ƉƐϼД Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 [align=left]Co ciekawe, zdanie zawarte w motto tego tekstu został pułkownikiem milicji, osoba wykonuje przez wiele lat chronione strefy wyłączenia w Czarnobylu - Aleksander Naumow. Ten były pracownik w Czarnobylu, których dziennikarze są często nazywane "Stalker", jest częstym przedmiotem dziennikarskich na temat strefy w Czarnobylu. Naumow ma swój unikalny na wiele sposobów, spojrzeć na kształt wizyt do strefy. Ściśle ze względu na to zdanie było wspomnieć o tym człowieku, choć, który nie był leniwy i potsedit "Internet", znajdziesz wiele ciekawych rzeczy na temat tego człowieka i jego stosunku do turystyki i inne działania w obszarze wykluczenia. Pomimo faktu, że były oficer policji i nie jest mile widziana, gdy jest identyfikowany z pojęciem "stalker" - gazeta "The Herald Stalker" z sugestywnym hasłem "Twoja dyrygent w jednej dziedzinie (stworzona przez fanów tej samej gry), zawiera materiały chronione prawami autorskimi A." Pułkownik " wydarzeń związanych z Naumova strefy alienacji, eliminacji wypadków itp.[/align] Pierwszy stalker orginalny tekst Главный чернобыльский сталкер Первый сталкер Удивительно, но фраза вынесенная в эпиграф текста, была высказана полковником милиции, человеком занимавшимся много лет охраной Чернобыльской зоны отчуждения – Александром Наумовым. Сей бывший чернобыльский работник, которого журналисты часто называют «сталкером», является частым объектом журналистских материалов о чернобыльской зоне. Наумов имеет свой, во многом уникальный, взгляд на форму посещения зоны. Собственно ради этой фразы стоило упомянуть об этом человеке, хотя, кто не поленится и «поцедит» Интернет, найдет много интересного об этом человеке и его отношению к туристической и другой деятельности в зоне отчуждения. Несмотря на то, что бывший сотрудник МВД и не приветствует, когда его отождествляют с понятием «сталкер» – газета «Вестник Сталкера» с многозначительным слоганом «Твой проводник в зоне» (созданный поклонниками одноименной игры), содержит авторский материал А. «Полковника» Наумова о событиях связанных с зоной отчуждения, ликвидацией аварии и т.д. sory ale nie chciało mi się tłumaczyć tekstu na polski z ruskiego i użyłem Google tłumacz ): Myślę że zrozumiecie tekst ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Tak sobje przetłumaczyłem "polski google" na polski. Ciekawa praca w ciekawym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Podaje tłumaczenie tekstu. Nie widzę w nim niczego szczególnie ciekawego... Być może wynurzenia samego Naumowia byłyby interesujące, ale nie podejmuje sie tłumaczyć artykułów z gazety. Proponowałbym na przyszłość opatrywanie takich oderwanych tekstów własnym komentarzem przez wstawiającego, bo tak naprawdę nie wiadomo co miał na myśli zamieszczając ten tekst... ---------------------------------- Główny czarnobylski stalker Pierwszy stalker To zadziwiające, ale zdanie w tytule tekstu była wypowiedziane przez pułkownika miliji, człowieka zajmującego sie przez wiele lat ochroną Czarnobylskiej strefy zamkniętej - Aleksandra Naumowa. Ten były pracownik Czarnobyla, którego dziennikarze obwołali "stalkerem", jest częstym obiektem materiałów dziennikarskich o strefie czarnobylskiej. Naumow ma własne, w dużej części unikalne, poglądy na formę odwiedzania zony. Już choćby ze względu na to zdanie warto wspomnieć o tym człowieku, chociaż jeśli kto zada sobie trud pogrzebania w internecie, znajdzie wiele interesujących rzeczy o nim i o jego odnoszeniu się do turystyki oraz innej działalności w strefie zamkniętej. Pomono tego, że jest byłym oficerem milicji i utożsamianie go z pojęciem "stalkera" wywołuje niemiły zgrzyt - gazeta "Wiadomości Stalkerskie", z wieloznacznym sloganem "Twój przewodnik w zonie" (ukutym przez fanów wiadomej gry), zamieszcza autorki materiał A. "Pułkownika" Naumowa na temat wydarzeń związanych z zamkniętą strefą, likwidacją awarii itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Przyznam że zainteresował mnie ten człowiek.Poszukam trochę w internecie może znajde coś ciekawego na jego temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi