vidkunsen Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 -Rozdział I Niewola/opały (Глава 1. Попал! ) Igor pomyślał - szczęście! Jak, żeż ku... tyły, wkuwanie sesja, egzaminy ... życie studenckie Chociaż zabawne, ale skromne pod względem finansowym. Stypendium jest więcej niż skromne, a rodzice chętnie pomogą, ale nie są oligarchami. Zatem uzyskanie dyplomu ukończenia studiów, ceremonia. Dzieci bogatych rodziców - w drogich garniturach i sukniach trzymają się razem. Ale Igor sam do wszystkiego musi dojść. Podczas studiów robił na umowy wiele tłumaczeń z języka niemieckiego, bardziej dla biznesu, dla placówek handlowych. A następnego dnia po balu niczym siekiera - wezwanie z urzędu rekrutacji "poborowy Igor Czernow ma obowiązek przyjść do służby wojskowej w zaciągu wojskowego ..." - W skrócie i na zachętę - Igor Czernow absolwent dostaje bilet do syfu i musi świecić walizkami na komisji, gdzie trafi? to zależy od widzimisię jakiegoś typowego tępego trepa. Trafia do Riazania(dla mniej kumatych - WDW) potem zwiad i ... i rzuciło jego z kolegami do 43 roku. Jak sobie poradzi z... nie tyle ze szkopami co z "trockimi, kaganowiczami etc" z NKWD, Smierszem... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 A jakieś książki tego autora były wydane po polsku? Bo nic nie mogę znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 16 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Ja w/w tłumaczenie własne na razie nam zostaje bo "nie zauważa się" innej literatury niż anglojęzyczna . p.s. mam 3 tomy "Światy braci Strugackich" w oryginale, maja już ponad 20 lat od wydania kupione w Pitrze i mimo obietnic nikt tego nie przetłumaczył i nie wydał w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi