cez137 Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Witajcie, zacząłem właśnie grać w tego moda i na początek kilka pytań 1. Czy da się coś zrobić z latarką? bo jest tragiczna, foto jest za dnia i już wyobrażam sobie co będzie w nocy 2. Dlaczego nie widać mnie na minimapce? 3. Co zrobić jak jestem napromieniowany do 8000 mSv? tabletki anty radiacyjne nie pomagają, narkotyki i herbatki też nie "Powyżej 3000 mZw jest krytycznie. Zdrowie będzie szybko spadać." ale jakoś nie doczytałem co z tym zrobić bo rozumiem że można coś z tym zrobić? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 @cez137 Przecież już kiedyś dałem Ci taką super latarkę pasującą do modów na wszystkich podstawkach, a robiącą z nocy dzień. Chyba ją jeszcze gdzieś masz. A jest też ona wstawiona na forum przez chyba Mniecia. A przede wszystkim w ustawieniach wszystko co związane z oświetleniem i ogólną jasnością daj na maksa. A z minimapą, to przecież zawsze jesteś na jej środku, czy znacznik jest, czy go nie ma. Autor moda tym razem znacznika nie przewidział. Tego z radiacją nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 @cez137 to lataj sobie z włączonym noktowizorem, nawet w dzień lepiej widać A co do napromieniowania to ja miałem zupełnie inne odczucia z mojej oceny moda na 6 stronie tematu: "Promieniowanie jest jakoś strasznie słabe, niby wchodzimy w strefę promieniowania, miga czerwona ikonka, łazimy i łazimy i później okazuje się, że dawkę dostaliśmy całkiem średnią. A jak już założymy jakiś art zbijający promieniowanie to możemy olać całkowicie sprawdzanie napromieniowania i zażywanie leków popromiennych (ja całą grę przechodziłem z Koralami Mamy v3.0 i 3 skórami dodającymi więcej kilogramów do noszenia)" Ps. To jest jeden z moich ulubionych modów, żadna wielka intryga, którą musimy rozwiązać bo tylko my jesteśmy "wybrańcem" tylko takie proste stalkerskie życie w Zonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 @kondotier wiem, pamiętam że dawałeś latarkę, ale nie pamiętam w którym to było modzie a tym bardziej gdzie mam ten plik, jutro poszukam Ze znacznikiem było jakoś inaczej, przyzwyczaiłem się po prostu że jest, to wszystko. @tom3kb na tym etapie gry nie mam jeszcze noktowizora po drugie bolą mnie oczy jak mam cały czas rozjaśniony ekran jednak, także dla mnie to może niekoniecznie. No nie wiem, dostałem taką dawkę pod mostem w kordonie bo tam trochę grzebałem w poszukiwaniu jakiś fantów, nic nie znalazłem za to dostałem siwerty, ehh czyli muszę się chyba cofnąć w zapisach, dobrze że to sam początek moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 @cez137 A tak trudno zrobić sobie katalog z takimi ulepszeniami? Ktoś daje Ci uniwersalne ulepszenie, albo do wszystkich modów na danej podstawce, to sobie do tego katalogu wstawiasz i masz na zawsze. A jak potrzebujesz, to kopiujesz do moda i już. Masz ją jeszcze raz, a jak zgubisz, to drugiej nie dam . light_night.ltx Nie mnie dziękuj, a temu co ją dał na forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 @kondotier super, dzięki temu co ją dał, już zrobiłem katalog do tych ulepszeń, tylko jeszcze powiedz gdzie to wrzucić bo na śmierć zapomniałem w który katalog się to wkleja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 @cez137, latarka jest tu - gamedata/config/models/objects 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Dzięki panowie, latarka daje radę aż za bardzo, po zamianie plików pojawiają się niewielkie lagi ale bez tragedii natomiast tragedią jest to że mod nie chce przejść mi na Agroprom, ekran ładowania i tyle, z ciekawości wcisnąłem spację i wyleciałem bez loga, fajny mod, podoba mi się, szkoda żebym go nie zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Cez137 - latarka to małe piwo, wywala mnie przy ogniskach, misja na dachu w ciemnej Dolinie, gdy jestem koło "nadajnika mgły" także mnie wywala ale co tam, zobaczę co dalej. p.s. w razie czego mam opcję dla tego moda - bdb - but, dupa, brama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 @cez137 Zwiększenie siły świecenia latarki GG, przenosi się też na latarki NPCów. Jak nie chcesz takiego podświecania jak na pierwszym zrzucie, to w opcjach moda wyłącz je NPCom. A jak wylecisz, to w zapisach masz autozapis na lokacji? Uruchamiaj z niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 @vidkunsen mnie przy ogniskach nie wywala, natomiast wywala przy przejściu na nowa lokację, dzieje się to za każdym razem gdy idę na nowa lokacja ale jak już z niej wracam tą samą drogą nie wywala hehe ciekawe zjawisko, gdy wywala to wczytują grę z autozapisu i hula @kondotier 11 godzin temu, kondotier napisał: Zwiększenie siły świecenia latarki GG, przenosi się też na latarki NPCów aaahaaa i to dlatego na bazach jest tak jasno, właśnie miałem o to zapytać dlaczego tak się dzieje pomimo tego że ja mam wyłączoną latarkę Jeszcze mam pytanko, o co chodzi z tym zadaniem na wykopanie łopatą z tunelu na agro jakiejś teczki czy co tam mamy wykopać, tam gdzie tyle tych snorków sie wysypuje i musimy tą bombe gazową uruchomić? wszystko zrobiłem ale nie mogę znaleźć miejsca gdzie mam kopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 @cez137 Akcja w tunelu od 44:15, znalezienie przesyłki 49:30 https://www.youtube.com/watch?v=zPcGmsmTEKQ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 @kondotier dzięki I kolejny modzik zrobiony, właśnie go skończyłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiaZ Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 (edytowane) Witam, mam dokładnie takim sam problem z dropem jak @Mnieciu ale niestety nie mogę znaleźć fix'a mógłby ktoś podesłać? Edit 1. Znalazłem rozwiązanie, po przeszukaniu rosyjskiego forum z włączonym tłumaczem udało mi się znaleźć fix https://yadi.sk/d/RJt2fkhCyYsj5 Edit 2. Podsyłam jeszcze dodatek z ruskiej stronki na zwiększenie fps - zmniejsza jakość tekstur asfaltu, różnica niezauważalna https://yadi.sk/d/ieRKCSGmyK9YW PS. Nie ma za co ;P Edytowane 19 Marca 2020 przez DiaZ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Bardzo przyjemny mod do grania. Nie ma akcji typu: podnosisz przedmiot z zadania i masz spawn wrogów! Lub jesteś okradany i masz przetrwać, uciec lub co tam autor wymyśli. Ogólnie nie ma rozwiązać które chcą ci dokopać. Choć akurat wrogowie się parę razy spawnują, ale nie nam na plecach w małym pomieszczeniu. Szkoda że ostatnia lokacja to są 2 zadania i koniec... WTF? Na innych lokacjach mamy parę/naście ciekawych zadań a tu taka lipa. No i miałem wyloty po zabiciu NPC, tak jak i przy przechodzeniu pomiędzy lokacjami. Fajny mod. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 3 minuty temu, MOS napisał: Bardzo przyjemny mod do grania. Czytałem "kilka" Twoich postów i wiem, że ciężko sprostać Twoim wymaganiom. Tym bardziej cieszy to, że przyjemnie ci się w niego grało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 AZM chyba już powoli można zaliczać do klasyków, bo ma jakieś 5 lat na karku. Nigdy w niego nie grałem, to nadrobiłem zaległości. Najpierw przeszedłem AZM Prolog, o którym za bardzo nie ma sensu się rozpisywać. Ot, krótka, ale fajna historia pewnego żołnierza bez szczęśliwego zakończenia. AZM oferuje mniej więcej 10 godzin zabawy, choć pomysł na historię jest raczej "oklepany" - naszym priorytetem jest uratowanie siostry, a jedyna nadzieja w pewnym artefakcie. Muszę przyznać, że zdziwiło mnie to, jak mod ładnie wygląda. Zadebiutował w 2016 roku, a grafika naprawdę daje radę. Jest też trochę zadań pobocznych, ale spora ich część polega na "przynieś, podaj, pozamiataj". Znalazło się także miejsce na transmutacje artefaktów (nie w ''standardowy" sposób, czyli po wrzuceniu artefaktu do anomalii) lub pozyskiwanie części ciał mutantów. Zaskoczyło mnie samo zakończenie moda, bo Grigorij okazał się ciekawą postacią i chciał osiągnąć swój cel za wszelką cenę. Kierowały nim dość szlachetne pobudki, ale nie będę spoilerował. Do minusów zaliczyłbym sporadyczne wyloty, brak znikania ciał mutantów i bardzo mało zadań na Magazynach Wojskowych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 Pobieranie tego moda jest tragiczne. Pobierze 2 - 3MB i stoi, choć ponoć pobiera się 3.5Mb/s. Jeśli to samo jest z fiksami, to ja dziękuję. A nie pamiętam, czy wcześniej też miałem taki problem. @Agrael @tom3kb Jeśli macie tego moda zachowanego, to czy tak jak Prolog, możecie go umieścić w naszej pobieralni? Ma niecałe 3GB, to się chyba zmieści. DODANO W końcu mod się pobrał. To co miało się pobrać za 11min. , pobierało się ponad godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 @kondotier Ja pobierałem repack, ale jest dostępny tylko na torrencie. Najpierw spróbuję go pobrać z Playgroud, zobaczę jak będzie szło. Nie wiem ile mamy miejsca na serwerze, aby go ewentualnie wrzucić, ale zapytam @portals. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 @Agrael W końcu się pobrał, ale mimo sygnalizacji 11 min. pobierania i tego znikomego rozmiaru, ściągał się ponad godzinę. A internet mam dobry. Ciekaw jestem, jak będzie u Ciebie. Inna sprawa, że mod nie ma większego wzięcia. Może o nim zapomniano? Te wpisy powinny go ożywić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 @kondotier U mnie nie chce się pobrać. Zatrzymuje się, choć aż tak cierpliwy, jak Ty nie byłem i w pewnym momencie anulowałem pobieranie. A co do samego AZM, to mi się podobał, chociaż miałem kilka drobnych błędów w Magazynach Wojskowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 @Agrael Chciałem go wsadzić na mojego Yandeksa, ale mogę tylko 1GB. Będę moda uruchamiał jutro, bo dzisiaj zabawiałem się Prologiem. Wpis w jego temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 PODBICIE TEMATU. Mod uruchomiony i pierwsza lokacja prawie ukończona. Tak jak i w Prologu gnębi mnie pogoda. Mgły i deszcz, a nawet w ciągu dnia takie ciemności. Choć i "światłe" sytuacje też się trafiają. Możemy jeść części mutantów których nie brakuje po ich usmażeniu, ale w sprzedaży nie znalazłem tabletek bezpieczeństwa przed skażeniem radioaktywnym, niezbędnych do jedzenia części. Trochę jeszcze pamiętam z poprzedniej gry, choć niewiele i jakoś idzie. Tym, którzy mają cierpliwość i przeczekają to bardzzzzo długie pobieranie, polecam dobrą zabawę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 ZNOWU PODBICIE TEMATU. Tym razem z powodu ukończenia moda. Był to kolejny raz, a że jego fabuła całkowicie mi z głowy wyleciała, to grałem jak w świeżaka. Szkoda, że nie cieszy się powodzeniem, choć naprawdę za nową nietuzinkową fabułę, sposób transmutacji artefaktów i żywienia się częściami mutantów, jest wart zagrania. Jest to mod mglisty, deszczowy i mroczny. A szkoda, bo ta wieczna - z małymi, krótkimi wyjątkami - wg. mnie trochę szkodzi. Za całą grę miałem jeden wylot po dłuższej grze bez przerwy. Wczytanie bezproblemowe. A tu kilka zrzutów z tych momentów modzie bez mgły i burz, oraz tych z nimi. A ten widok wywołał u mnie nostalgiczne wspomnienie. Kto jeszcze pamięta, że taka nakłada na DOSa była czymś wspaniałym, pozwalającym bez ręcznego wklepywania komend, pracować z plikami. Jest jeden problem przy ściąganiu moda. Trwa to całą wieczność. Więc jeśli by się znalazł ktoś, kto moda ściągnie i ma możliwość wstawienia go na inny chosting, niech to zrobi. Mod niewielki, w formie spakowanej tylko 2.94 GB. Może administracja wtedy wrzuci go do naszej pobieralni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek 25 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Kolejny fany mod, ale przydałby się lepszy balans gry zwłaszcza podczas walki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi