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Nie raz było pisane ze archiwa należy rozpakowywać najnowszą betą 7-zipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 co z patchem 03.09 bo pamiętam że gdzieś czytałem że jest w którymś spolszczeniu. Każde spolszczenie zawiera patch 3.09 PL... jest już w nie zintegrowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalam Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Właśnie przeprowadziłem pierwsze próby i jak na razie wszystko chodzi,postawiłem wszystko od nowa łącznie z grą,co do patcha 3.09 to ja miałem ściągnietego z naszego foróm ,jest do ściągnięcia w jednym pliku z 20.08 w pobieralni,jest w nim plik gamemtl.xr i powinien mieć rozmiar 348kb a w moim rozpakowanym arch.miał 0kb ,ściągłem patche osobno i po wgraniu teraz wszystko ładnie chodzi,zostało tylko spatchować pamięć tym KOD BCDEDIT /set increaseuserva 3072 i mam nadzieje że będzie ok.Dzieki wszystkim za wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 jest do ściągnięcia w jednym pliku z 20.08 w pobieralni,jest w nim plik gamemtl.xr i powinien mieć rozmiar 348kb a w moim rozpakowanym arch.miał 0kb trzeba będzie to sprawdzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalam Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 trzeba będzie to sprawdzić... malakas ,ja jeszcze wczoraj ściągłem te patche z naszego serwera w celu sprawdzenia i niestety jest tak jak mówiłem,w/w plik ma 0kb , jak by co to ten plik jest w patchu 3.09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Z całym szacunkiem do kolegów, ale specjalnie pobrałem i rozpakowałem plik patchów i nie znalazłem żadnego problemu. Porównanie ściągniętego katalogu z katalogiem utworzonym na moim HDD z dwóch połączonych patchów wykazało 100% zgodności, Plik gamemtl.xr ma 348kB i ma zawartość. Ale żeby nie było problemów, spakuję patche ponownie, tym razem RAR-em z danymi naprawczymi i wyślę na serwer. Być może problemem jest archiwer 7z który niektórym sprawia trudności. Nie będę usuwał poprzedniego patcha, dodam tylko nowe archiwum spakowane RAR-em jako osobną pozycję. //edycja Patche na nowo spakowane RAR-em stoją w Pobieralni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi