Anton Gorodecki Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Chciałem spolszczyć menu do "Alternatywy 1.3". Zmieniłem w pliku localization: [string_table] language = pol font_prefix = ;_cent ;_west (pracuje na kopii rus z przemianowaniem na pol). Przetłumaczyłem w pliku ui_st_mm.xml wszystkie linijki, zmieniłem zestaw znaków na środkowoeuropejski => Windows-1250 i zmieniłem w pierwszej linii kodowanie na:<?xml version="1.0" encoding="windows-1250" ?>. Nadal jednak w menu zamiast polskich znaków diakrytycznych mam bigos Proszę o wytłumaczenie dlaczego tak się dzieje... Spoiler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 @Anton Gorodecki To <?xml version="1.0" encoding="windows-1250" ?> nie ma najmniejszego wpływu na tłumaczenie, to jest chyba w pliku zakomentowane, bo to tylko informacja. Winowajcą są nasze ogonki. Dopóki nie dokonasz spolszczenia całego moda i nie usuniesz średnika z localization, tak będzie. W dialogach podczas gry, będzie to samo. Te bez ogonków będą czyste. Usunięcie zaś średnika, spowoduje robaczywą grażdankę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 W czasie gry "CoC" pokazuje mi polskie znaki poprawnie, ale kiedy włączam zintegrowany spałner (obecnie tłumaczony) to polskie znaki są pokazywane błędnie... Będę zobowiązany za wszelkie pomysły jak to naprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Spróbuj zrobić pliki w WinMerge, albo w zwykłym Notatniku. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Dziękuje pięknie Jarek za poradę - oczywiście poskutkowało Uparcie starałem się edytować plik w N++, a wystarczyło przez zwykły notatnik, tak jak mówiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi