Jacek Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Znalazlem kolejny komunikat. Ludzie, obserwuje wlasnie jak jajogłowy strzela do pijawki na Wielkich Bagnach, na ... Sorry za brak polskich znakow ale cos się z klawiatura porobilo. Żeby nie było... Na forum jest auto korekta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4emka Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Znalazłem takie coś. Wydaje mi się że powinno być :Mięso z psa nie jest tym czego poszukuję. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 19 godzin temu, Jacek napisał: Ludzie, obserwuje wlasnie jak jajogłowy strzela do pijawki na Wielkich Bagnach, na ... Według mnie to jest dobrze "Na wielkich bagnach" czyli lokacja a po przecinku "na południe od przepompowni" czyli podaje dokładne miejsce. Bynajmniej tak mi się zdaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Yyyyy... chyba nie zrozumiałeś o co chodzi. Chodziło o słowo pijawka. Przyjrzyj się jeszcze raz SS i mojej wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 'pijawki' poprawiłem, @m4emka zdanie poprawiłem, teraz skrypt wstawi tam 'rodzaj mięsa' i ilość' np. mięso z psa x8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 7 minut temu, blablabla napisał: Bynajmniej tak mi się zdaje Tryb Grammar Nazi włączony, bynajmniej to nie to samo co przynajmniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 I pytanie, czy znaki apostrofu ' treść ' dajesz specjalnie zamiast cudzysłowu "treść" ? Trochę dziwnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Chodząc po bagnach pojawiła się wiadomość od bandytów "Hej ty pomóż nam,jesteśmy ostrzeliwani..." i tu moje pytanie, czy to błąd spolszczenia czy frakcje mogą nas prosić o pomoc? (pomijam to że jesteśmy we wrogich relacjach). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 @kondotier dziękuje za czujność, poprawiłem po sygnale od kolegi @m4emka. 3 godziny temu, kondotier napisał: I pytanie, czy znaki apostrofu ' treść ' dajesz specjalnie zamiast cudzysłowu "treść" ? Trochę dziwnie to wygląda. Tak, zamiast cudzysłowów umieszczam apostrofy. @blablabla- w oryginale jest : 'Yo, help us out!....'. Niekoniecznie wiadomość musi być kierowana do GG - może jest to 'ogólny' kanał gdzie wszyscy mogą to usłyszeć, prawda? Zostaje jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Też się nad tym zastanawiałem, ale stalkerzy prowadzą między sobą konwersacje więc raczej na pewno ta wiadomość nie jest kierowana do GG, tylko do kogokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Powinno być "Zestawy naprawcze oraz rusznikarskie" ponieważ rusznikarze nie naprawiają kombinezonów a tylko broń. Można też słowo "Rusznikarze" zastąpić słowem "Mechanicy" i też będzie pasowało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Rusznikarze naprawiają wszystko, ale dopiero po dostarczeniu im kompletu narzędzi. Zestawy do samodzielnej naprawy, nie pozwalają na naprawę zbyt zniszczonych - mniej niż trzy kreski i nie całkowicie, bo tylko do dwóch kresek. Powyżej dwóch, tylko rusznikarze. Ponieważ są oddzielne zestawy dla kombinezonów i dla broni, to zdanie raczej powinno na początku wyglądać tak: " Indywidualne zestawy rusznikarskie i naprawcze kombinezonów, pozwalają na częściową naprawę, w szczególności.... itd". Można by to jeszcze rozwinąć, ale w "złotych myślach" to nie ma sensu. Mało kto je czyta, a i tak trzeba to zrobić praktycznie, aby nabrać wprawy. Zadanie- żart. Kto nie chce wiedzieć z wyprzedzeniem, nie czyta. Spoiler Wujek Jar i Aszot, odsyłają nas bez końca jeden do drugiego. Dopiero wzięcie opcji "nie byłem w stanie zrobić tego zadania", daje jego zaliczenie i informację o żarciku. Aszot oczywiście, jest też na Janowie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Fragment #7 z dziennika Żwawego poprawiłem. Zdanie "Przynieś mi Aszot" również 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Jestem na rozdrożu i mam dylemacik. Poganiać jeszcze po Strefie, czy iść od razu na CEA, najkrótszą drogą. Jutro podejmę "męską' decyzję. I zastanawiam się nad tym "Ty", jako nazwa GG. Jeśli już taki skrót myślowy, to mnie by bardziej pasowało "Ja" lub nawet "JA" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 To co zamiast nieważne wstawić "Bywaj"? Zarówno w angielskiej jaki i rosyjskiej wersji jest Gracz (co według mnie trochę razi brakiem imersji). Zostawiłbym zwrot "Ty", chyba że więcej osób, oprócz Szanownego skłania się ku opcji "Ja"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Może być Bywaj, Na razie, Do zaś i temu podobne. Tylko jak to wyjdzie przy innych dialogach. Chyba że jest oddzielne dla "kompanów" i do innych dialogów np. na branie zadań. A co do Ty i Ja, niech się wypowie reszta. Napisałem o moim odbiorze imersyjnym. Dla innych może to być obojętne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 W tekście był notebook więc byłem pewny że to będzie notebook Poprawiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Nie pierwszy i nie ostatni błąd autorów modów, zapominających zmienić tekstury zgodnie z opisem. Mieliśmy już radiotelefon z wyglądem latarki. Może ktoś z naszych moderów potrafi podmienić teksturę itemu, tak aby pasowało do opisu? A tej radiolatarce, bo radiotelefon nie ma znaczenia użytkowego, proponuję dać nazwę Zepsuta latarka. Wtedy i ta cena 1 ru, będzie miała uzasadnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Cytuj Może ktoś z naszych moderów potrafi podmienić teksturę itemu, tak aby pasowało do opisu? Dało by się bez problemu, tyle że trzeba wtedy by było zmienić model i zmienić współrzędne spawnu bo jak widać dokumenty te leżą w takim miejscu w którym otwarty laptop (bo tylko taki model jest dostępny) się nie zmieści. Lepiej zmienić w tekście notebook na dokumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 @Ranger801 chodzi o przypisanie tekstury przedmiotowi który nazywa się hand_radio - jego ikona jest wyświetlana nieprawidłowo (wygląda na latarkę czołową w ekwipunku). Po wyrzuceniu na 'ziemię' okazuje się jednak że jest to radiotelefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Wstawiłem hand_radio ikonkę radia: system.ltx ui_icon_equipment.dds 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Dzięki koledze @Ranger801 radiotelefon wygląda teraz w końcu jak radiotelefon, a nie jak latarka czołowa Opis zaczerpnąłem z wiki. Być może wyda wam się to śmieszne ale TEAM EPIC od 4 paczy nie mogło sobie z tym poradzić... Dzięki jeszcze raz @Ranger801 BTW - jeśli będziecie rozmawiali z przedstawicielem Świadomości-Z w WarLabie to proszę o info czy w czasie rozmowy wyświetlały wam się w ramce dialogowej napisy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Jeszcze jeden screen I takie coś. Podczas rozmowy z przedstawicielem, miałem tylko moje pytania do niego. Natomiast nie miałem wyświetlanego tego, co on mówi. Mam w związku z tym pytanie - może raczej do Rangersa801 - czy jest możliwość podmiany tych plików dźwiękowych po angielsku, na pliki z podstawki po polsku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4emka Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Znalazłem takie coś. Są to jakieś artefakty do misji. Nie da się ich wyrzucić. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez m4emka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Cytuj Mam w związku z tym pytanie - może raczej do Rangersa801 - czy jest możliwość podmiany tych plików dźwiękowych po angielsku, na pliki z podstawki po polsku? Jest oczywiście taka możliwość, proszę: https://yadi.sk/d/K_dBonlH378jzq 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi