kondotier Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Ściągnąłem nowego moda o nazwie NOWE CZASY i próbuję uruchomić na naszej podstawce. To link do strony moda: http://stalkermod.ru/MODYI-Teni-CHernobyilya/stalker-novoe-vremya.html Mod ma oddzielny bin z rosyjskim silnikiem, więc go zablokowałem. . Wszystko gra, mod się uruchamia. Ale jest problem z localization.ltx. Kiedy uruchamiam bez niego, mod się uruchamia, ale jest robaczywy. Po dodaniu tego pliku i katalogu pol w tekstowych, wylatuje z takim logiem. Daję trochę więcej z loga, bo ma chyba znaczenie. ! Version conflict in shader 'def_shaders\def_aref' ! Version conflict in shader 'def_shaders\def_aref_v' ! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans' ! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans_v' ! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans_v_tuchi' ! Version conflict in shader 'def_shaders\lod_old' ! Renderer doesn't support blender 'effects\shadow_world' ! Version conflict in shader 'effects\watertest-1' count of .thm files=77 load time=52 ms * NULLRT supported * ...and used * HWDST/PCF supported and used * NV-DBT supported and used - r__tf_aniso 4 - r2_tf_mipbias 0. Starting engine... FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::r_string [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp [error]Line : 352 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find variable files in [string_table] [Kliknij i przeciągnij, by przenieść.] Wygląda mi na to, że mod ma własny localization.ltx, w którym jest wykaz plików do pobierania. Gdzie taki plik jest osadowiony i jak się do niego dostać? I jeszcze to. W kat bin moda jest też plik o nazwie silnika, ale zamiast ikonki stalkera jest taki kolorowy x i po jego uruchomieniu wyskakuje na chwilę okienko startowe z Obliwion Lost. Pytanie do oblatanych. Czy przy takim utworzeniu moda, warto się nim w ogóle zajmować? To pierwszy mod tego autora i możliwe że będzie działał tylko na rus podstawce. Ja sobie w niego na rus podstawce zagram, ale idzie o innych. Pisze, że podstawki od 1.0004 do do 1.0006.02 (1.0006.02 to nie błąd!!!) Screen z plikami bin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 @kondotier, jakbyś mógł podesłać spakowany katalog - configs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Wstawiłem na dropa, w ZK2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Wszystko jest w porządku, tylko trzeba wrzucić localization.ltx z pol podstawki. Jakby ktoś zdecydował się odpalić moda, na początku zaliczy wylot z logiem: [error]Arguments : Can't find model file 'weapons\ęóëŕęč.ogf'. Nie jest to błąd moda, przyczyną jest to, że mod jest stawiany na polskiej podstawce. Leczenie: do gamedata/meshes/weapons wrzucić plik - ęóëŕęč.ogf Parę screenów: Spoiler Pięści w slocie. Ciekawe. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 9 godzin temu, kondotier napisał: Ściągnąłem nowego moda o nazwie NOWE CZASY i próbuję uruchomić na naszej podstawce. To link do strony moda: http://stalkermod.ru/MODYI-Teni-CHernobyilya/stalker-novoe-vremya.html Mod jest także na naszym forum: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 @gawron - ukłon z podziękowaniem. Ja tego wyekstrachowanego pliku nie miałem. Ale teraz już mam . A takie pliki opisane grażdanka, w innych modach powodowały bez wylotu, fioletowych NPCów. Takie większe smerfy. Uruchomiłem moda, hula. Tylko przy grzebaniu w samartfonie, np. z nożem, rękawiczkami czy pistoletem, miałem bezlogowe wyloty. A te trzy przedmioty są nałożone na siebie. A bić pięściami nie można, jak jest w slocie nóż. @pacjent1972- kiedy moda wstawiałeś, była to beta. Miałeś pilnować wydania grywalnego. Już jest i to jego pobrałem. Sprawdź, czy linki do pobrania masz aktualne. A przy okazji, pacjent_rzeszów mi się wyświetlił. Znasz go? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 @kondotier, nie korzystam z multikonta. Zgłoś do Administracji tą sprawę. Nie widzę różnicy w modzie ze strony moda i mojej wstawki. Jest to nadal to samo co ja wstawiłem, w linkach nic się nie zmieniło. Nie ma żadnych innych patchy ani fixów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 @pacjent1972 - Rozchodziło mi się o to, aby zaktualizować link do pobrania moda. Wstawić ten, który jest aktualnie na rus forum. Nic więcej. Nie będę grzebał w Twojej wstawce, skoro na forum jesteś obecny. A informacja w #1 o lokalizacion.ltx powinna być zmieniona wg. wpisu gawrona. To samo z plikiem w robaczkach. Inaczej mod nie ruszy. A tu tego nikt szukał nie będzie. A o tego drugiego pacjenta zapytałem tylko z ciekawości. Ktoś chce korzystać z Twojej popularności . Temat już jest nieaktualny i może być przeniesiony do do archiwum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 @kondotier, link do pobrania moda jest aktualny. Nic nie zmieniałem bo się nie zmienił od czasu wstawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 @pacjent1972- A to od gawrona w tym temacie poprawiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 6 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 @kondotier, po co mam coś poprawiać skoro w moda nikt nie gra. To martwa "dusza". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Sądzę, że ta dyskusja o nim nie tylko przypomni, ale uświadomi forumowiczom, że mod ma już końcową wersję. Więc trzeba na widok wystawić wszystkie niuanse, pozwalające go postawić i zagrać bezproblemowo. Tak ciężko ci wstawić dwie informacje do #1? Albo linka do posta gawrona? Nie poznaję Cię po tej wakacyjnej przerwie w bytności na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi