DaarMoo Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Grając w ZK2 zauważyłem nietypową, przynajmniej dla mnie, pracę karty (GTX 560). Gdy gra działała płynnie, temperatura GPU wahała się w granicach 55 - 68 stopni, użycie 99 %. Natomiast gdy obraz zaczynał się przycinać, temperatura spadała do 50 st. (w postaci linii poziomej), użycie 45 - 65 %. Wyglądało tak, jakby karta nie miała nic wspólnego z szybkością fps-u. Gdy przycięcia znikały, a było to związane z zakończeniem danego questu, karta zaczynała pracować i parametry wzrastały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Czuję przeklamanie, temperatur. Jakim programem sprawdzałeś temperatury. Takie skoki to przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 5 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 MSI Afterburner. Chyba nie taki ostatni. Właśnie temperatura była dziwna - choć z drugiej strony linia prosta, jak podczas używania przeglądarek. Skłaniam się do stwierdzenia, że to błędy w modzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Zobacz jeszcze Hw monitor i zrób testy przy pomocy programu OCCT i spakuj mi logi jakie wypluje i wyślij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 5 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 @Mnieciu gdzie w OCCT jest wykres temperatury GPU ? Mimo wejścia w zakładkę "GPU : 3D" z prawej strony pokazywana jest temperatura CPU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 @DaarMoo temperatury gpu nie sprawdza. Ale zrób test power supply. Bo mnie te dziwne spadki obciążenia interesują. Czego to jest wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 10 godzin temu, DaarMoo napisał: Grając w ZK2 zauważyłem nietypową, przynajmniej dla mnie, pracę karty (GTX 560). Gdy gra działała płynnie, temperatura GPU wahała się w granicach 55 - 68 stopni, użycie 99 %. Natomiast gdy obraz zaczynał się przycinać, temperatura spadała do 50 st. (w postaci linii poziomej), użycie 45 - 65 %. Wyglądało tak, jakby karta nie miała nic wspólnego z szybkością fps-u. Gdy przycięcia znikały, a było to związane z zakończeniem danego questu, karta zaczynała pracować i parametry wzrastały. Dzieje się tak dlatego że to procesor (a właściwie jego 1-2 rdzenie bez względu na ich ilość posiadaną przez procesor) obsługuje skrypty gry. Krótko mówiąc - kiedy gra "przytnie się" w miejscu np. ukończenia zadania wtedy karta graficzna "nie ma co robić" i pracuje trochę "wolniej", a procesor zaś działa normalnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 5 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Czyli wina skryptów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 U mnie @Anton Gorodecki takie zawieszki się nie pojawiają. Wyszedłem z założenia, że to coś ze sprzętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 6 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Jeżeli to sprzęt, to takie przycinki powinny być przynajmniej regularnie jak nie często. A pojawiają się rzadko, wręcz sporadycznie i to tylko w niektórych modach. A tak na marginesie @Mnieciu jak wykresy, Twoim zdaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Jestem od 7 godziny poza domem to dopiero ok 16 ci odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Coś chyba z zasilaczem bo linia 12V, a napięcie jest taki @edit To też mi się nie podoba. Tak po 30s spadek taktowań. Jeszcze się zapytam. Jaki masz zasilacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 @Mnieciu wytłumacz mi proszę co to za rodzaj testu zasilania, który trwa 3 minuty? Minimum 30 min. do godziny (i więcej oczywiście) na pełnym obciążeniu. Oj majster Z linią 12V jest akurat wszystko ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 (edytowane) @Anton Gorodecki staram się pomóc tak jak potrafię. Mistrzem nie jestem. @DaarMoo A czy podczas testu odpalaleś może coś w tle, bo tak ci fps spadły. No test 3 minuty wiele nie mówi. Potrzymaj ten test 30mut@Anton Gorodecki Occt robi test obciażając kompa maks. Edytowane 7 Października 2016 przez pacjent1972 Pisownia. Panie Redaktorze, więcej uwagi przy pisaniu postów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 7 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Spadły, spadły @Mnieciu. Może i coś było odpalone, ale najwyżej przeglądarka. Jak zrobię natychmiast wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 7 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Pytanie o MSI Aferburnera. Jak ustawić w zakładce - Ogólne/właściwości kompatybilności/wymuś stałe napięcie ? Czy zafajkować czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi