Junx Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Platforma: Call of Chernobyl (repack - wersja samodzielna) Data premiery: 27.11.2016 r. Autor: Darryl123 Autor spolszczenia: @Anton Gorodecki Dodatek oferuje ponad 100 nowych modeli z bronią palną. Mod nie jest kompatybilny z innymi paczkami rozszerzającymi dostępny w grze arsenał. INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: 1. Call of Chernobyl. 2. Pobrane i wypakowane archiwum moda umieszczamy w głównym katalogu gry. 3. Dodajemy spolszczenie moda (gamedata). LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: ModDB - [KLIK] Spolszczenie: MediaFire - [KLIK] Nasz serwer - [Arsenal Overhaul 3.1 v.5 - Polonizacja finalna pod patch 1.4.22.7z] Źródło: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Polonizacja oraz instrukcja instalacji zostały dodane do #1 postu w tym temacie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolekbolek Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Dlaczego mam crasha? Mam wersje AO3.1 for Call of Chernobyl (v5) i dwa spolszczenia, do gry i moda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 @lolekbolek A jak u ciebie z bibliotekami VC++ bo wygląda, że nie bardzo Cytuj W razie błędów z brakującym plikiem msvcr120.dll instalujemy pakiet Visual C++ Redist 2013 x86. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4emka Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 @lolekbolek Jeżeli ci to nie pomoże to co napisał @tom3kb .Widzę że masz błąd z svd, ja miałem problem z amunicją vog25.Musiałem przeinstalować moda i rozpocząć grę od nowa.Instalowałeś wcześniej jakieś mody na dodatkową broń ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 W Coc nakładając jakiekolwiek dodatki zawsze rozpoczynamy grę od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolekbolek Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Chyba już wiem, nowe spolszczenie CoC na odwrót zrobiłem ze szpolszczeniem AO. Ogólnie to jakaś rzeźnia jest ze zbieraniem modów. Jak któryś ze sobą nie zagra, to od poczatku kompletowanie xD Dobrze że chociaż wystarczy usunąć jeden folder "gamedata" i odnowa zbierać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Lista broni i innych rzeczy dodawanych przez ten mod. Atmosfear 3 & Absolute Nature 3 All vanilla weapon models replaced with high quality versions Multiple optical attachments for rifles, shotguns, machine guns and sub-machine guns Battle rifles All new weapon sounds 110 weapons 28 new ammunition types Realistic ballistics Caliber specific suppressors Attachments list added to each weapon description Increased grenade launcher blast radius and fragmentation Increased F1 grenade blast radius and fragmentation to 15 meters Realistic damage to npc's, a shot to the head or neck is a kill, 1-2 hits to the chest kills Supersonic bullet cracks CoP Variation Mod Eliminated strafe weapon sway Right side ejecting shells for all weapons Random stashes that change with every new game 6 New suits Added night vision goggles Added night vision to SEVA suit All new scope overlays All npc's rearmed with new weapons and ammunition Nimble now functions like a regular trader Trapper, Shulga and Loki are now traders that sell weapons specific to their faction/occupation Lite version with just the weapon and trader mod. The mod also includes a fixes guide for common issues with the game and mod addons New Suits: Ecologist suit Crimson suit Mercenary suit Mercenary exoskeleton Radiation suit NBC suit Weapons list: Warsaw Pact: AK-12 AK-12 M43 AK-47 AKS-47 AKM AKMS AK-74 AK-74M AKS-74 AKS-74U AKS-74N AN-94 AK-101 AK-102 AK-103 AK-104 AK-105 AEK-971 AEK-973 Groza-1 Groza-4 AVT-40 AS Val 9A-91 SR-3M VSS VSK-94 RPG-7 RG-6 RPK RPK-74 PKM Bizon-2-03 vz.65 PP2000 Saiga-12K Vepr-12 Sawed-off TOZ-34 TOZ-34 TOZ-194 TOZ-66 Sawed-off TOZ-66 APS CZ-52 CZ-75 CZ-75 .40 S&W PM PMM PB Fort-12 GSh-18 MP443 MP440 MP412 OTs-33 TT-33 SVD SVU SVT-40 MN91 SKS VKS SV-98NATO: AR-15 AUG A1 Beowulf M4 Bushmaster M4 G36 G36c FN F2000 Tactical LR300 LR680 L85 M4A1 M16 M16 SPR SiG SG550 H&K HK416 H&K G3 H&K G3A3 StG-58 SCAR-H Galil ARM H&K HK417 M14 EBR H&K MP5A3 H&K MP5SD H&K MP7 H&K UMP-40 H&K UMP-45 FN P90 M60 M249 M134 'Minigun' M79 Mossberg 590 Armsel Protecta Remington 870 SPAS-12 Colt 1911A1 Colt Delta Elite Desert Eagle .50 Desert Eagle .357 Beretta 92f Beretta 96 Browning Hi-Power Browning Hi-Power .40 S&W Glock 17 Glock 20 Glock 21 Glock 35 H&K USP-40 H&K USP-45 H&K USP-10 SiG P220 Walther P99 Walther P99 .40 S&W FN Five-seven L96 L115A1 TRG-22 TRG-42 G3SG/1 New Ammunition: 4.6x30 FMJ 4.6x30 AP 5.7x28 SS190 5.7x28 JHP .357 FMJ .357 JHP .50 AE FMJ .50 AE JHP 10x22 FMJ 10x22 JHP 10x25 FMJ 10x25 JHP 6.8x43 FMJ 6.8x43 SST 7.62x25 FMJ 7.62x25 JHP 7.62x39 FMJ 7.62x39 AP 7.62x51 FMJ 7.62x51 AP 8.6x70 AP 8.6x70 JSP 23x75 Barrikada 23x75 Shrapnel-25 .50 Beowulf JFP .50 Beowulf JHP New optics: PSO Scope PU Scope 1P29 Scope EKP-02-08 Kobra Trijicon ACOG EO-Tech Sight Red Dot Sight Aimpoint Red Dot Sight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DK_BBX Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 A Arsenal Overhaul łączy się z Original Weapon Renewal 3? Bo chciałem pograć z tymi dwoma modami i nie wiem czy da się tak w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Nie da się raczej, chociaż możesz spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulman Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Mam ten sam problem co Lolekbolek i bladego pojęcia nie mam co mam zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 @Pietrow Cytuj i bladego pojęcia nie mam co mam zrobić. Przeczytać instrukcję instalacji, CoC-a i i aaddonu 3 razy i zrobić jak jest w nich napisane bo namieszałeś w kolejności instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulman Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Szczerze mówiąc przy moim poziomie inteligencji, będę się z tym męczył dwa, albo trzy dni noo, ale dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 @Pietrow No nie przesadzaj już. Wersja instalacji dla inteligentnych inaczej 1. Instalujesz CoC gdzieś na dysku. Tylko nie do tego folderu gdzie masz Zew Prypeci. 2. Wrzucasz patch 1.4.22 do CoC. 3. Wrzucasz spolszczenie do CoC. 4. Teraz instalujesz wybrany Weapon Pack na CoC-a 5. Wrzucasz spolszczenie Weapon Packa. 6. Grasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulman Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 @tom3kb Już ,wiem w czym był problem po prostu nie zainstalowałem Coc-a na dysku. Po prostu rozpakowałem folder z Coc i zaczołem instalować spolszczenia i mod do niego a to był błąd.Niewiem, czy cokolwiek zrozumiałeś z tej mojej wypowiedzi mam nadzieje, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Grunt, że rozwiązałeś problem. Nic na szybko, najpierw przeczytać jak coś robić, a dopiero później działać. Oszczędzisz sobie problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulman Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Heh mod teraz działa prawidłowo spolszczenie również, ale niestety mam jeszcze jeden malutki problem, otóż, kiedy gram co jakiś czas wywala mnie do pulpitu ale gry nie wyłącza po prostu wyrzuca mnie a ja muszę kliknąć na ikonkę Coc-a i gram dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Znaczy się zwija ci się na pasek czy crashuje? Np tak jakbyś alt+tab nacisnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulman Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Nie crash to nie jest raczej to pierwsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 @Pietrow A nie masz czasem czegoś dodatkowo na usb do kompa podpiętego, ja np jak mam podłączony telefon i on czasem tak jakby wchodził w takie "uśpienie" albo tak jakby na chwilę tracił połączenie i potem znowu odzyskiwał to wtedy mi np też stalkera zrzuca na pasek. Dwóch monitorów czasem też nie masz bo widziałem taki problem z Cieniem Czarnobyla, że randomowo zwijał się na pasek jak były 2 monitory w kompie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulman Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Niee taki bogaty to ja nie jestem żeby dwa monitory mieć . Ajeśli chodzi o to USB to raczej nie tam ostatnio tylko taką kostkę z Internetem od gminy , bo komputer też gminy i oni ci od internetu mają tam co jakiś czas przetargi , między sobą no a ostatnio problem, jest z tym moim Internetem a tak poza tą kostką to nie.Mam nadzieję , że coś zrozumiałeś z tego chaotycznego pisania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrIwan Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Witam na wstępie towarzyszy wędrujących po Zonie, z racji, że to mój pierwszy post. Dodałem sobie do CoC mod Arsenal Overhaul, ale nadal nie znalazłem satysfakcjonującej mnie snajperki z zoomem, który miałby choćby dwie regulacje odległości. Polecicie coś kompatybilnego, co by taką pukawkę zawierało? Po tych kilku godzinach wrażenia z moda pozytywne, ale trochę brakuje mi tu szybkiej podróży. Wiem, że pewnie bluźnię, ale jak kolejny raz musiałem popylać z buta z Zatonu (bądż wymagającej podobnej ilości przejść lokacji) do Kordonu, tylko aby odebrać nagrodę za zadanie to sami wiecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulman Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 @Piotrlwan A sprawdzałeś snajperki w modzie Stock Weapon ? Cieszę się ,też że chciałbyś ,aby była możliwość szybkiej podróży bo o ile wiem jest ,chyba jakiś mod ,który dodaje to ale nie znam jego nazwy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrIwan Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Możesz podać link do tego Stock Weapon? Nawet google mi go nie znajduje. Co do szybkiej podróży widziałem na YT, że można było klikać na PDA PPM na miejscu co się odwiedziło i wyskakiwało [fast travel], ale nie było linków ani nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi